• Haberler
  • Genel
  • Gıda denetim seferberliği Afyon'da da başladı

Gıda denetim seferberliği Afyon'da da başladı

İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Acar, yurt genelinde başlatılan gıda denetim seferberliği kapsamında Afyonkarahisar genelinde ilgili tüm birimlerin gıda kontrol ekiplerince geniş kapsamlı denetlendiğini açıkladı   Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli’nin talimatı ile 81 il ve ilçede eş zamanlı olarak başlatılan gıda denetim seferberliği 17 Şubat tarihinde başladı. Konu hakkında bilgi veren [&hellip]

İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Acar, yurt genelinde başlatılan gıda denetim seferberliği kapsamında Afyonkarahisar genelinde ilgili tüm birimlerin gıda kontrol ekiplerince geniş kapsamlı denetlendiğini açıkladı

Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli’nin talimatı ile 81 il ve ilçede eş zamanlı olarak başlatılan gıda denetim seferberliği 17 Şubat tarihinde başladı.
Konu hakkında bilgi veren İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Acar, Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli’nin talimatı ile başlatılan, gıda güvenilirliğini sağlamak ve farkındalığını arttırmak amacıyla 81 ilde eşzamanlı olarak yapılan gıda denetim seferberliğinin 6 gün süreceğini belirtti.
Acar, “Bu kapsamda Tarım ve Orman İl Müdürlüğü gıda kontrol ekiplerince ilimiz genelinde denetimler yapılmaktadır. Süt ve süt ürünleri, et ve et ürünleri, ekmek ve unlu mamul üreten işletmeler, kasap şarküteri, bakkal ve marketler, okul kantinleri, yemekhaneler, restoranlar ve takviye edici gıda işletmeleri denetlenmektedir. Ayrıca İl ve İlçe Müdürlüklerince rutin olarak bu denetimler yapılmaya devam edilecektir. Vatandaşlarımız gördükleri olumsuzlukları anında Tarım ve Orman Bakanlığı Alo Gıda hattı olan 174’ e bildirdiklerinde, sağlığı koruma amacıyla ihbarın gereği hemen yerine getirilip denetimleri yapılacaktır.” dedi.

Bakmadan Geçme