• Haberler
  • Genel
  • Gıda güvenliğine dikkat etmemek, kul hakkıdır

Gıda güvenliğine dikkat etmemek, kul hakkıdır

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, 16 Ekim Dünya Gıda Günü dolayısıyla bir kutlama programı gerçekleştirdi. Programda konuşan Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, gıda güvenliğine dikkat etmeyen kişi ya da işletmelerin kul hakkı yediğini vurguladı Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, 16 Ekim Dünya Gıda Günü nedeniyle bir program düzenledi. Gıda güvenliği üzerinde durulan programda konuşan [&hellip]

Gıda güvenliğine dikkat etmemek, kul hakkıdır

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, 16 Ekim Dünya Gıda Günü dolayısıyla bir kutlama programı gerçekleştirdi. Programda konuşan Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, gıda güvenliğine dikkat etmeyen kişi ya da işletmelerin kul hakkı yediğini vurguladı

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, 16 Ekim Dünya Gıda Günü nedeniyle bir program düzenledi. Gıda güvenliği üzerinde durulan programda konuşan Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, işletmelerin ve kişilerin gıda güvenliğini önemsemeleri gerektiğine dikkat çekti. Balkanlıoğlu, “Rekabet şartlarından sıkılıp kısa sürede çok para kazanmak isteyen insanlar, imalathanelerine gerekli makine ve ekipmanı koymak yerine merdiven altında kontrolsüz üretim yapıyorlar. Pazarda bir sucuk var 25 lira, diğerin kilosu 5 lira. fakir insan da 5 liralık sucuğu satın alıyor. Kıymanın kilosu 25 liraya ulaşmışken 5 kiloluk sucuk her halde sağlıklı değildir. Ailenizden daha bilinçli olmanız lazım. Evde kontrol edin” dedi.
STANDARTLARA UYULMALI
Afyonkarahisar’da denetimlerin arttığına dikkat çeken Vali Balkanlıoğlu, “İlimizde denetim arttı. Artık herkes Avrupa standartlarında üretim yapmak zorunda. Üretim yapılacaksa oyunu kuralına göre oynamalı insanlar. İmalathanesi çok temiz olmalı. Orada çalışan insanların da temiz olması lazım. Kaymakam ve Gıda Teşkilatı, denetimlere önem vermelidir. Çok büyük bir vebaldir, kul hakkıdır. iyi denetlenmesi gerekir. Oluşabilecek bir yanlışlık, televizyonlarda, gazetelerde radyolarda ilan edildiği zaman Afyonkarahisar’ı da etkiliyor” diye konuştu.
İNSANLIK, AÇLIK TEHLİKESİ İLE KARŞI KARŞIYA
İl Gıda, Tarım ve Haycancılık İl Müdürü Hüseyin Arap da gıdanın azalan bir kaynak olduğunu belirterek şöyle konuştu:
“Artan nüfusa karşı gıda temini konusunda sıkıntılar yaşanmaya devam etmektedir. Dünya üzerinde ekonomik dengesizlikler, insanlığın çevreye verdiği zararlardan dolayı küresel ısınma iklim değişiklikleri ve tarımsal alanda verim kaybı, insanlığa açlıkla karşı karşıya getirmiştir. 450 milyon insan açlıkla pençeleşmekte. Bir o kadar insan da yetersiz beslenmeyle karşı karşıyadır.” (Kocatepe)

Hazır yemek
ürünlerine dikkat

Ziraat Yüksek Mühendisi Aysan Soylu, ilkokul öğrencileri için yaptığı sunumda hazır yemek ürünlerinin zararlı olabileceğini söyledi

Ziraat Yüksek Mühendisi Aysan Soylu, Hoca Ahmet Yesevi ve Kasımpaşa İlkokulu’ndan gelen öğrencileri gıdalar hakkında bilgilendirdi. Soylu, özellikle hazır yemek ürünlerinin vucüda zarar verebileceğini, başta obezite olmak üzere pek sorunu gündeme getirebileceğini belirtti. Soylu, öğrencilerden, aldıkları ürünlerin son kullanma tarihlerine bakmalarını, son kullanma tarihi geçen ürünleri tüketmemelerini istedi. (Kocatepe)

Gıda Müdürü, Gıda Günü’nde doğmuş

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hüseyin Arap, program sonrasında bir sürprizle karşılaştı. Gıda Günü olan 16 Ekim’de doğan Arap için “İyi ki doğdun” yazılı bir pasta hazırlandı. Arap’ın 41 yaşına girdiği öğrenildiği. Pastanın protokol üyeleriyle birlikte kesilmesinin ardından, gıda ürünlerine ait stantlar ziyaret edildi.

Bakmadan Geçme