• Haberler
  • Gündem
  • Gizemli şehir Afyon, Türkiye-Çin Forumu’nda tanıtıldı

Gizemli şehir Afyon, Türkiye-Çin Forumu’nda tanıtıldı

Türkiye ve Çin arasında ekonomik ve kültürel ilişkilerin geliştirilmesi için gerçekleştirilen forumda gizemli şehir Afyonkarahisar tüm yönleriyle tanıtıldı   Türkiye Çin diplomatik ilişkilerinin 50. yılı dolayısıyla ekonomik ve kültürel ilişkilerin geliştirilmesi için düzenlenen “Türk-Çin Kültür ve İş Geliştirme Forumu”na Afyonkarahisar Valisi Gökmen Çiçek, Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Prof. Dr. Veysel Eroğlu, [&hellip]

Türkiye ve Çin arasında ekonomik ve kültürel ilişkilerin geliştirilmesi için gerçekleştirilen forumda gizemli şehir Afyonkarahisar tüm yönleriyle tanıtıldı

Türkiye Çin diplomatik ilişkilerinin 50. yılı dolayısıyla ekonomik ve kültürel ilişkilerin geliştirilmesi için düzenlenen “Türk-Çin Kültür ve İş Geliştirme Forumu”na Afyonkarahisar Valisi Gökmen Çiçek, Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Belediye Başkan Yardımcısı Murat Öner, Belediye Kültür ve Sosyal İşler Müdürü İhsan Akar, Türkiye Çin İş Geliştirme ve Destekleme Derneği Yönetim Kurulu Başkanı hemşehrimiz İhsan Beşer, Çin Sanayi ve İş Adamları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Zhou Yan Quan ve iş insanları katıldı.
YÖRESEL ÜRÜNLER YOĞUN İLGİ GÖRDÜ
Maden/Gıda/Teknoloji &Bilişim/Turizm ve Sağlık gibi sektörlerin yer aldığı forumda, Afyonkarahisar Belediyesi de tanıtım standı açtı. Gastronomi Şehri Afyonkarahisar’ın yöresel lezzetleri, meşhur ürünleri, tarihi güzellikleri, Afyon mermeri, Afyon sucuğu, Afyon lokumu, Afyon kaymağı ve güzide kültürü tanıtıldı. Öte yandan Vali Gökmen Çiçek ve Belediye Başkanı Mehmet Zeybek ile Milletvekili Eroğlu, Türkiye-Çin Kültür ve İş Geliştirme Forumu nedeniyle iki ülkenin tüm yönleriyle tanıtıldığı stantları da inceleyerek, yetkililerden bilgiler aldılar.
Zafer Şehri Afyonkarahisar, forumda yer alarak Türkiye ve Çin arasında ekonomik ilişkilerin geliştirilmesinin yanı sıra dostluk ve kültürel bağların da güçlendirilmesine katkıda bulundu. Belediye Başkanı Mehmet Zeybek ve AfyonkarahiSar Belediyesi tanıtım ekibi Ankara’da düzenlenen forumda açılan stantta şehrin lezzet ve kültürünü gelen misafirlere bizzat tanıtırken, misafirlere meşhur Şuhut Keşkeği ikram edildi. Afyonkarahisar’ın yöresel lezzetleri Çinliler tarafından yoğun ilgi gördü.
“ÇİNLİ MİSAFİRLERİMİZİ GASTRONOMİ ŞEHRİMİZE DAVET EDİYORUZ”
Başkan Zeybek, ülkeler arası ilişkilerin gelişiminin önemine dikkat çekerek, “Türkiye ve Çin’den birçok firmanın katıldığı forum da açtığımız stantda şehrimizin başta gastronomisi olmak üzere sanayisinden ticaretine, kültüründen tarihine kadar tüm yönleriyle tanıtıyoruz. Ticari yönden Çin’e Afyonkarahisar mermerini ihraç ediyoruz, bunun yanı sıra da fırsat bulduğumuzda şehrimizin farklı yönlerini de tüm dünyaya duyurmak için çaba sarf ediyoruz. Burada Çinli misafirlerimizi de şehrimize davet ettik, turistlerimizin şehrimizi yerinde görüp tanımaları bizler için önemli. Bu konuda farklı projeler yapmanın yanı sıra bu tarz forumlarda da tanıtım çalışmaları yapıyoruz. Gastronomi şehrimizin özelliklerini, değerlerimizi her alanda duyurmaya ve anlatmaya devam edeceğiz. Gizemli Şehir Afyonkarahisar’ı tanımayan kalmayacak. Bu forumun iki ülke arasındaki işbirliğinin gelişmesine daha fazla katkı sağlayacağına inanıyor emeği geçenlere de teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı. >> Burak AYDIN’ın Haberi

AFSÜ TANITIM STANTI AÇTI

Türkiye-Çin İş Geliştirme ve Destekleme Derneği ile Çin Sanayi ve İş Adamları Derneğinin Ankara Congresium Kongre ve Sergi Merkezinde düzenlediği forumda, AFSÜ Teknoloji Transfer Ofisi A.Ş.’nin öncülüğünde kurulan Aflora, Afyonkarahisar Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Sanayi ve Ticaret A.Ş. stant açtı.
Gıda, maden, teknoloji, turizm, sağlık gibi sektörlerden kurum ve firmaların yer aldığı etkinlikteki Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi (AFSÜ) standını AFSÜ Rektörü Prof. Dr. Nurullah Okumuş eşliğinde, Afyonkarahisar Valisi Gökmen Çiçek, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek ve Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Hüsnü Serteser ziyaret etti.
EROĞLU: GENİŞ ÇAPLI ÇALIŞMALAR BAŞLADI
Prof. Dr. Eroğlu, AFSÜ standında yaptığı konuşmada tıbbi bitkilerin dünyadaki ticaret kapasitesinin 115 milyar dolar olmasına karşın, Türkiye’nin bu kapasitenin sadece 700-800 milyon dolarından faydalanabildiğini belirtti. Türkiye’nin endemik tıbbi bitki zenginliğinin ticaret hacmine katkı sağlamak amacıyla yapılacak çalışmalarda, Türkiye’de ilk kez Afyonkarahisar’da kurulan Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Merkezi ve AFSÜ-TAB Merkezi iş birliğinin büyük önem arz ettiğini kaydeden Prof. Dr. Eroğlu, Afyonkarahisar’ı gelecekte tıbbi ve aromatik bitkiler alanında merkez konuma taşıyacak geniş çaplı çalışmaların başladığını söyledi.
OKUMUŞ: İLK ÖĞRENCİLER BU YIL KABUL EDİLECEK
AFSÜ Rektörü Prof. Dr. Okumuş, Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Programının, AFSÜ Atatürk Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu bünyesinde ilk öğrencilerini bu yıl kabul edeceği müjdesini verdi. AFSÜ’nün tıbbi ve aromatik bitki sahasında önemli hamleler gerçekleştirmeye devam edeceğini belirten Prof. Dr. Okumuş, 16-17 Eylül 2021 tarihlerinde AFSÜ öncülüğünde düzenlenecek 6. Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Çalıştayında alana ilişkin ulusal çapta büyük bir organizasyona daha imza atılacağını kaydetti.
“ÜRETİM UZMAN EKİBİN DENETİMİ
İLE YAPILIYOR”
AFSÜ standında bulunan Aflora markalı ürünlerin tamamının sürdürülebilir tarım ilkelerine uygun olarak yetiştirildiğini belirten Prof. Dr. Okumuş, üretimin uzman bir ekibin denetiminde yapıldığına dikkat çekti. Afyonkarahisar’da faaliyet gösteren bir iş insanı tarafından kentte ilk kez üretimi yapılan Amarant bitkisinden elde edilen ürünleri tanıtan Prof. Dr. Okumuş, bu bitkinin insan sağlığına yararları ve farklı sanayi kollarında hammadde olarak kullanım potansiyeli konusunda da bilgi aktardı.

Bakmadan Geçme