• Haberler
  • Gündem
  • 'Gizemli şehir Afyonkarahisar tüm değerleriyle ön planda'

'Gizemli şehir Afyonkarahisar tüm değerleriyle ön planda'

Mevlevihane Müze Sorumlusu Alan Klavuzu Hasan Özpınar, gizemli şehir Afyonkarahisar'ın doğasıyla, tarihiyle, kültürüyle tüm değerler ile ön planda olduğunu ifade etti   Afyonkarahisar Mevlevihane Müze Sorumlusu Alan Klavuzu Hasan Özpınar, 1 Temmuz 2021 tarihi itibariyle başlayan yeni normalleşme sürecinde gerek Mevlevihane Müzesine, gerek Kocatepe ve şehitliklere gerekse Afyonkarahisar'ın her geçen gün yükselen değeri Frig Vadisi'ne [&hellip]

Mevlevihane Müze Sorumlusu Alan Klavuzu Hasan Özpınar, gizemli şehir Afyonkarahisar’ın doğasıyla, tarihiyle, kültürüyle tüm değerler ile ön planda olduğunu ifade etti

Afyonkarahisar Mevlevihane Müze Sorumlusu Alan Klavuzu Hasan Özpınar, 1 Temmuz 2021 tarihi itibariyle başlayan yeni normalleşme sürecinde gerek Mevlevihane Müzesine, gerek Kocatepe ve şehitliklere gerekse Afyonkarahisar’ın her geçen gün yükselen değeri Frig Vadisi’ne ilgi ve ziyaretlerin arttığını söyledi.
“MEVLEVİHANE MÜZESİNE ZİYARETLER ARTTI”
Hasan Özpınar, Mevlevihane Müzesine yeni normalde ağırlıklı olarak Kur’an Kursu öğrencilerinin, kadınların, gurbetçilerin yoğun ilgi gösterdiklerini dile getirdi. Muharrem ayı itibariyle Mevlevihane Müzesi ziyaretçilerinin arttığını belirten Özpınar, “20 Ağustos 2021 Cuma günü müzemizinde bulunduğu Mevlevi Camiinde şifalı aşure dağıtımı yapılacak. Yaz sezonunda yoğun bir ziyaretçi trafiğimiz var. Ziyaretçilerimize gerekli bilgilendirmeleri yapıyoruz.” dedi.
“İKİ KİTAP BASKI AŞAMASINDA”
Yaklaşan Zafer Haftası için “İşgalden Kurtuluşa Afyonkarahisar 1921-1922” adlı fotoğraf sergisini bu yıl 13. kez açılacağını söyleyen Özpınar, “Afyonkarahisar Yerel Tarih Araştırmaları Merkezi’nde (AYTAM) bu yıl 13. açacağımız sergimizde yeni fotoğrafları ilave edeceğiz. Bu arada iki ayrı kitap çalışmam var ve şu an baskı aşamasında. İnşallah baskıların önümüzde ki Zafer Haftasına yetişmesini temenni ediyoruz. Birisi memleketim beldem Yaylabağı’a dair ‘Dinar köyünden termal belde Yaylabağına” adlı kitabım. Yaylabağı’nın tarihi, kültürü ve sosyal yaşamını konu edindim. İkinci kitabım ise ‘Dünden bugüne Afyonkarahisar’ adlı kitabımda yerel tarih ve kültürel unsurları ele aldım. Bu nedenle heyecanlı bir süreci idrak ediyorum.” diye konuştu.
“ŞEHİR TÜM DEĞERLERİYLE
ÖN PLANDA”
Zafer Haftası programı kapsamında Kocatepe ve şehitliklerde de görev alacağını ifade eden Özpınar şöyle konuştu: “Alan Klavuzluğu görevimizi Kocatepe-Dumlupınar’ın yanı sıra Frig Vadisinde de sürdürüyoruz. Mevlevihane Müzesi, şehitlerimiz, Kocatepe ve Frig Vadisi ile gizemli şehir Afyonkarahisar’a olan ilgi her geçen gün biraz daha artmaktadır. Şehir merkezinde Mevlevihane Müzemiz bir çekim noktasıdır. Afyonkarahisar’a yolu düşen herkesin mutlaka ziyaret ettiği bir yerdir. Frig Vadisi de bilindiği üzere özellikle Sayın Valimiz Gökmen Çiçek’in çabalarıyla epey tanındı. Hafta içi ve hafta sonu çeşitli zamanlarda Frig Vadisi de dikkate değer bir ziyaretçi kitlesine ulaşmış durumdadır. Gizeli şehir Afyonkarahisar’ın tüm değerleri gün yüzüne çıkıyor. Şehrimiz; Mevlevihanesi, Konakları, Kocatepe’si, Şehitlikleri ve Frig Vadisiyle ön plandadır.”
>> Burcu AYDIN’ın Özel Haberi

Bakmadan Geçme