• Haberler
  • Siyaset
  • 'Gezi sanıklarına verilen cezayı, Mısırlıoğlu'nu öven Özkaya'yı şiddetle kınıyoruz'

'Gezi sanıklarına verilen cezayı, Mısırlıoğlu'nu öven Özkaya'yı şiddetle kınıyoruz'

CHP Merkez İlçe Başkanı Ömer Akyıldız, Gezi davası sanıklarına Afyonkarahisar'dan selam gönderip, 'Gezi direnişi bizim onurumuzdur. Bizlerde Gezi de mücadele ettik. Arkadaşlarımıza verile cezaları şiddetle kınıyoruz. Onların işlediği suçsa bizde onlarla birlikte aynı suçu işledik.' dedi. Akyıldız, Kadir Mısırlıoğlu'ndan övgüyle söz eden AK Parti Milletvekili Ali Özkaya'yı da şiddetle kınadıklarını söyledi   Cumhuriyet Halk Partisi [&hellip]

CHP Merkez İlçe Başkanı Ömer Akyıldız, Gezi davası sanıklarına Afyonkarahisar’dan selam gönderip, “Gezi direnişi bizim onurumuzdur. Bizlerde Gezi de mücadele ettik. Arkadaşlarımıza verile cezaları şiddetle kınıyoruz. Onların işlediği suçsa bizde onlarla birlikte aynı suçu işledik.” dedi. Akyıldız, Kadir Mısırlıoğlu’ndan övgüyle söz eden AK Parti Milletvekili Ali Özkaya’yı da şiddetle kınadıklarını söyledi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Merkez İlçe Başkanı Ömer Akyıldız, dün öğleden sonra partide basın toplantısı düzenledi. Toplantıda partililerde hazır bulundu.
“GEZİ DİREŞİNDE ONLARIN İŞLEDİĞİ SUÇSA BİZDE AYNI SUÇU İŞLEDİK”
Geçtiğimiz 8 Mayıs 2022 tarihinde idrak edilen Anneler Günü’nü kutlayan Ömer Akyıldız, “Başta amansız polis şiddetiyle evlatlarını yitiren Gezi anneleri olmak üzere kalbi sevgiyle atan tüm annelerimizin Anneler Günü kutlu olsun. Ayrıca Gezi davasında verilen kararlarıda eleştireceğim. Bilindiği üzere Gezi direnişi bizim onurumuzdur. Bizlerde Gezi de mücadele ettik. Arkadaşlarımıza verile cezaları şiddetle kınıyoruz. Buradan başta Osman Kavala olmak üzere Mücella Yapıcı’ya, Çiğdem Matere, Hakan Altınay’a, Mine Özerden’e, Can Atalay’a, Tayfun Kahraman’a ve Yiğit Ali Ekmekçi’ye selam olsun. Onlar bu ülkede halkımızın daha iyi yaşaması için alanlarda mücadele ettiler. Onların tek suçu doğaya, ağaçlarına, toprağına, yeşiline sahip çıkmaktı. Yaşam alanlarına müdahale edilmesine karşı mücadele etmekti. Onlar bu ülkede barışı, kardeşliği, demokrasiyi savundular. Bizlerde onlarla birlikte alanlarda aynı olaylar için mücadele ettik. O nedenle onların işlediği suçsa bizde onlarla birlikte aynı suçu işledik.” dedi.
“MISIRLIOĞLU’NU ÖVEN ÖZKAYA’YI DA ŞİDDETLE KINIYORUZ”
“AKP iktidarı bu ülkede verdirttiği kararlarla, adalete, hukuka yaptığı müdahalelerle bizleri sindireceğini sanıyorsa asla korkmuyoruz.” diyen Akyıldız, “AKP her geçen gün amansız şekilde halkın üzerine gelerek bizleri korkutacağını sanıyorsa asla bu AKP zulmünden, AKP’nin baskısından asla korkmayacağız. Ayrıca ‘Keşke bu ülkede Kurtuluş Savaşını Yunan kazansaydı.’ diyen Kadir Mısırlıoğlu’nu öven Afyon AKP Milletvekili Ali Özkaya’yı şiddetle kınıyoruz. Eğer onlar bu ülkede tarihi Kadir Mısırlıoğlu’ndan öğreniyorlarsa vah bu ülkenin haline diyoruz. Gerçekten bunların düşüncelerini nereden aldığını bu ülkeyi niye böyle yönettiklerini apaçık ortadadır. Ali Özkaya’yı da buradan bu şekildeki açıklamasından dolayı şiddetle kınıyoruz.” diye konuştu.
“GÖREVE GELELİ 2 YIL OLDU 505 ÜYE KAZANDIRDIK”
“Biz yönetime geleli yaklaşık 2,5 yıl oldu hiçbir zaman daha önceki yönetimlerdeki arkadaşlarımızın başarısızlıkları üzerinden siyaset yapmadık.” diyen Akyıldız şöyle konuştu: “Biz Afyon’da daha iyi yapacağız diye göreve talip olduk. Biz göreve geldiğimizde bin 786 olan üye sayımıza 505’e yakın üye daha ekledik. Bunun 415 tanesini kendimiz elden üye yaptık. 90 üyemizde internet üzerinden partimize üye oldu. Bunların yaklaşık yarısını kadınlar ve genç üyeler oluşturmaktadır. Biz göreve geldiğimizde 13 mahalle ve köyümüzde CHP’nin üyesi yoktu. Yedi köyümüzde, 6 mahallemizde üyemiz yoktu. Şu anda 4 tane köyümüzde, bir mahallemizde üyemiz yoktur. Bunladan iki tanesinde yakın zamanda üyemizi tamamlayacağız.”
>> Burcu AYDIN’ın Haberi

Bakmadan Geçme