Glutensiz gıda yardımının 9'ncusu yapıldı

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek'in Çölyak hastaları için başlattığı glutensiz gıda yardımı devam ediyor. Dokuzuncusu düzenlenen programda Zeybek, 35 çeşit glütensiz gıdanın yer aldığı destek paketlerini ihtiyaç sahibi hemşehrilerine ulaştırdıklarını belirtti.

Afyonkarahisar Belediye yönetimi glutensiz gıda ürünlerinin yer aldığı destek paketleri şehirdeki Çölyak hastalarına ulaştırılmaya devam ediyor.

PAKETLERDE 35 ÜRÜN BULUNUYOR

Gıda paketlerinin dağıtımının dokuzuncusu gerçekleştirildi. Belediye Muhtarlık ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü öncülüğünde, glütensiz gıda temininde sıkıntı yaşayan bireyler ve çocuklar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek ile buluştu. Zeybek, Çölyak hastaları ve yakınlarıyla yakından ilgilenerek, paketleri bizzat teslim etti. Periyodik aralıklarla dağıtılan paketlerin içerisinde tatlı ürünlerinden, makarnadan una, bisküviden hamur işine kadar glüten içermeyen 35 ürün bulunuyor.

Haber

“YALNIZ DEĞİLLER HER DAİM YANLARINDAYIZ”

Sosyal belediyecilik anlayışının bir gereği olarak çölyak hastalarına destek verdiklerini anlatan Zeybek desteklerin devam edeceğini vurguladı. Zeybek, şunları kaydetti: “Glütensiz gıda bulmakta zorlanan kardeşlerimizin farkındayız. Yalnız bırakmamak açısından her 3 ayda bir yılda 4 sefer olmak kaydıyla glütensiz gıdalardan oluşan paket hazırlayıp kendilerine takdim ediyoruz. Hastalarımızdan gelen talep doğrultusunda makarna çeşitleri, arpa şehriye ve çikolata sayısını artırarak ürün çeşit miktarını 35’e yükselttik. 35 ürün çeşidinden oluşan paketleri çölyak rahatsızlığı olan vatandaşlarımıza ve çocuklarımıza ulaştırıyoruz. Cenab-ı Hak böyle bir hastalıkla kimseyi imtihan etmesin. Yalnız değiller, Belediye olarak her daim yanlarındayız.”

GIDA YARDIMI PERİYODİK ARALIKLARLA SÜRECEK

Dağıtım töreninde Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek çocuklarla buluştu ve hatıra fotoğrafı çektirdi. Koli dağıtımı da yapan Zeybek Başkan ailelerle yakından ilgilendi. Kolileri alan aileler de Başkanımız Zeybek ve ekibine teşekkür etti. Piyasada az bulunan ve yüksek fiyatlara satıldığı için çölyak hastalarının almakta güçlük çektiği ürünler, periyodik aralıklarla ailelere verilmeye devam edecek.

Bakmadan Geçme