'Gezi'yi unutmayacağız' – Kocatepe Gazetesi

CHP İl Gençlik Kolları Başkanı Ali Çalı, Gezi Eylemleri'ni unutmayacaklarını kaydetti. Çalı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a da mektup gönderdi Cumhuriyet Halk Partisi İl Gençlik Kolları Başkanı Ali Çalı, Gezi Eylemleri'nin üzerinden 1 yıl geçtiğini ancak oradaki toplumsal hareketliliğin unutulmayacağını belirtti. PTT önünde basın açıklaması yapan Ali Çalı, 'Bügün tarihimizin kara sayfalarına not edilen Gezi Direnişi'nde [&hellip]

“Gezi’yi unutmayacağız”

CHP İl Gençlik Kolları Başkanı Ali Çalı, Gezi Eylemleri’ni unutmayacaklarını kaydetti. Çalı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a da mektup gönderdi

Cumhuriyet Halk Partisi İl Gençlik Kolları Başkanı Ali Çalı, Gezi Eylemleri’nin üzerinden 1 yıl geçtiğini; ancak oradaki toplumsal hareketliliğin unutulmayacağını belirtti. PTT önünde basın açıklaması yapan Ali Çalı, “Bügün tarihimizin kara sayfalarına not edilen Gezi Direnişi’nde AKP hükümetinin gençlere kendi insanına olan zulmünü hatırlatmak degil unutturmamak için birkaç çapulcu burdayız. Bizler bu ülkenin gençligi gelecegi olarak emperyalizme ve zülme karşı direnirken hayatını kaybeden yoldaşlarımızı ne unatacağız nede katillerini unutturacağız” dedi.
KURŞUNLAR BU ÜLKEYE SIKILDI
Çalı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a da mektup gönderdi. Çalı’nın mektubunda şu ifadelere yer verildi:
“Belki Gezi Parkı inşaatındaki ranttan elde edeceğiniz milyon dolarlarla oğlunuza bir gemicik daha alacaktınız ama emin olun ki aldığız hiçbir abdest, Gezi olaylarında hayatını kaybeden yoldaşlarımızın kanını ellerinizden temizleyemez. 31 Mayıs gecesi sayın İl Başkanımız Yalçın Görgöz ve beraberindeki 33 yoldaşımız geziye destek verdikleri için gözaltına alınmışlardır. Sizin vermiş olduğunuz yanlış kararlar yüzünden sizin vekillerinizin oğullarının sıraya dizip tokatladığı polis memurlarının kurşunları bu ülkenin gençlerine bu ülkenin geleceğine sıkılmıştır.” (Kocatepe Haber Merkezi)

İSİM TARTIŞMASI
CHP İl Gençlik Kolları Başkanı Ali Çalı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a mektup göndermek isterken farklı bir tartışma ortaya çıktı. Postahane yetkilileri, önce Çalı’nın kimliğinin tespitini istedi; ardından mektubun alıcı kısmına yazılan “RTE” kısaltmasının kullanılamayacağını kaydetti. Çalı’nın “Başbakan yazıyor zaten” itirazı ise sonuç vermedi.

Bakmadan Geçme