Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Kocatepe Gazetesi
e-posta: YAZARIN TÜM YAZILARI

Gırnatacı mı yetiştiriyoruz ne! – Kocatepe Gazetesi

Kocatepe Gazetesi 13 Ocak 2010 Çarşamba 02:00:00
  Şu bizim topluma helal olsun. Büyükleri bitirdik, noktaladık da sıra küçüklere geldi. Batı dünyası diye hep eleştirdiğimiz ülkelerde, her şey çocuklar için, sloganı çerçevesinde yapılır. Gerçi yıllar önce bizde de ülkemiz süt liman iken “Bugünün küçükleri, yarının büyükleri” diyerek çocuklara önem ve değer verilirdi.
Bu sözünü ettiğimiz çocukların bir kaç numara büyüğü olan ve adına “gençlik” denilenlere Atatürk ağır yükler yüklemişti. Bu ağır yük, adına şimdilik (!) Türkiye denilen bu ülkenin gençlere emanetiydi. Türk İstiklal ve Cumhuriyeti Türk gençliğine emanet ediyordu Atatürk.
Unutmadan hemen anımsatalım: Dünyada çocuklara bayram armağan edilen tek ülke Türkiye. Bayramın adı “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” ardından da gençlere emanet edilen “Gençlik ve Spor Bayramı”dır. Bu bayramları çocuklara ve gençlere Mustafa Kemal Atatürk armağan etti. Aman ha kimse kızmasın, amacımız Cumhuriyetin ilk yıllarında çocuklara ve gençlere ne denli önem verildiğini anlatarak, çocuk ve gençlerimizin bugünkü durumlarına değinmek.
Koskoca bir ulusal kanal, 10-15 yaşındaki bebeler şarkılar söyleyerek, göbek atarak, gerdan kırarak, dansözler gibi kıvırarak, büyük büyük amcalarını, teyzelerini eğlendirmeye onlara hoşça vakit geçirtmeye çalışıyorlar. Hani başarılı olmuyor da değiller. Bizim evlerimizde “Hadi artık, geç oldu, doğru yatağa” diye yatmaya gönderdiğimiz çocukların yaştaşı bunlar. Koca koca adamlar, bacak kadar çocukları şarkı söyletmeye dansöz gibi oynatmaya utanmıyorlar.
Bazıları ise çocuklarını polise ve güvenlik güçlerine taş atmak üzere sokaklara salıyorlar. Bu tür ebeveynlerin felsefesi “Saldım çayıra, mevlam kayıra” şablonuna oldukça uyuyor. Hoş onlarda çocuktan çok bir şey yok ya…
Bilmem anımsar mısınız, bir zamanlar da 10-12 yaşındaki çocuklara boks maçı yaptırıp zevkle seyretmişlerdi büyük büyük adamlar!
Günün flaş haberlerinden birisi de 5 yaşındaki bir çocuğa dilencilik yapması için uygulanan baskı ve işkence idi.
Allah aşkına söyleyin, biz nasıl bir toplumduk, ne hale geldik. Hani her seferinde aşık olduğumuzu söylediğimiz bu ülkeyi biz 10 yaşında göbek atmayı, gerdan kırmayı, kıvırmayı öğrettiğimiz bu çocuklaramı emanet edeceğiz. Yoksa polise, güvenlik güçlerine taş atan, molotof kokteyli atan çocuklara mı emanet edeceğiz. Dilencilik yapmayı, hırsızlık yapmayı öğrettikle-rimize mi emanet edeceğiz bu Türkiye Cumhuriyetini.
Yazık, çok ama çok yazık…
Not: Yazımızda Türk ve Atatürk sözcüğünü fazlaca kullanarak çevreye verdiğimiz rahatsızlıktan dolayı özür dileriz.

YAZARLAR

TÜMÜ

SON HABERLER