Gıdada taklit ve tağşişe devam

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, aralarında et ve süt ürünü, bal, zeytinyağı, alkollü içeceğin bulunduğu taklit ve tağşiş yapılan veya ilaç etken maddesi ilave edildiği tespit edilen toplam 229 firmaya ait 355 parti ürünü internet sitesinden açıkladı. Listede Afyonkarahisar'dan da çok sayıda firma yer aldı.Buna göre, Bakanlık, bu yılın ağustos ayı itibarıyla 558 bin 492 [&hellip]

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, aralarında et ve süt ürünü, bal, zeytinyağı, alkollü içeceğin bulunduğu taklit ve tağşiş yapılan veya ilaç etken maddesi ilave edildiği tespit edilen toplam 229 firmaya ait 355 parti ürünü internet sitesinden açıkladı. Listede Afyonkarahisar’dan da çok sayıda firma yer aldı.
Buna göre, Bakanlık, bu yılın ağustos ayı itibarıyla 558 bin 492 gıda denetimi gerçekleştirdi. Bu denetimlerde 8 bin 551 adet idari para cezası uygulandı, 69 firma hakkında cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulunuldu.
Ayrıca taklit, tağşiş yapıldığı veya ilaç etken maddesi ilave edildiği tespit edilen, aralarında et, süt ürünleri, bal, zeytinyağı ve alkollü içeceğin bulunduğu toplam 229 firmaya ait 355 parti ürün Bakanlığın internet sitesinde duyuruldu.
Yapılan duyuruda Afyonkarahisar’dan da firmalar yer aldı. Nisan 2015 ve Haziran 2016 tarihleri arasındaki yapılan denetimlerde bu firmaların yabancı maddeye rastlanan ürünleri ve ürünler içinde bulunan yabancı maddeler şöyle:
Cem-Er Pide Salonu/ Zeybek Mahallesi Ankara Caddesi No:32 İscehisar/ Afyonkarahisar: Pide Harcı (Dana Kıyma) (Tükrük Bezi (Baş Eti) Tespiti)
Demet Pide Salonu/ Karahisar Caddesi No:37/A-B Çayırbağ/ Afyonkarahisar: Kıymalı Pide Harcı (Dana) (Tükrük Bezi (Baş Eti) Tespiti)
Bereket Lokantası/ Fatih Mahallesi Afyon Caddesi Simavi işhanı Zemin Kat İscehisar/Afyonkarahisar: Sebzeli Pide Harcı (Dana Kıyma) (Tükrük Bezi (Baş Eti) Tespiti)
Elit Pide Lahmacun Salonu/ Selçuklu Mahallesi A. Kahveci Bulvarı İnci Sitesi C Blok No:65B Afyonkarahisar Sebzeli Pide Harcı (Dana Kıyma) (Sakadat Tespiti)
Zafer Sucukları Entegre Et Tesisleri Et ve Gıda San. ve Tic. Ltd. Şti./ Afyonkarahisar Tekbir Sucukları Isıl İşlem Görmüş Sucuk (Kanatlı Eti Tespiti)
Özdiyaroğlu Et ve Et Ürünleri Hay. San. Tic. Ltd. Şti./ Afyonkarahisar İbrahim DİYAROĞLU Isıl İşlem Görmüş Sucuk (Tükrük Bezi (Baş Eti) Tespiti)
Zeka Sucukları Et ve Et Ürünleri/ Organize Sanayi Bölgesi Afyonkarahisar Osmanlı piliç sucuk (Sakadat tespiti)
Lokman ÖZBEK/ Afyonkarahisar Çalık Isıl İşlem Görmüş Sucuk (Tükrük Bezi  Baş Eti) Tespiti)
Köfteci Ramazan/ Burmalı Mahallesi Basın Caddesi No:29/B Afyonkarahisar Köfte (Dana Kıyma) (Kanatlı Eti Tespiti)
İkbal Gıda İhtiyaç Maddeleri İmalat San. İç ve Dış Tic. A.Ş./ Afyonkarahisar Baştacı Isıl İşlem Görmüş Sucuk (Tükrük Bezi (Baş Eti) Tespiti)
Küçük Kardeşler Et ve Hay. Gıda ve İth. Mad. San. Tic. A.Ş./ Şuhut/ Afyonkarahisar Küçük Kardeşler Kangal Sucuk (Kanatlı Eti Tespiti)
Hacıbekiroğlu Altın Kaymak Mehmet ALTINTAŞ Afyonkarahisar Altın Kaymak Manda Kaymağı (İnek Sütü)
Mutlu Tolga Gıda Pet. Tur. Tar. Hayv. Or. Ür. Ve Tic. Ltd. Şti. Afyonkarahisar Ilgaz Yaylası Yarım Yağlı Çörek Otlu Tulum Peyniri (Süt Yağı Harici Yağ, Nişasta)
Sultan Toptan Gıda İhtiyaç Mad. Pazarlama- Gökhan ÇIRAK Afyonkarahisar Puma Epimediumlu Bitkisel Karışımlı Kapsül (İlaç Etkin Maddesi/ Sildenafil) (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme