• Haberler
  • Genel
  • “Göl havzasında çalışan insanlarda kanser hastalığı arttı”

“Göl havzasında çalışan insanlarda kanser hastalığı arttı”

Eber Gölü’nde artan balık ölümlerinin üzücü olduğunu belirten Eber Gölü Koruma ve Yaşatma Derneği Başkanı Ömer Faruk Kalay, göldeki riskin insanları da tehdit ettiğini söyledi Afyonkarahisar’ın Bolvadin ilçesinde bulunan Eber Gölü’nde son günlerde artan balık ve ördek ölümlerine üzüldüklerini belirten Ömer Faruk Kalay, bu ölümlerin sebebinin, Afyonkarahisar ve çevre ilçelerden gelen evsel atıklar ile fabrika [&hellip]

"Göl havzasında çalışan insanlarda kanser hastalığı arttı"

Eber Gölü’nde artan balık ölümlerinin üzücü olduğunu belirten Eber Gölü Koruma ve Yaşatma Derneği Başkanı Ömer Faruk Kalay, göldeki riskin insanları da tehdit ettiğini söyledi

Afyonkarahisar’ın Bolvadin ilçesinde bulunan Eber Gölü’nde son günlerde artan balık ve ördek ölümlerine üzüldüklerini belirten Ömer Faruk Kalay, bu ölümlerin sebebinin, Afyonkarahisar ve çevre ilçelerden gelen evsel atıklar ile fabrika atıkları olduğunu söyledi. Eber Gölü’nün yüzeysel, sığ bir göl olduğunu ve atıkların sürekli Eber Gölü’ne döküldüğünü anlatan Kalay, göldeki ölümlerin nedeninin belli olduğunu bunun acilen durdurulması gerektiğini söyledi.
Atıkların Eber Gölü’nü kullanılamaz hale getirdiğini belirten Kalay, şöyle konuştu: “Fabrika atıkları arıtılmadan göle boşaltılıyor. Bu çok yanlış, bu atıkların içerisinde ağır metaller, deterjanlar ve daha ismini sayamadığım birçok madde mevcut. Bunlar önemli atıklardır. Canlılar toplu olarak katlediliyor.”
Kalay, atıkların tam bir çevre felaketi olduğuna dikkat çekerek bu duruma artık kayıtsız kalmayacaklarını söyledi. Bu felaket karşısında içinin acıdığını belirten Kalay, “Biz yedi yıldır bu göl için çabalıyoruz ama başkaları bunu engelliyor. Göl havzasında çalışan insanlarda kanser hastalığı arttı” diye konuştu. (İHA)

Bakmadan Geçme