GES Afyonkarahisar'da yaygınlaşacak

AK Parti Milletvekili Av. Ali Özkaya, Güneş Enerji Santralleri (GES) Projesinin Afyonkarahisar genelinde yaygınlaştırılacağını açıkladı   Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Afyonkarahisar Milletvekili ve TBMM Anayasa Komisyonu Başkan Vekili Av. Ali Özkaya, Afyonkarahisar'da köylerin içme suyu kuyularında kullanılmak üzere İl Özel İdaresi aracılığıyla yapılan Güneş Enerji Santralleri hakkında bilgi verdi. 'SU BİRİM FİYATLARI DA [&hellip]

AK Parti Milletvekili Av. Ali Özkaya, Güneş Enerji Santralleri (GES) Projesinin Afyonkarahisar genelinde yaygınlaştırılacağını açıkladı

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Afyonkarahisar Milletvekili ve TBMM Anayasa Komisyonu Başkan Vekili Av. Ali Özkaya, Afyonkarahisar’da köylerin içme suyu kuyularında kullanılmak üzere İl Özel İdaresi aracılığıyla yapılan Güneş Enerji Santralleri hakkında bilgi verdi.
“SU BİRİM FİYATLARI DA UCUZLAYACAK”
Milletvekili Ali Özkaya, 2015 yılı itibari ile köylerde GES projelerinin başlatıldığını dile getirerek, “Köylerde muhtarlarımızın yaşadığı önemli bir sorun olan, su kuyularının enerji ihtiyaçlarına İl Özel İdaremizden gelen ödeneklerle Köylere Hizmet Götürme Birlikleri (KHGB) vasıtasıyla köylerimizde inşa etmeye başladığımız Güneş Enerji Santralleri ile çözüm üretiyoruz. Köylerimizde enerji bedellerinin ödenmemesi nedeniyle yaşanan, enerji kesimi neticesinde su kesintilerini ortadan kaldırarak, vatandaşlarımızın suya kesintisiz erişimlerini sağlıyoruz. GES Projesi sayesinde köylerdeki su birim fiyatlarıda bu vesile ile ucuzlayacak.” dedi.
“YARARLANAN KÖY SAYISININ 238’E ÇIKARILMASI HEDEFLENİYOR”
422 köyü bulunan Afyonkarahisar’da ilk etapta acil ihtiyaç duyulan yaklaşık 100’e yakın köyde GES Projesinin tamamlanarak köy sakinlerinin hizmetine sunulduğunu bildiren Özkaya, “422 köyümüzde içme suyu temini için, GES projesine öncelikli ihtiyaç duyan, bu konuda en yüksek faturaları ödeyen köylerimizi tespit ederek, yaklaşık 100 civarı köyümüzde bu çalışmayı gerçekleştiriyoruz. İnşallah imkânlar dâhilin de, 160 köyümüzün istifade edeceği, 155 GES’de İl Özel İdaremiz vasıtası önümüzdeki yıllar içerisinde yapacağız. Böylece GES ile içme suyu temin eden köy sayımızı 238’e çıkaracağız. Köylerimiz artık proje sayesinde kendi enerjisini üretiyor. GES sadece köy sakinleri açısından değil ülke ekonomisi açısından önemli bir yatırımdır. Bu çalışmayı inşallah Afyonkarahisar’ımızın tamamında yaygınlaştıracağız. Proje sayesinde köylerimiz kendi enerjilerini kendileri üretecek, milli ekonomiye katkı sunacak. Enerji ile ilgili yaşadıkları sorunlar en aza indirilmiş olacak.” ifadelerini kullandı.
“KÖYLERDEKİ TALEPLER SOSYAL TALEPLERE DÖNÜŞTÜ”
Milletvekili Ali Özkaya, projede emeği geçen Vali Gökmen Çiçek’e, İl Genel Meclis Başkanı Av. Burhanettin Çoban’a, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Murat Toy ve İl Genel Meclis üyelerine teşekkür ederek şunları kaydetti: “422 köyün bulunduğu Afyonkarahisar’ın çevre illere bakıldığında köy sayısı ve köy nüfusu en yüksek iller arasında yer almaktadır. Afyonkarahisar’lı hemşehrilerimizin büyük kısmının yaşadığı köylerimizde AK Parti olarak birçok hayati ve hayali sayılabilecek projeleri hayata geçirdik. Çok şükür şimdi hemşehrilerimiz köylerde parke, altyapı ve su gibi talepler yerine Köy Konağı, Halı Saha ve Düğün Salonu gibi sosyal tesis talep etmekte. Bu da gösteriyor ki köylerimizin birincil ihtiyaçlarının tamamı giderilmiş, artık köylerimizde yaşayan hemşehrilerimizin talepleri sosyal talepler haline gelmiştir.”
>> Burak AYDIN’ın Haberi

Bakmadan Geçme