• Haberler
  • Genel
  • 'Gezi'den herkes ders almalı' – Kocatepe Gazetesi

'Gezi'den herkes ders almalı' – Kocatepe Gazetesi

Adalet ve Kalkınma Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Sait Açba, parti olarak kimsenin yaşam tarzına karışmadıklarını belirtti. Gezi Parkı olaylarını da değerlendiren Açba, 'Bu hadiseden herkes ders almalı' dedi AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Sait Açba, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Halil Ürün ve AK Parti İl Başkanı Mehmet Zeybek'le birlikte, AK Parti İl Başkanlığı'nda basın toplantısı düzenledi. Gezi [&hellip]

“Gezi’den herkes ders almalı”

Adalet ve Kalkınma Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Sait Açba, parti olarak kimsenin yaşam tarzına karışmadıklarını belirtti. Gezi Parkı olaylarını da değerlendiren Açba, “Bu hadiseden herkes ders almalı” dedi

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Sait Açba, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Halil Ürün ve AK Parti İl Başkanı Mehmet Zeybek’le birlikte, AK Parti İl Başkanlığı’nda basın toplantısı düzenledi. Gezi Parkı eylemlerinden her kesimin ders alması gerektiğini hatırlatan Açba, iktidarın da muhalefetin de olayları iyi çözümlemesinin şart olduğunu aktardı. Açba, “Gezi hadisesi önemli bir toplumsal turnusol. Bu hadiseden ders çıkarmak lazım. Bu hadiseden başta ülkeyi yönetenler ders çıkaracak, ülkeyi yönetmeye aday olanlar ders çıkaracak. Bu tip toplumsal olayların ülkeyi zayıflatmaması, sıkıntıya sokmaması açısından herkesin ders çıkarması lazım. Bu hadiseler, toplumsal refleksleri ve değişimleri de ortaya çıkardı” dedi.
“AK PARTİ’DE DE İÇENLER VAR”
Yaklaşık 1 saat konuşan AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Sait Açba, ülkede kimsenin yaşam tarzına karışmadıklarını ilginç bir şekilde açıkladı. Açba, şöyle konuştu:
“Uzunca süredir Türkiye’de yaşam tarzıyla ilgili haberler basın-yayın organlarında sürekli olarak çıkıyor. Yaşam tarzına müdahale ediliyor deniliyor. Zina ile ilgili, kürtaj ile ilgili düzenlemeler, alkolle ilgili yapılan düzenlemeler var Meclis’te, 3 çocuk, dindar gençlik ifadesi, Çamlıca ve Taksim’e cami yapılması gibi konular, ajite edilmek suretiyle gündeme geliyor. Bunlar değerlendirilebilir. Alkol yasağı diyoruz, Parlamento’da çıkardığımız o yasak Batı ülkelerinde yapılan düzenlemelerin aynısıdır. Hatta gerisindedir. Daha yapmamız gereken şeyler var. Toplumu korumak için bu düzenlemeler yapılır. Alkolün faydalı olduğunu kimse iddia edemez, alkolün zararı var. Önemli olan bu zararı asgariye indirmek. Yoksa yasak diye bir şey yok. 10 yıldır AK Parti iktidarı var, AK Parti’de içen de var içmeyen de var. AK Parti milletvekilleri arasında o tip tercihleri olan insanlar da var. Kimse kimseyi tercihinden dolayı sorgulamıyor. Bunlar maalesef sürekli işleniyor, toplumu öfkelendirmeye çalışan kesimler var.”
AK PARTİ YÜZDE 2, CHP YÜZDE 42
Gezi Parkı eylemcilerinin profilini de çizen Açba, eylemlere katılanların yüzde 2’sinin AK Partili olduğunu belirtti. CHP ve İşçi Partisi’nin eylemlerde rol aldığını belirten Açba, “Gezi Parkı olaylarında geniş bir eylemci profili var. Ulusalcı sol eğilimler var. CHP ve İşçi Partisi seçmenleri var. Türkiye’de Beyaz Türkler olarak nitelendirilecek kitle var. Gezi Parkı eylemcileri arasında yapılan araştırmada eylemcilerin yüzde 42’sinin CHP’li ve yüzde 2’sinin AK Partili olduğu tamamıyla ortaya çıkmıştır. TKP var, ÖDP, EMEP var, DHKP-C gibi yasadışı örgütler var. Marjinal kesimler var, mesela anarşistler var, feministler var. Alevi yurttaşlarımızdan biraz önce saydığımız gruplara yakın olanlar var. Kendilerini Anti-Kapitalist olarak öngören bazı gruplar var. İslamcı-Devrimci nitelendirilen gruplar var. Kriminal ve maceraperest gruplar da işin içine girmiş durumda. 18 yaşın altında da çok sayıda genç var” ifadelerini kullandı. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme