Gıdanın başkenti ifadesinin içi dolmalı

Ziraat Mühendisleri Odası Afyonkarahisar İl Temsilcisi Hasan Karadeniz, “Gıdanın başkenti Afyonkarahisar” ifadesinin içinin doldurulması gerektiğini söyledi Ziraat Mühendisleri Odası (ZMO) İl Temsilcisi Hasan Karadeniz, sağlık konusunda tüm sektörlerin bilinçli hareket etmeleri gerektiğini belirtti.DENETİMİN GERÇEKÇİLİĞİ ÖNEMLİ TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası (ZMO) İl Temsilcisi Hasan Karadeniz, son düzenlemeler sonucu gıda sektöründe çalışan meslektaşlarının yüzde 80’nin işini kaybettiğini [&hellip]

Gıdanın başkenti ifadesinin içi dolmalı

Ziraat Mühendisleri Odası Afyonkarahisar İl Temsilcisi Hasan Karadeniz, “Gıdanın başkenti Afyonkarahisar” ifadesinin içinin doldurulması gerektiğini söyledi

Ziraat Mühendisleri Odası (ZMO) İl Temsilcisi Hasan Karadeniz, sağlık konusunda tüm sektörlerin bilinçli hareket etmeleri gerektiğini belirtti.
DENETİMİN GERÇEKÇİLİĞİ ÖNEMLİ
TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası (ZMO) İl Temsilcisi Hasan Karadeniz, son düzenlemeler sonucu gıda sektöründe çalışan meslektaşlarının yüzde 80’nin işini kaybettiğini belirtti. Gıda işletmelerinin zorunlu gıda ve ziraat mühendisi çalıştırma zorunluluğu olduğunu kaydeden Karadeniz; “Eskiden tüm gıda işletmelerine kapasitelerine hiç bakılmadan mutlaka bir gıda mühendisi, ziraat mühendisi ile sözleşme imzalayıp sorumlu müdürlük yaptırmak zorunluydu. Sonradan bu zorunluluk küçük işletmelerden kaldırılıp büyük işletmeler için devam ettirildi. Bu durumda arkadaşlarımızın yüzde70 ile 80’i işini kaybetti. Şimdi fırınlarda, pastanelerde böyle bir zorunluluk yok. Durumun bir başka hassas noktasıda denetleyen kişinin maaşını denetlediği işletmenin sahibinden alması da ayrı bir sıkıntıdır. Bu durum denetimin gerçekçiliğini direk etkilemektedir. Oysa bir havuz oluşturulup gıda işletmeleri bu havuza düzenli ödeme yapsalar gıda konusundaki denetleme sorunu tamamen ortadan kalkar.” dedi.
SAĞLIK SADECE
TARIMIN SORUNU DEĞİL
Afyonkarahisar’ın gıda potansiyeli yüksek bir şehir olduğunu vurgulayan ZMO İl Temsilcisi Hasan Karadeniz, “Gıdanın başkenti Afyonkarahisar.” ifadesinin içinin doldurulması gerektiğine değindi. İdarenin gıda ile ilgili yaptığı bir takım çalışmaları desteklediklerini dile getiren Karadeniz; “Özellikle gıda denetimleri konusunda olsun, sağlığa aykırı usülsüz denetim yapanlara, hijyen şartlarına uymayan işletmelere uygulanan yaptırımları doğru buluyoruz. Mutlaka yapılması lazım ki sektöre düzen gelsin. Bunlar yapılmazsa maalesef sektör almış başını gider durumdadır. Herkesin sağlığı ile oynanmış oluyor. Sağlık sadece tarımın sorunu değil. Tüm nüfusun sorunu. Eskiden gıda Tarım Bakanlığı bünyesinde değildi. Ziraat Mühendislerinin de gıda konusunda çok fazla faaliyetleri yoktu. Ama yaklaşık 15 yıldır gıda konusu da tarıma geçtiğinden eskiden sadece çiftçilik yapan, ziraatla uğraşan kişiler bizim uğraş alanımızdı.” diye konuştu.
USULETEN GÖRÜŞ ALINIYOR
Gıdayı kullanmayan nüfus olmadığına işaret eden ZMO İl Temsilcisi Hasan Karadeniz gıda konusunda kanun ve yönetmeliklerin çıkartılma aşamasında görüşlerin genel merkez aracılığıyla sürekli iletildiğini belitti. Mevzuat ve yönetmeliklerin çıkarılma aşamasında oda görüşlerine duyarlı kalınmadığından yakınan Karadeniz; “Mevzuatlar eksik çıkıyor. Uygulamada bu sorunlar maalesef yaşanıyor. Aslında bu mevzuatlar çıkarken, değişiklikler yapılırken sadece Ziraat Mühendisleri değil gıda sektöründeki işverenlerde, tüketicilerde biraraya gelerek ortak süzgeçten geçirilerek bir mevzuat çıkarılırsa herkesin yararına olacağını düşünüyoruz. Ama maalesef usuleten bir görüş alınıp o görüşler mevzuata yansımıyor.” şeklinde konuştu.
>> Burcu AYDIN’ın haberi

Bakmadan Geçme