• Haberler
  • Genel
  • Gıda Mühendislerinden, kahkaha dolu son mezuniyet

Gıda Mühendislerinden, kahkaha dolu son mezuniyet

Afyon Kocatepe Üniversitesi mezuniyet törenleri Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü'nün mezuniyetiyle sona erdi. 48 mezuniyet töreninin yapıldığı AKÜ'de 12 bin 476 öğrenci mezun oldu. Okula ve birbirlerine veda ederken eğlence dolu bir mezuniyet hazırlayan genç Gıda Mühendisleri mezuniyete katılanlara keyifli anlar yaşattı Mezuniyet törenlerinin 48'ncisi ve sonuncu olan Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü'nün mezuniyeti, mezuniyet [&hellip]

Gıda Mühendislerinden, kahkaha dolu son mezuniyet

Afyon Kocatepe Üniversitesi mezuniyet törenleri Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü’nün mezuniyetiyle sona erdi. 48 mezuniyet töreninin yapıldığı AKÜ’de 12 bin 476 öğrenci mezun oldu. Okula ve birbirlerine veda ederken eğlence dolu bir mezuniyet hazırlayan genç Gıda Mühendisleri mezuniyete katılanlara keyifli anlar yaşattı

Mezuniyet törenlerinin 48’ncisi ve sonuncu olan Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü’nün mezuniyeti, mezuniyet törenlerinin en renkli ve eğlencelisi olarak dikkat çekti. Ahmet Necdet Sezer Yerleşkesi Atatürk Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen mezuniyet törenine AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Süleyman Taşgetiren, Gıda Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Abdullah Çağlar ile mezun olan öğrenciler ve aileleri katıldı.
UYARLAMA ŞARKILAR GÜLMEKTEN
KIRIP GEÇİRDİ
Mezun olarak Gıda Mühendisi ünvanı kazanan gençlerin, sahneye gıda mühendisliği görevini yürütürken giydikleri beyaz önlükleriyle geldiği mezuniyette, mezun öğrenciler eski ve yeni popüler şarkılardan okul ve sınav için uyarladıkları şarkıları söylediler. Hababam Sınıfı’yla da özdeşleşen “Neler oluyor hayatta” şarkısını “neler oluyor laboratuarda” olarak uyarlayan mezunlar, okuldaki başarılarının yanı sıra müzikte de başarılı olduklarını gösterdiler. Söyledikleri şarkıların sözleriyle mezuniyete katılan herkesi gülmekten kırıp geçiren gençler, Rektör Prof. Dr. Mustafa Solak’tan da büyük alkış aldılar. Şarkılar sırasında mezunların aileleri ise şarkılara tempo tutarak eşlik etti.
ÖĞRENCİLERİYLE HELALLEŞTİ
Öğrenciler adına iki öğrencinin konuşma yaptığı mezuniyette bir öğrenci de okulda ve Afyonkarahisar’da geçen 4 yıllarını sinevizyon gösterisine yansıttığı fotoğraflara yazdığı eğlenceli sözlerle anlattı. Konuşmasına mezun öğrencilerini alkışlayarak başlayan Gıda Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Abdullah Çağlar; öğrencilerine onları hiç unutmayacağını söyleyerek, öğrencilerinden de hocalarını ve okullarını unutmamalarını istedi. Afyonkarahisar’dan iyi anılarla ayrılmalarını temenni ettiğini ifade ettiğini vurgulayan Prof. Dr. Abdullah Çağlar, öğrencilerden helallik istedi. Öğrencilerine yeni yaşamlarında başarı dileyen Çağlar, gençlerden gıda konusunun insan sağlığını etkileyen önemli bir hususun temeli olduğunu unutmamaları gerektiğini ifade etti.
ÖĞRENCİLERE TEBRİK, AİLELERE TEŞEKKÜR
Mezuniyet törenlerinin sonuncusu olan Gıda Mühendisliği’nin mezuniyetine katılmaktan büyük memnuniyet duyduğunu dile getiren AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak ise, Gıda Mühendisliği’nden 98 gıda mühendisini yetiştirdik, mezun etmenin gurunu Gıda Mühendisliği öğretim üyeleriyle birlikte yaşadığını ifade etti. Öğrencilerden Türkiye’ye ve insanlığa yararlı işler yapmalarını isteyen Rektör Prof. Dr. Solak, “4 yıldır durmadan didinmeden her türlü çabayı gösterdiniz. Anneleriniz babalarınız yemediler içmediler her türlü fedakarlığı yaptılar, öğretim üyelerimiz de öğrencilerimizin iyi birer Gıda Mühendisi olmaları için var güçleriyle çabaladılar. Sizleri kutluyor, sizlere gösterdikleri çabalar için hem ailelerinizi hem de öğretim üyelerimizi yürekten kutluyorum.” dedi.
GIDA SAĞLIĞI İNSAN SAĞLIĞINI ETKİLER
Gıda sağlığının insan sağlığını etkilediğini hatırlatan Rektör Solak sözlerini şöyle sürdürdü, “Bir Tıp Fakültesi öğretim üyesi olarak, bir yönetici olarak gıda mühendisliğinin önemini iyi biliyorum. Sağlıktan sonra en önemli konulardan biri olan ya da sağlığın tamamlayıcısı olan gıda mühendisliği önümüzdeki dönemde daha önemli ya da ihtiyaç haline gelecek. Sağlıklı olmak sağlıklı gıdadan geçer. Sağlıklı gıda tüketen insan sağlığını koruması daha kolay olur. O nedenle gıda mühendisleri büyük önem taşıyor. Görevinizi bu sorumluluk bilinciyle yapacağınızı biliyor, hepinize başarı diliyorum.”
KEPLER COŞKUYLA ATILDI
Konuşmaların ardından dereceye girenlere ödülleri verildi. Ödül alan öğrencilerin teşekkür konuşmalarının ardından öğrencilerin 4 yıl boyunca okulda çektirdiği fotoğraflar izlendi.
Son karede aldığımız en önemli ders olarak görülen Prof. Dr. Abdullah Çağlar’ın, “elin adamı diplomaya değil yaptığın pilava bakar” sözünün yansıtılması ise bir kez daha salonu kahkahaya boğdu. Öğrencilerinin gıda güvenliği ve insan sağlığını koruyacaklarına dair yemin etmesiyle devam eden törende öğrencilere geçici mezuniyet belgeleri de verildi. Mezuniyet coşkusu geleneksel kep atma ile doruğa ulaşırken, tören sonrası aileler ve öğretim üyeleri bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi.
>> Onur BAYRAM’ın haberi

Bakmadan Geçme