• Haberler
  • Genel
  • “Gıda vurguncularına göz açtırmayacağız” – Kocatepe Gazetesi

“Gıda vurguncularına göz açtırmayacağız” – Kocatepe Gazetesi

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hüseyin Arap, Ramazan ayı nedeniyle Afyonkarahisar genelinde gıda denetimlerinin yoğun bir şekilde gerçekleştirileceğini ifade etti. Arap, “Piyasadaki gıda vurguncuları ve merdiven altı üretimi yapan işletmelere göz açtırmayacağız” dedi Afyonkarahisar genelinde gıda güvenliği, gıdaların genel ve özel hijyen kurallarına uygun olarak tüketicilere ulaşmasının temini amacıyla gıda denetimlerinin Gıda, Tarım ve [&hellip]

"Gıda vurguncularına göz açtırmayacağız"

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hüseyin Arap, Ramazan ayı nedeniyle Afyonkarahisar genelinde gıda denetimlerinin yoğun bir şekilde gerçekleştirileceğini ifade etti. Arap, “Piyasadaki gıda vurguncuları ve merdiven altı üretimi yapan işletmelere göz açtırmayacağız” dedi

Afyonkarahisar genelinde gıda güvenliği, gıdaların genel ve özel hijyen kurallarına uygun olarak tüketicilere ulaşmasının temini amacıyla gıda denetimlerinin Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürülüğü tarafından yapıldığını hatırlatan İl Müdürü Hüseyin Arap, “Gıdalarda ürün çeşitliliği ile üretim ve tüketimin arttığı ramazan ayı içerisinde halkımıza en sağlıklı şekilde üretilmiş gıdaları tükettirmek amacıyla gıda üretim, satış ve toplu tüketim noktalarına yönelik ramazan ayı boyunca yoğun denetim programı planlanmıştır.” dedi.
“EKMEK VE UNLU MAMUL ÜRETİMİNDE ŞARTLAR YERİNE GETİRİLMELİ”
Arap açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Özellikle ekmek üretim sektöründe faaliyet gösteren işletmelerin; ambalajsız olarak piyasaya arz edilen ekmek, pide ve bazlama gibi ürünlerde katkı maddesi ve renklendirici kullanmamaları, ekmeğin rutubet miktarının en çok yüzde 3,8, tuz miktarı ise yüzde 1,5 olmalı, ekmek, kepekli ekmek, tam buğday unlu ekmek, tam buğday ekmeği ve ekşi hamur ekmeği gibi ambalajsız olarak piyasaya arz edilen ekmeklerin en az 250 gr ağırlığında üretilmeleri gibi hususlara dikkat etmeleri gerekmektedir. Pastacılık ve unlu mamül üretimi sektöründe faaliyet gösteren işletmelerin, kırık, çatlak ve kirli yumurta kullanmamaları, ürettikleri pastalara mutlaka etiket bilgilerinin yazılması, özellikle son tüketim tarihi ve saklama koşulları konusunda tüketicilerin bilgilendirilmesi ve pastaların saklandığı dolapların sıcaklıklarına dikkat edilmesi gerekmektedir.”
“ETİKET BİLGİSİ TÜKETİCİYİ YANILTMAMALI”
Et ve et ürünleri sektöründe faaliyet gösteren işletmelerin, ürünlerini yüzde 100 sığır veya yüzde 100 piliç etinden üretmeleri ve sakatat kullanmamaları gerektiğini ifade eden Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hüseyin Arap, “Etiket bilgilerinde tüketiciyi yanıltacak bilgi olmaması gerekmektedir. Perakende et ürünleri satan işletmelerin ise önceden hazır ambalajlı hale getirdikleri kıyma ve et karışımlarının satışı yasaklanmış olup bu ürünler müşteri talebine göre o anda hazırlanarak satılmalıdır. İşletmelerin mühürsüz et satmamaları ve etlerin soğuk zincir kurallarına riayet edilerek saklanması konularına dikkat etmeleri ve gıda ile ilgili faaliyet gösteren diğer tüm işletmelerimizin kişisel hijyen ve işletme hijyen kurallarına riayet ederek üretim ve satış faaliyetleri yapmaları konularında daha da titiz davranmaları gerekmektedir.” ifadelerini kullandı.
“TÜKETİCİLER ALO 174’DE
İHBARDA BULUNABİLİR”
Ramazan Ayı nedeniyle İl Müdürlüğü olarak halkın daha sağlıklı ve güvenilir gıda tüketmelerini sağlamanın asli görevleri olduğunu belirten Arap, “Sürekli ve belirli bir programda yürütülen gıda denetimlerinde Ramazan Ayı dolayısıyla dahada ağırlık verilerek piyasadaki gıda vurguncuları ve merdiven altı üretimi yapan işletmelere göz açtırmayacağız. Ayrıca tüketicilerimizin ise herhangi bir ürünü satın alırken mutlaka etiket bilgilerini kontrol etmeli, uygunsuzluk gördükleri ürünler ve işletmeler için Alo Gıda 174 hattını arayarak ihbarda bulunmalılardır.. Olumsuzluk tespit edilen işletmeler için cezai işlem uygulanacağını söyledi. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme