• Haberler
  • Genel
  • “Gezi Direnişi, AKP’nin dengesini altüst etti”

“Gezi Direnişi, AKP’nin dengesini altüst etti”

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Yalçın Görgöz, Gezi Eylemleri’nin hükümeti sarstığını kaydetti Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Yalçın Görgöz, Gezi Eylemleri’ne açılan davayı değerlendirdi. Görgöz, “Gezi direnişinin üzerinden 16 ay geçti. Direnişe katılan yurtseverler daha önce defalarca soruşturmalara çağrıldı ve ifadeleri alındı. Sonra bu davalardan berat ettikleri, davaların kapandığı söylendi. Şimdi davayla ilgili dosyalar birleştirilerek [&hellip]

"Gezi Direnişi, AKP'nin dengesini altüst etti"

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Yalçın Görgöz, Gezi Eylemleri’nin hükümeti sarstığını kaydetti

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Yalçın Görgöz, Gezi Eylemleri’ne açılan davayı değerlendirdi. Görgöz, “Gezi direnişinin üzerinden 16 ay geçti. Direnişe katılan yurtseverler daha önce defalarca soruşturmalara çağrıldı ve ifadeleri alındı. Sonra bu davalardan berat ettikleri, davaların kapandığı söylendi. Şimdi davayla ilgili dosyalar birleştirilerek yeniden davalar açıldı. 15 Ekim 2014 Çarşamba günü ilimizde 54 arkadaşımızla birlikte tekrar duruşmaya katılacağız” dedi.
GECE YARISI GÖZALTINA ALINDIK
Görgöz, şöyle devam etti:
“Gezi Direnişi AKP iktidarının sonunun başlangıcıdır. AKP bunun farkına vardığı için, çok önemli ve son derece anlamlı olan bu başkaldırıyı bir türlü hazmedemiyor. Durup durup yeniden davalar açılıyor. Bu gayet doğal çünkü Gezi Direnişi AKP’nin bütün dengelerini alt-üst etti.CHP Afyon il başkanı olarak, yurtsever halkımızla birlikte, halkın özgürlük ve demokrasi talepleri adına başlayan mücadele de, Gezi Direnişi’nin ilk gününde 34 genç arkadaşımla birlikte 31 Mayıs 2013’te gece yarısı gözaltına alındık. Salıverildiğimizde, direnişin başladığı Anıtpark’ta bizi binlerce kişi karşıladı.” (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme