• Haberler
  • Genel
  • Gıda Kontrol Laboratuarı 23 ile hizmet veriyor

Gıda Kontrol Laboratuarı 23 ile hizmet veriyor

Afyonkarahisar Gıda Kontrol Laboratuar Müdür Vekili Nurhayat Özpınar, kurumun halk sağlığının korunması ve gıda güvenliğinin sağlanması hizmetlerinde Gıda Tarım Hayvancılık Bakanlığı talimatları doğrultusunda önemli bir görevi yerine getirdiğini söyledi 20 Mayıs 2013 tarihi itibariyle müdür vekilliği görevine getirilen Gıda Kontrol Laboratuarı Müdür Vekili Nurhayat Özpınar, kurumsal çalışma ve faaliyetler hakkında bilgiler verdi.ÇEŞİTLİ ANALİZLER YAPILIYORMüdür Vekili [&hellip]

Gıda Kontrol Laboratuarı 23 ile hizmet veriyor

Afyonkarahisar Gıda Kontrol Laboratuar Müdür Vekili Nurhayat Özpınar, kurumun halk sağlığının korunması ve gıda güvenliğinin sağlanması hizmetlerinde Gıda Tarım Hayvancılık Bakanlığı talimatları doğrultusunda önemli bir görevi yerine getirdiğini söyledi

20 Mayıs 2013 tarihi itibariyle müdür vekilliği görevine getirilen Gıda Kontrol Laboratuarı Müdür Vekili Nurhayat Özpınar, kurumsal çalışma ve faaliyetler hakkında bilgiler verdi.
ÇEŞİTLİ ANALİZLER YAPILIYOR
Müdür Vekili Nurhayat Özpınar, Gıda Kontrol Laboratuar Müdürlüğü’nün Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname kapsamında Afyonkarahisar Gıda Kontrol Laboratuar Müdürlüğü olarak doğrudan merkeze bağlı taşra teşkilatı olarak kurulduğunu söyledi. Laboratuar Müdürlüğü olarak yönetmelik kapsamında belirtilen ürünlerde bakanlık il müdürlüklerince ithalat, ihracat, denetim ve benzeri amaçlar için gönderilen numunelerin analizlerini, diğer kamu kurumlarından gönderilen numunelerde resmi istek analizlerinin gerçekleştirildiğini belirtti. Özpınar; “Üniversiteler gibi kurum ve kuruluşların, şahıs veya firmaların özel istek analizlerini, araştırma geliştirme ve proje analizlerini raporlarında belirtmek kaydı ile yapmaktır.” dedi.
ANALİZLER ÇEŞİTLİ
BİRİMLERDE YAPILIYOR
Afyonkarahisar Gıda Kontrol Laboratuar Müdür Vekili Nurhayat Özpınar kurum olarak, tarafsızlık, eşitlik, dürüstlük, gizlilik esasları ve müşteri memnuniyeti doğrultusunda, hizmetlerin belirlenen kalitede mümkün olan en kısa sürede sunumunun ilke edinildiğini kaydetti. Özpınar; “Laboratuarımızda; Numune Kabul ve Rapor Düzenleme Birimi, Fiziksel Analiz Laboratuvar Birimi, Kimyasal Analiz Laboratuvar Birimi, Katkı-Kalıntı Laboratuvar Birimi, Mikrobiyoloji Laboratuvar Birimi, Histolojik Analiz Laboratuar Birimi, İdari ve Mali İşler Şefliği, Döner Sermaye Saymanlığı birimlerimiz mevcuttur.” diye konuştu.
HEDEF AKREDİTE LABORATUAR
2011 yılında 2 bin 384 numunede 6 bin 488 analiz yapıldığını belirten Nurhayat Özpınar, geçen yıl 2 bin 749 numunede 6012 analiz yapıldığını söyledi. Bu yıllık ilk 6 aylık periyodunda bin 312 numunede 3071 analiz faaliyeti yapıldığını aktaran Özpınar; “Halk sağlığının korunması ve sürdürülebilirliği kaliteli gıda üretimi ile mümkündür. Kaliteli ve sağlıklı ürünlerin tüketiciye ulaşmasında zincirin önemli halkası olan kurumumuzun 2013 yılında akredite edilmesi hedeflenmiştir.” diye konuştu.
HİZMET İÇİ EĞİTİM ARALIKSIZ
Laboratuar Müdür Vekili Nurhayat Özpınar, kurum faaliyetlerinin mevcut fiziki ve teknolojik altyapısına ilave olarak 2011 yılında mikrobiyolojik analizlerde analiz sürelerini kısaltan Multimetrik Gıda Patojenleri Tespit cihazları (TEMPO-VİDAS-VİTEC) alındığını belirtti. Geçen yıl Santrifüj cihazı alımı yapıldığını aktaran Özpınar, birimlerin bilgisayar alt yapısı güçlendirilip, personelin idari ve teknik konularda her yıl hizmet içi eğitime katıldıklarını ifade etti.
23 İLİN ANALİZLERİ
YAPILIYOR
Kurum Müdür Vekili Nurhayat Özpınar sözlerine şöyle devam etti: “Bakanlığımız tarafından hazırlanan denetim ve izleme programları doğrultusunda gerekli çalışmalar yapılmaktadır. Afyonkarahisar, Uşak, Adana, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bartın, Bilecik, Burdur, Bursa, Denizli, Eskişehir, Hatay, İstanbul, İzmir, Konya, Kırklareli, Kocaeli, Kütahya, Manisa, Muğla, Sakarya ve Yalova illerinin denetim ve özel istek numunelerinin et tür tespiti, histolojik muayeneleri, jelâtin aranması, yem analizleri, koruyucu miktarı analizleri sürekli olarak kurumumuzda yapılmaktadır.”

Burcu AYDIN

Bakmadan Geçme