Gıda ve turizm tesisleri, şehrin vitrini

Gıda,Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hüseyin Arap, Afyonkarahisar’daki gıda ve turizm tesislerinin “vitrin” görevi yaptığını, ürünlerin seçiminde titiz davranılması gerektiğini belirtti Gıda,Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hüseyin Arap, il genelinde faaliyet gösteren et işleme tesisleri, oteller, yemek fabrikaları ve dinlenme tesisleri yetkilileri ile görüş alışverişinde bulundu. GÜVENİLİR GIDA ÇOK ÖNEMLİArap, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “İlimizde [&hellip]

Gıda ve turizm tesisleri, şehrin vitrini

Gıda,Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hüseyin Arap, Afyonkarahisar’daki gıda ve turizm tesislerinin “vitrin” görevi yaptığını, ürünlerin seçiminde titiz davranılması gerektiğini belirtti

Gıda,Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hüseyin Arap, il genelinde faaliyet gösteren et işleme tesisleri, oteller, yemek fabrikaları ve dinlenme tesisleri yetkilileri ile görüş alışverişinde bulundu.
GÜVENİLİR GIDA ÇOK ÖNEMLİ
Arap, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “İlimizde gıda sektörü özellikle de et sektörü diğer iller ile karşılaştırıldığında önemli bir noktadadır. Ayrıca ilimiz son yıllarda termal turizm açısından da Türkiye’de en fazla yatırım yapılan iller arasında yer almaktadır. İlimizin kavşak noktasında olması nedeniyle pek çok dinlenme ve konaklama tesisimevcut olduğu için işletmeler yoğun gıda tükettiren yerler arasındadır. Bundan dolayı gerek Afyon’un yerli halkı için gerekse il dışından gelen ziyaretçiler için söz konusu tesisler Afyon’un bir anlamda vitrini pozisyonundadır. Bu durum İl Müdürlüğümüze güvenilir gıdanın temini açısından daha fazla sorumluluk yüklemektedir” diye konuştu.
HİÇ BİR TÜKETİCİ SORUN YAŞAMAMALI
Arap, şöyle devam etti:
“Hiç bir tüketicimizin sağlık açısından sıkıntı yaşamaması, hiçbir sektöründe zarar görmemesi için bütün bu işletmelerin sahipleri ve yetkililerine bazı önemli noktalarda uyarılarımız oldu. Bu uyarılar dikkate alındığında hiçbir sorun yaşanmayacağını düşünüyorum. İnşallah İlimizin bu önemli sektörleri Türkiye’ye örnek teşkil edeceklerdir.” (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme