Gizem Bağdaçiçek Olayı Ne?

Sosyal medya fenomeni Gizem Bağdaçiçek'in 7 Aralık 2023 gözaltına alınmasının ve hakkında 1 yıl 9 aya kadar hapisle cezalandırılmasını istenmesinin ardından binlerce insan ünlü fenomenin neden gözaltına alındığını araştırmaya başladı. Peki, Gizem Bağdaçiçek neden gözaltına alındı? Gizem Bağdaçiçek kimdir? Detaylar haberimizde.

7 Aralık 2023 tarihinde Asayiş Şube Müdürlüğü Ahlak Büro Amirliği tarafından gözaltına alınan Ünlü sosyal medya fenomeni Gizem Bağdaçiçek hakkında yürütülen soruşturma tamamlandı. Savcılık, Bağdaçiçek’in “zincirleme şekilde halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri alenen aşağılama” suçundan 1 yıl 9 aya kadar hapisle cezalandırılmasını istedi.

“BEN MAĞDURUM SUÇLAMALARI KABUL ETMİYORUM”

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, Basın Suçları Soruşturma Bürosu tarafından hazırlanan iddianamede, şikâyette bulunulan Onlyfans isimli sosyal medya platformuna yüklenen içeriklerin Gizem Bağdaçiçek’e ait olduğunun belirlendi. Bunun üzerine Asayiş Şube Müdürlüğü Ahlak Büro Amirliği tarafından gözaltına alınan sosyal medya fenomeni Gizem Bağdaçiçek, savcılığa verdiği ifadede kendini şöyle savundu:

“Bana göstermiş olduğunuz çıplak ve pornografik görüntüler bana aittir. Ancak bu görüntüleri sadece 160 takipçimle paylaşmıştım. Paylaşım yaptığım bu platform görüntülerin kaydedilmesine, hatta ekran görüntülerinin alınmasına izin vermez. Bu görüntüler tanımadığım kişiler tarafından başka bir telefonla çekilerek sahte hesaplarla sosyal medyaya sızdırılmış. Ben sosyal medya platformunun Türkiye’de yasaklandıktan sonra paylaşım yapmadım. Bilgim ve rızam dışında x platformunda yayınlanan görüntüler eskidir. Avukatım bu görüntülerin yayılmasıyla ilgili suç duyurusunda bulunacaktır. Ben bu olayın mağduruyum. Suçlamaları kabul etmiyorum.”

“1 YIL 9 AYA KADAR HAPİS CEZASI İSTENDİ”

Savcılıktaki ifadesinin ardından serbest bırakılan Gizem Bağdaçiçek hakkında yürütülen soruşturma tamamlandı. Bağdaçiçek, hakkında hazırlanan iddianamede; sosyal medya hesabından şüphelinin yapmış olduğu paylaşımların, İslam dinini ve dini değerleri alenen aşağılayacak nitelikte olduğu ve söz konusu paylaşımların kamu barışını bozmaya elverişli olduğu değerlendirilerek  “zincirleme şekilde halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri alenen aşağılama” suçundan 6 aydan 1 yıl 9 aya kadar hapisle cezalandırılması istendi.

Bakmadan Geçme