GETAT Polikliniği açıldı – Kocatepe Gazetesi

Afyonkarahisar Devlet Hastanesi'nde Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp (GETAT) Polikliniği açılışı yapıldı. Açılışa Vali Mustafa Tutulmaz, İl Sağlık Müdürü Uzman Dr. Serhat Korkmaz, Devlet Hastanesi Başhekimi Mehmet Duran, hastane yöneticileri ve çalışanları katıldı.'AKUPUNTUR, MEZOTERAPİ, KUPAHACAMAT VE HİPNOZ YAPILACAK'Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Polikliniği'nde verilecek hizmetler hakkında bilgi veren Afyonkarahisar İl Sağlık Müdürü Uzman Dr. Serhat Korkmaz, 'Geleneksel [&hellip]

Afyonkarahisar Devlet Hastanesi’nde Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp (GETAT) Polikliniği açılışı yapıldı. Açılışa Vali Mustafa Tutulmaz, İl Sağlık Müdürü Uzman Dr. Serhat Korkmaz, Devlet Hastanesi Başhekimi Mehmet Duran, hastane yöneticileri ve çalışanları katıldı.
“AKUPUNTUR, MEZOTERAPİ, KUPA
HACAMAT VE HİPNOZ YAPILACAK”
Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Polikliniği’nde verilecek hizmetler hakkında bilgi veren Afyonkarahisar İl Sağlık Müdürü Uzman Dr. Serhat Korkmaz, “Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Polikliniğimizi açacağız. Bu Türkiye’de 16. poliklinik olacak. Burada akupunktur, mezoterapi, kupa ve bazen hipnoz yapacağız. Hipnoz çok yapmak istemediğimiz bir şey. Çok uzun sürüyor çünkü. Bu yöntem ehil ellerde yapıldığı zaman Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp çok faydalı. Normal tıbbi tedaviye yardımcı olması ve psikolojik etkileri, artık tıbbi etkileri kanıtlanmış olan bir tedavi yöntemi. Bunu Afyonumuza kazandırdığımız için çok mutluyuz.” dedi.
“İLACIN GETİRİSİ KADAR ZARARI DA VAR”
Açılışta konuşan Vali Tutulmaz, kullanılan ilaçlara çok fazla ödemeler yapıldığını, ilaçların getirisi kadar zararının da olduğuna dikkat çekti. Vali Tutulmaz, “Farklı bir hizmetin açılışını yapıyoruz. Sağlık Müdürümüzün de söylediği gibi tarihten beri kullanılan metotlar aslında bunlar. Ancak bir dönem metotlara biraz uzak duruldu. Bunların veriminden çok fazla söz edilmedi. Hatta olumsuzluğundan bahsedildi. Belki ehil insanlar tarafından yapılmaması ve uzmanları tarafından yapılmamasının da büyük etkisi vardı. Ancak büyüklerimizden hep duyardık; bu tür tedavilerde verim aldıklarını. İnşallah insanlarımıza hem psikolojik olarak bildiğiniz gibi tedavinin en önemli unsurlarından birisi de psikolojiktir. Onu en azından sağlayabilirse birde tarihten bu tarafa gelmiş tecrübeleri burada aktarılabilirse insanımıza daha sağlıklı bir hizmet sunulmuş olur. Biliyorsunuz diğer alanda genelde ilaç ağırlıklı olarak kullanılıyor. İlaca verilen paralar bir tarafa insana yaptığı zarar da getirisi kadar neredeyse zararı var. Gerekirse ilaçta kullanılacak ama ilaçsız tedavi yapılabilecekse de geleneksel ve tamamlayıcı tıbbı tercih etmemizde fayda var diye düşünüyorum. Ben emeği geçen herkese huzurlarınızda teşekkür ediyor ve güzel bir hizmet olan Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Ünitesi’nin Afyonkarahisar halkımıza hayırlı olmasını temenni ediyorum.” ifadesine yer verdi.
“UYGULAMALAR SGK KAPSAMINDA DEĞİL”
Ünitede görevli olan Doktor Dicle Ulu, yapılacak tedaviler ilgili bilgi verirken dört dalda hizmet vereceklerini aktardı. 50 ila 100 lira aralığında fiyatların uygulanacağına dikkat çeken Doktor Ulu, “Bakanlığın çalışmaları doğrultusunda Bakanlık bir Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp uygulamalarına sertifika programları açtı. Bakanlık onaylı olarak biz dört dalda Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp ünitesini açtık. Neler uygulayacağız özellikle akupunktur, mezoterapi, hipnoz ve kupa hacamat tedavisi uygulayacağız. Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp demek tıbbın alternatifi olmayan, tıbba destek olan bir tedavi. Bütün hastalıklarda yapılan diğer uygulamaların yanında yapılabilir. Genel sağılığın düzeltilmesi yoluna gider. O yüzden bize başvuran her hangi bir hastalıkta hastaya uygulayabiliriz. Şuanda bu uygulamalar SGK kapsamında değil. Sadece hastanın ilk giriş muayenesini SGK karşılıyor. Onun dışında seans ücreti alarak yapıyoruz. 50 ila 100 lira arasında fiyatlar uygulanacak. Randevuyu bize ilk geldiklerinde biz vereceğiz. Telefon aracılığı ile değil çünkü seansları da düzenlememiz gerektiği için, bize gelecekler sonrasında ne zaman geleceklerini birlikte belirleyeceğiz. Aynı anda da 5 hastaya bakabiliyoruz.”diye konuştu.
Konuşmaların ardında açılışı yapılan Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Ünitesi içerisinde incelemelerde bulunan Vali Tutulmaz yetkililerden de bilgiler aldı. Programdan sonra da Vali Tutulmaz ve beraberindeki heyet hastanedeki hastalarla ve hasta yakınlarıyla bir süre sohbet etti. >> Ali Fuat GÜÇLÜER’in Haberi

Bakmadan Geçme