• Haberler
  • Genel
  • Gölbaşı: Basın mensupları ormanına sahip çıksın

Gölbaşı: Basın mensupları ormanına sahip çıksın

İzmir karayolu üzerinde bulunan Basın Yayın ve Gazeteciler Ormanına fidan dikim töreni gerçekleştirildi. Törende konuşan Basın Yayın ve Enformasyon İl Müdürü Ali Fuad Gölbaşı, basın mensuplarının kendi ormanlarına sahip çıkmasını istedi. Gölbaşı, Orman İşletme Müdürlüğü’nün duyarlılığına ortak olup bu hassasiyet için kamuoyunda gündem oluşturulmasını önerdi 26 İLDE ORMAN OLUŞTURULDU Basın Yayın ve Enformasyon İl Müdürü [&hellip]

Gölbaşı: Basın mensupları ormanına sahip çıksın

İzmir karayolu üzerinde bulunan Basın Yayın ve Gazeteciler Ormanına fidan dikim töreni gerçekleştirildi. Törende konuşan Basın Yayın ve Enformasyon İl Müdürü Ali Fuad Gölbaşı, basın mensuplarının kendi ormanlarına sahip çıkmasını istedi. Gölbaşı, Orman İşletme Müdürlüğü’nün duyarlılığına ortak olup bu hassasiyet için kamuoyunda gündem oluşturulmasını önerdi

26 İLDE ORMAN OLUŞTURULDU
Basın Yayın ve Enformasyon İl Müdürü Ali Fuad Gölbaşı fidan dikim töreni öncesi katılımcılara hitap etti. Gölbaşı, geçen hafta Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü’nce gerçekleştirilen bir dizi eğitim faaliyetine katılmak üzere Ankara’ya gittiğini belirtti. Gölbaşı, bu süre zarfında ilde basın mensuplarına yönelik birtakım üzücü olaylar cereyan ettiğini ifade ederek; “Arkadaşlarımızın sağ salim vazifelerinin başına dönmüş olmalarıyla teselli bulduk. Bu tür elim hadiselerin bir daha yaşanmaması ortak dileğimizdir. Geçmiş olsun dileklerimi yinelemek istiyorum. BYEGM ile Orman Genel Müdürlüğü arasında varılan bir protokol marifetiyle 25 Nisan 2010 tarihinde ‘Basın Yayın ve Gazeteciler Hatıra Ormanı Projesi’ başlatılmış ve proje kapsamında ‘Her basın mensubunun bu dünyada dikili bir ağacı olsun’ sloganıyla 26 il ve 30 yerleşim yerinde ‘Basın Yayın ve Gazeteciler Hatıra Ormanı’ oluşturulmuş bulunmaktadır.” dedi.
ORMAN GAZETECİLERE EMANET
Projenin 81 ilin tamamında gerçekleştirileceğini kaydeden Ali Fuad Gölbaşı, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın 81 ile 81 fidan ba-ğışı yaparak 2010 yılında Ankara’da başlattığı “Basın Yayın ve Gazeteciler Ormanı Kampanyası” kapsamında, bilgilendirme toplantılarının ya-pıldığı illerde ağaç dikim töreni yapılarak hatıra ormanları oluşturulduğunu hatırlattı.
Gölbaşı; “Proje, gazetecilik sektöründe yoğun kâğıt kullanımı nedeniyle doğaya borçlu olduklarından hareketle ve bu borcu geri ödeme amacıyla bir sosyal sorumluluk gereği olarak ortaya çıkmıştır. Bu projeye basın kartı sahibi gazeteciler, basın meslek örgütleri, ga-zeteciler sendikası, basın-yayın kuruluşları destek vermektedir. İlimiz ‘Basın Yayın ve Gazete-ciler Hatıra Ormanı’nı ise 16 Mayıs 2011 tarihinde oluşturuldu. Bizim hatıra ormanımız 500 dekar. İlk etapta 150 adet sembolik ağaç dikildi. Sonrasında sağ olsunlar Orman İşletme Müdürümüz ekibi ile buraya sahip çıktılar. Oluşturulan her ağaçlandırma sahası Orman İl Müdürlükleriyle o ilde görev yapan gazetecilere emanet edilmektedir. Her yıl fidan dikim mevsiminde bu sahalar Orman İl Müdürlüklerince elden geçirilmektedir. Bugün burada toplanmamızın sebebi Orman İl Müdürlüğünün duyarlığına ortak olmak ve onlara teşekkür etmektir.” diye konuştu.
ALANA
25 BİN FİDAN DİKİLECEK
Orman İşletme Müdürü Metin Kalyoncu, Basın Yayın ve Gazeteciler Ormanı’nın 2011 yılında kurulduğunu belirtti.
Kurum olarak ormanların bakımlarını sürekli ve düzenli yaptıklarını aktaran Kalyoncu, 500 dekarlık araziye 75 bin civarında fidan dikimi gerçekleştirileceğini bildirdi. Sedir, karaçam tarzı fidanlar olmak üzere değişik yapraklı türlerinde dikileceğini söyleyen Metin Kalyoncu, leylak ve akasya tarzı türlerinde kullanılacağını belirtti. Afyonkarahisar Gazetecileri Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Abdioğulları, alanda 25 bin fidan çalışması yapıldığını katkıları ve hizmetlerinden dolayı mevsimlik işçilerden genel müdürlük nezdindeki tüm ilgililere teşekkür etti. Günün anlam ve önemine yönelik olarak emekleri nedeniyle Orman İşletme Müdürü Metin Kalyoncu’ya AGD tarafından plaket verildi. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme