Gökçe TOKİ konutları 103 blokta yükseliyor

Gökçe Mahallesi TOKİ Birinci ve İkinci Etap Konut Projesi 103 ayrı blokta yükseliyor. Projenin detayları ve seyrini Proje Müdürü Çatağay Akıncı, Kocatepe okurları için anlattı Gökçe Mahallesi TOKİ Birinci ve İkinci Etap Konut Projesinin Proje Müdürü İnşaat Mühendisi Çatağay Akıncı, projenin seyri hakkında Kocatepe Gazetesi muhabirine bilgiler verdi. 'ZORLU ŞARTLARA RAĞMEN ÇALIŞMALARIMIZ SÜRÜYOR' Gökçe Mahallesi [&hellip]

Gökçe Mahallesi TOKİ Birinci ve İkinci Etap Konut Projesi 103 ayrı blokta yükseliyor. Projenin detayları ve seyrini Proje Müdürü Çatağay Akıncı, Kocatepe okurları için anlattı

Haber

Haber

Haber

Haber

Haber

Gökçe Mahallesi TOKİ Birinci ve İkinci Etap Konut Projesinin Proje Müdürü İnşaat Mühendisi Çatağay Akıncı, projenin seyri hakkında Kocatepe Gazetesi muhabirine bilgiler verdi.
“ZORLU ŞARTLARA RAĞMEN ÇALIŞMALARIMIZ SÜRÜYOR”
Gökçe Mahallesi Birinci ve İkinci Etap toplam 1227 konut, 2 adet cami, 2 adet ticaret merkezi, 2 adet alt yapı ve çevre düzenleme işini MBM İnşaat A.Ş. adına yürüten Proje Müdürü Çağatay Akıncı, çalışmaları anlattı. 2023 yılı Ocak ayı itibariyle çalışmaya başladıklarını belirten Akıncı, “İhalenin ardından yılbaşında çalışmalarımıza başladık. Çalışmalarımız Mart ayında hız kazandı. Arazi şartlarımız oldukça zor. Özellikle bu yıl yoğun yağış şeklinde süre gelen hava şartları da verimli bir çalışmaya el vermedi. Haziran ayı sonuna yaklaşmamıza rağmen halen daha yağan sağanak yağmurlar, zorlu arazi şartları beton dökümünden, araçların araziye çıkışına kadar sevkiyatlarda zorluklar yaşamamıza neden oluyor. Tüm bunlara rağmen elimizden geldiğince durmadan çalışmaya devam ediyoruz. Şu anda kaba inşaat çalışmammız hızlı bir şekilde devam ediyor. Kurban Bayramından sonra da ince imalatlar olarak duvar yapımı, alçı çalışması, çatı v.s gibi ince imalatlarımızda başlayacak. Fiziki gerçekleşme olarak şu anda yüzde 20 civarında bir çalışmayı tamamladık. Bayramdan sonra dış cephelerde çalışmalar ve alt yapı çalışmalarımız başlayacak. İş programımız dâhilinde sırayla ilerleyeceğiz.” dedi.
“HEDEFİMİZ ZAMANINDAN ÖNCE BİTİREBİLMEK”
İşin teslim süresinin 2024 yılı Ağustos ayı olduğunu belirten Akıncı, “Teslimat süreniz normal şartlarda bir etap için önümüzdeki yılın Ağustos ayı olurken ikinci etap için 1-2 ay daha erken olacak. Proje iki ayrı etaptan oluşmaktadır. Hava şartlarından dolayı çalışılmayan zamanlar v.s düşünüldüğü zaman ilave bir durum olabilir. Ama şu an için bizim hedefimiz toplu konutları zamanında önce bitirmektir. Zorlu arazi şartları ve mevsim şartlarına göre çok şükür bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. Şu an için yaklaşık 250 çalışanımız var. Bayramdan sonra bu sayı artarak 500 çalışanımızın olacağını ön görüyorum. İşi hızlandırmak zorundayız. Ayın imalatları aynı zamanda birkaç ekip devam ettirmek zorundayız. Ekip sayısını arttırarak iş programı dâhilinde hızlanmayı düşünüyoruz. Bir aksilik olmazsa iş planımız bu şekilde olacak.” diye konuştu.
“KONUTLARIN YAPILDIĞI ZEMİN ÇOK SAĞLAM”
