• Haberler
  • Genel
  • 'Gıda İle İhbarlarınızı 174'e Bildirebilirsiniz'

'Gıda İle İhbarlarınızı 174'e Bildirebilirsiniz'

Afyonkarahisar Tarım ve Orman İl Müdürü Özkan Parlak, 16 Ekim Gıda Günü'nü öğrencilerle birlikte kutladı. Parlak. Vatandaşlara 'güvenilir gıda' için önemli bir hatırlatmada bulundu

Dünya Gıda Günü dolayısıyla Çobanlar İlçesi Kaleköy’de bulunan Kale Şehit Cüneyt Taşyürek İlkokulu ve Kale Ortaokulu’nda 220 öğrenciyle birlikte kutlama gerçekleştirildi.

'Gıda İle İhbarlarınızı 174'e Bildirebilirsiniz'

Programa İl Tarım ve Orman Müdürü Özkan Parlak, İl Milli Eğitim Müdürü Miraç Sünnetci ve personel katıldı. Tarım ve Orman İl Müdürü Özkan Parlak, “Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü’nün (FAO) kuruluş günü olan 16 Ekim 1945 tarihini hatırlatmak amacı ile 1981 yılından itibaren her yıl farklı bir tema ile Dünya Gıda Günü kutlanmaktadır.

2024 yılının teması ise ‘Daha İyi Bir Yaşam ve Daha İyi Bir Gelecek İçin Gıda Hakkı’ doğrultusunda gıda israfının önlenmesi ve sürdürülebilir gıda sistemlerinin önemini vurgulamaktır. Gıda Güvenliğini sağlamak ve gelecek nesiller için daha yaşanabilir bir dünya inşa etmek hepimizin görevidir” dedi. 

'Gıda İle İhbarlarınızı 174'e Bildirebilirsiniz'

GÜVENİLİR GIDA İÇİN 7/24 ÇALIŞILIYOR

Parlak, açıklamasına şöyle devam etti:

“Gıda ile ilgili olarak Afyonkarahisar ilimiz özellikle gıda işletmeleri ile önemli bir yere sahiptir. Gerek süt işletmeciliği gerek et işletmeleri gerek şekerleme ve benzeri işletmeleri önemli bir noktadadır. Her sene kutladığımız bu etkinlikte siz geleceğimiz olan öğrencilerimize gıda hijyeni ve bilinçli gıda konusunda etkinliklerimiz devam edecektir. Çünkü sizin bilinçlenmeniz gelecekte toplumun bilinçlenmesini sağlayacaktır.

'Gıda İle İhbarlarınızı 174'e Bildirebilirsiniz'

 Afyonkarahisar İl Tarım ve Orman Müdürlüğü olarak biz de bir farkındalık oluşturmak amacıyla bu okulumuzda etkinlik düzenlendik. Güvenilir gıdaya ulaşılması için Bakanlık ve Sayın Valimiz Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı’nın direktifleri doğrultusunda İl Müdürlüğümüz nezdinde gıda denetimlerini sürdürüyoruz. Tüketicinin de bilinçli olarak gıda alınması ve tüketilmesi konusunda hassasiyet göstermesi gerekmektedir.

Gıdaya ilişkin her türlü ihbar ve şikayetlerinizi Türkiye'nin her yerinden Alo 174' ü arayarak çağrı merkezine bildirebilirsiniz. Gıda alışverişlerinde tüketicilerin gıdayla ilgili olumsuzluklarla karşılaşmaması için, gıda satın alırken ve tüketirken dikkat etmeleri gereken hususlar var.

Bunlar, gıda etiket ve etiket bilgilerini dikkatle kontrol edilmeli, ambalaj kontrolü yapılmalı, muhafaza şartları kontrol edilmelidir. Tohumdan sofraya, tarladan üreticiye tüm aşamalarda gıda güvenliği ve güvencesinin sağlanması ile halkın ucuz ve sağlıklı gıdaya ulaşabilmesi için tüm çalışmalarımızı sürdürmekteyiz.”

Bakmadan Geçme