Göçmen kuşlar yuvaya geri dönüyor
Orman ve Su İşleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, Hotamış Depolaması Projesi, Konya-Çumra III. Merhale Projesi içerisinde yer alan projelerden biri olduğu ve uygulama alanının Çumra ilçe merkezinin 10 km güney doğusunda eski adı ile “Hotamış Sazlığı” üzerinde yer aldığı bildirildi. Açıklamada, projenin Konya Kapalı Havzası ile Akdeniz Bölgesi'ndeki Göksu Havzası'nın yukarı kesimlerini içine aldığı proje sahasının [&hellip]
Orman ve Su İşleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, Hotamış Depolaması Projesi, Konya-Çumra III. Merhale Projesi içerisinde yer alan projelerden biri olduğu ve uygulama alanının Çumra ilçe merkezinin 10 km güney doğusunda eski adı ile “Hotamış Sazlığı” üzerinde yer aldığı bildirildi. Açıklamada, projenin Konya Kapalı Havzası ile Akdeniz Bölgesi’ndeki Göksu Havzası’nın yukarı kesimlerini içine aldığı proje sahasının başlıca su kaynaklarının Göksu Havzası suları, Beyşehir Gölü taşkınları, Çarşamba Çayı kış akımları ve sulamadan dönen drenaj suları olduğu kaydedildi.
Hotamış Depolaması’nda toplanacak bu kaynakların regüle edilerek su kullanıma sunulacağı belirtilen açıklamada, hem zirai arazilere hem de yaban hayatına su temin edecek olan Hotamış Depolamasının 12 metre yüksekliği, yaklaşık 26 km kret uzunluğu ve 580 milyon metreküp depolama hacmi ile Dünyanın en büyük yapay göllerinden biri olduğu bildirildi.
Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu Bakanlık olarak hem insanları hem de yaban hayatını düşünerek proje geliştirdiklerini belirterek şunları söyledi;
“Tesis ettiğimiz Hotamış Depolaması ile 771 bin 100 dekar zirai araziye sulanacak aynı zamanda depolama alanı içerisinde yapılan 85.000 metrekare ve 60.000 metrekare büyüklüğündeki iki adet kuş adacığı ile de göçmen kuşlar eski yuvalarına kavuşturulacak.”