Konutların özellikleri hakkında bilgi veren Akıncı, “Konutlar E blok, B blok, C blok, A blok olmak üzere dört tip blok şeklinde imal ediliyor. Kontu türleri 2+1, 3+1 olarak dört farklı tipte yapılıyor. Yedi katlı olanı, 5 katlı olanlar var. Bunlar arazi şartlarına göre değerlendirilmiş. Bu şekilde toplamda 103 blok olacak. Malumdur Afyonkarahisar birinci derecede deprem bölgesi. TOKİ bu tarz yaşam alanları oluştururken, sağlam zeminleri tercih ediyor. Çünkü deprem ülkemizin gerçeğidir. İmalatlarını yaptığımız konutların bulunduğu arazide zeminlerimiz çok sağlam. Kayalık arazide genel olarak hep kırıcı çalıştırıyoruz. Sistemimiz genel olarak şu anda radya temel üzeri tünel kalıp olarak devam ediyor. Tünel kalıp demek bütün olarak perdelerle çevrilmiş betonarme bir yapı anlamına geliyor. Bu tür imalatlar Kahramanmaraş depremlerinde TOKİ bu sistemi ciddi bir sınav verdi. Doğru bir sistem olduğu ortaya çıktı. Önemli olan doğru sistemi, doğru işçilikle, doğru malzemeyle birleştirebilmektir. Bu konuda da zaten TOKİ’nin devamlı kontrolör yetkilileri geliyor. Bizi burada ana firma olarak TOKİ adına devamlı kontrol eden müşavir firma var. Disiplinli bir denetim mekanizması işliyor. Bizde firma olarak şartnamemizde neyi taahhüt ettiysek onu yapmak zorundayız. Sorumluluk bilinciyle işimizi yürütüyoruz. Elimizden gelenin en iyisini şartlar ve kurallar dahilind yapmaya çalışıyoruz.” şeklinde konuştu.
“ZEMİN SAĞLAM, HAVA TEMİZ, MANZARASI BOL”
Proje Müdürü İnşaat Mühendisi Çatağay Akıncı sözlerini şöyle tamamladı: “Bu konutları doğal güzelliği, sağlam zemini ve temiz havası bulunan bir alanda yapıyoruz. Afyon’a ilk geldiğimde manzarayı gördüğüm zaman açıkçası imrendim. Yani burada oturacak insanlar çok şanslılar. Hak sahipleri inşallah güzel, temiz havalı, bol manzarası güzel bir yerde yaşamlarını sürdürecekler. Biz sorumluluklarımız kapsamında ahlaki, vicdani olarak ve mesleki olarak yapmamız gereken her şeyi yapıyoruz. Hak sahiplerinin içi rahat olsun.”
“HAK SAHİPLERİ HAKİKATEN ÇOK ŞANSLI”
Kanlıca Mahalle Muhtarı Serhat Tugan’da, takibini yaptığını belirttiği Gökçe TOKİ konutları inşaatıyla ilgili gözlemlerini aktardı. Tugan şöyle konuştu: “Malum olduğu üzere önce otogarın yanında Küçükçobanlı’ya yapılacak olan TOKİ konutları için yer iptal edilmişti. İl Emniyet Müdürlüğü’nün eski yerine yapılması gündeme geldikten sonra burası da iptale edilince yaklaşık 8 ay önce 191 konut yapılacağı açıklanmıştı. Üç ayrı yapılacak konutlar birleştirildi Gökçe Mahallesine yapılıyor. Toplam 1227 hak sahibi var. Konut inşaatları çok hızlı şekilde ilerliyor. Tahminime göre önümüzde bir yerel seçim var. Yerel seçimden önce kat kuraları çekilip teslimatlar başlar. Bir aksilik çıkmazsa Haziran ayı gibi hak sahipleri dairelerine girer diye düşünüyorum. Çünkü 5 yıl önce yapılan Zafer TOKİ’lerde de bu durumu gördük. Teslimat zamanından önce yapıldı. İnşaat firmaları bu işlerde tecrübeli olduğu için genellikle TOKİ’nin teslim süresine kalmadan daha önce konutları teslim edebiliyorlar. Ama konutlar dağlık, kayalık bir arazide yapıldğından belki süre biraz uzayabilir. Tahminime göre süre çok uzamayacaktır. Hakikaten burada hak sahibi olanlar çok şanslılar. Burası şehre çok yakın olurken bir bakıma şehri geride ıbrakıp sessiz, havası güzel, trafik yoğunluğu olmayan bir yer. Yani nsanların arayıp da bulamadığı, ne uzak, ne yakın bu anlamda çok güzel bir yer. Havadar bir yer. İnşallah bittiğinde çevre düzenlemesi yapıldığında daha da güzel olacak. Okullarıyla, camileriyle daha güzel olacağını düşünüyoruz.”>> Şeyda YEŞİLÇAY’ın Özel Haberi

Bakmadan Geçme