• Haberler
  • Gündem
  • 'Gez-Gör Afyonkarahisar' projesi ile Çanakkale'yi gezdiler

'Gez-Gör Afyonkarahisar' projesi ile Çanakkale'yi gezdiler

Belediye tarafından organize edilen tarihi, sosyal ve kültürel geziler devam ediyor. Gez-Gör Afyonkarahisar projesi kapsamında Çanakkale'ye giden Orhangazi Mahallesi sakinleri Çanakkale'deki tarihi mekanları ziyaret ettiler. Belediye tarafından tahsis edilen otobüs ve rehber eşliğinde Çanakkale Şehitliğini, Seyit Onbaşı Şehitliğini ve Konya Üniversitesi tarafından yaptırılan temsili hastaneyi ziyaret eden mahalle sakinleri bilgilerini tazeleyerek kentte geri döndü.'ŞEHİTLERİMİZ İÇİN [&hellip]

Belediye tarafından organize edilen tarihi, sosyal ve kültürel geziler devam ediyor. Gez-Gör Afyonkarahisar projesi kapsamında Çanakkale’ye giden Orhangazi Mahallesi sakinleri Çanakkale’deki tarihi mekanları ziyaret ettiler. Belediye tarafından tahsis edilen otobüs ve rehber eşliğinde Çanakkale Şehitliğini, Seyit Onbaşı Şehitliğini ve Konya Üniversitesi tarafından yaptırılan temsili hastaneyi ziyaret eden mahalle sakinleri bilgilerini tazeleyerek kentte geri döndü.
“ŞEHİTLERİMİZ İÇİN DUA ETTİK”
Çanakkale’ye düzenlenen geziyle ilgili bilgiler veren Orhangazi Mahallesi Muhtarı Yüksel Sivri, bir günlük gezilerinden mutlu döndüklerini ifade etti. Vatan için cephede savaşarak şehadet mertebesine erişen şehitler için dua ettiklerini belirten Muhtar Sivri, “Gez-Gör projesi kapsamında Çanakkale’ye gezmeye gittik. Belediye Başkanımız Burhanettin Çoban’a ve bizim gitmemize vesile olan yetkililere çok teşekkür ediyorum. Yağışlı bir havada 45 kişi gittik. Çok güzel bir tur oldu. Ben ve mahallemizin yaşayanları mutlu oldu. Biz buradan gece yola çıktık. Sabah 07.00’de Çanakkale limanına vardık. Oradan feribotla karşıya geçtik. Orada bir kahvaltı yaptık. Daha sonrada bizim için cephede canları pahasına mücadele verenlerin şehitlerimizi ziyaret edip, onlar için dua ettik. Orada 35 tane şehitlik var ben tüm vatandaşlarımızın oraya giderek o maneviyatı hissetmelerini isterim. Çok güzeldi. Daha sonra Konya Selçuk Üniversitesi’nin yapmış olduğu temsili hastaneye bir ziyaret gerçekleştirdik. Hastanede ameliyathane,  içeride doktorlar, hemşireler var. Gerçeği aratmayan çok güzel bir hastane olmuş. Orayı da gezip turumuzu tamamladık. Ben gezimizde emeği geçen tüm yetkililere ve bize destek olanlara teşekkür ediyorum.” dedi.

Bakmadan Geçme