Göktürk: Satıcı değil, içiciyim

CHP İl Başkan Yardımcısı ve Dereçine Belediye eski Başkanı İrfan Göktürk Jandarma'nın kaçak içki üretenlere yönelik yaptığı operasyonda yüklü miktarda kaçak içki ve bunların üretimindekullanılan malzeme ile birlikte yakalandı. Göktürk, tükettiği alkolü ürettiğini, ticaret yapmadığını ileri sürdü   Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Yönetim Kurulu Üyesi İrfan Göktürk, İl Jandarma ve Sultandağı İlçe Jandarma ekipleri [&hellip]

CHP İl Başkan Yardımcısı ve Dereçine Belediye eski Başkanı İrfan Göktürk Jandarma’nın kaçak içki üretenlere yönelik yaptığı operasyonda yüklü miktarda kaçak içki ve bunların üretimindekullanılan malzeme ile birlikte yakalandı. Göktürk, tükettiği alkolü ürettiğini, ticaret yapmadığını ileri sürdü

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Yönetim Kurulu Üyesi İrfan Göktürk, İl Jandarma ve Sultandağı İlçe Jandarma ekipleri tarafından evinde yapılan arama sonucu sahte içki imalatı yapımında kullanılan maddeler ele geçirilmesinin ardından açıklama yaptı.
“BASIN SÖZKONUSU
DURUMU ÇARPITTI”
İrfan Göktürk jandarma ekiplerinin araması sırasında; 20 litre viski, 5 litre rakı, 12 litre şarap, 10 litre saf alkol ve 90 litre zirai mücadelede kullanılmak üzere bulundurduğunu iddia ettiği elma sirkesine el konulduğunu doğruladı. Göktürk, “30 Aralık 2021 tarihinde evimde arama yapılmak üzere telefonla jandarmadan arandım. Afyonkarahisar’da kızımın evinde olduğumu beyan etmem üzerine derhal ikametgâhıma gelmem beyan edildi. Sultandağı ilçesi Dereçine beldesinde bulunan evime gecikmeksizin gittim. Jandarma ekiplerine görevlerini tam yapmaları için gerekli kolaylığı sağlayarak evimi açtım. Evimde yapılan aramada 20 litre viski, 5 litre rakı, 12 litre şarap, 10 litre saf alkol ve 90 litre de zirai mücadelede kullanılmak üzere elma sirkesi bulunmuş ve el konulmuştur. Evimde yapılan aramada toplamda 37 litre kendi tüketimim için alkollü içecek bulunmuş olup; Yerel ve genel bazı basın ve yayım organlarında söz konusu durum çarpıtılarak, tarafıma hiçbir gerçekliği olmayan ve olayla hiçbir ilgisi bulunmayacak şekilde sahte alkol ticaretiyle suçlandım.” dedi.
“TİCARETİNİ YAPMIYOR, TÜKETECEĞİM ALKOLÜ ÜRETİYORUM”
İrfan Göktürk açıklamasının devamında şu ifadeleri kullandı: “Ben 28 yıl boyunca çeşitli kamu hizmetlerinde çalıştım. Bu süre zarfında da sendika başkanlıkları yaptım ve emekli oldum. Ayrıca Dereçine beldemde 5 yıl Belediye Başkanlığı yaptım. Halen daha da aktif siyasetle uğraşmaktayım. Şimdiye kadar yasa dışı herhangi bir suça karışmadığım gibi, şahsımı, ailemi ve özellikle partimi rencide ve küçük düşürücü herhangi bir işin ve eylemin içinde de olmadım. Bazı basın ve yayım organları tarafından çıkan ve çarpıtılarak partime mal edilmeye çalışılan haberleri asla kabul etmiyorum. Zirai; ortada herhangi bir ticaret olmadığı gibi, evimde yapılan aramada ticarete ilişkin herhangi bir durum da tespit edilmemiştir. Gündemin değiştirilerek, ekonomik krizin yol açmış olduğu mevcut durumun algısının değiştirilmeye çalışılmasını ve bunun şahsım üzerinden yapılarak partime mal edilmeye çalışılmasını da habercilikle bağdaştıramamaktayım. Söz konusu durum ile ilgili olarak TCK’da herhangi bir miktar veya direkt kanun maddesi yoktur. Mevcut durum ile ilgili olarak çıkan son Yargıtay kararlarında da açıkça belirtildiği üzere, evde kendisi veya yakınları için alkollü içecek üreten ve bulunduran kişinin cezalandırılmayacağı açıktır. İçmek için yapılan alkollü içecek üretiminin suç olmadığı, kişisel kullanım için belirli bir miktarın olmadığı, ancak Yargıtay kararlarında yıllık 150 litre alkol bulundurmanın kişisel tüketim için sınır kabul edilebileceği sabittir. Söz konusu durumların atlanarak tarafımın ticaretle suçlanması hukuk kurallarıyla ve habercilikle bağdaşmamaktadır. Ayrıca; gerek alkol ve gerekse alkolde kullanılan gerekli malzemeler internet aracılığıyla ve tekel maddesi satan bütün bayilerde açık bir biçimde satılmaktadır. Dolayısıyla yasak olmayan ve aksine ulu orta satılan alkolün satılmasının yasak olmadığı ülkemizde, alkolün su ile karıştırılarak evde bulunması durumun nasıl suç teşkil ettiği de ülkemizde ki kavram karışıklığını açıkça gözler önüne sermektedir. Ticaret yapmam söz konusu değildir. Ben sadece kendi tüketimim için yasal olarak satılan alkolü alarak alkollü içecek ürettim.”
>> Burak AYDIN’ın Haberi

Bakmadan Geçme