• Haberler
  • Genel
  • Gerildi, gevşedi, komisyonlar seçildi – Kocatepe Gazetesi

Gerildi, gevşedi, komisyonlar seçildi – Kocatepe Gazetesi

30 Mart Yerel Seçimleri’nden sonra yeniden şekillenen Afyonkarahisar Belediye Meclisi, ilk toplantısını dün akşam gerçekleştirdi. Toplantıda yeni dönemin Meclis organları seçilirken, 2013 yılı faaliyet raporu üzerine de tartışmalar yaşandı Belediye Başkanı Burhanettin Çoban başkanlığında yapılan toplantıda, gizli oylamayla Meclis 1. ve 2.Başkan Vekilliği ile 2 Asil ve 2 Yedek Divan Kâtipliklerinin seçimi, Daimi Encümen Üyeliklerine [&hellip]

Gerildi, gevşedi, komisyonlar seçildi

30 Mart Yerel Seçimleri’nden sonra yeniden şekillenen Afyonkarahisar Belediye Meclisi, ilk toplantısını dün akşam gerçekleştirdi. Toplantıda yeni dönemin Meclis organları seçilirken, 2013 yılı faaliyet raporu üzerine de tartışmalar yaşandı

Belediye Başkanı Burhanettin Çoban başkanlığında yapılan toplantıda, gizli oylamayla Meclis 1. ve 2.Başkan Vekilliği ile 2 Asil ve 2 Yedek Divan Kâtipliklerinin seçimi, Daimi Encümen Üyeliklerine 3 yeni üyenin seçimi, Plan ve Bütçe Komisyonu, Bayındırlık ve İmar Komisyonu, Trafik Komisyonu Üyeliklerinin seçimleri yapıldı. 2013 Yılı Faaliyet Raporunun da görüşüleceği toplantıda, Denetim Komisyonu Raporu hakkında Meclise bilgi veriledi. Bu görüşmeler sırasında MHP grubu 2013 yılı faaliyet raporuna yönelik eleştirilerini dile getirdi.
İŞTE YENİ KOMİSYON ÜYELERİ
Zaman zaman gerilen toplantıda Belediye Meclisi organlarına şu isimler seçildi:
Plan Bütçe Komisyonu üyelikleri: Ali Telek, Rasime Kıpırtı Fedakar, Kadir Okyar, Recep Avşar, İlker Çelikeloğlu,
Trafik Komisyonu: M. Emin Birliktir, Yılmaz Açıkgözoğlu, Mehmet Bayrakçeken, Halil İbrahim Baykara, İbrahim Karataş
Bayındırlık ve İmar Komisyonu: Betül Tarkan, Oktay Okay, Hüseyin Şehitoğlu, Kazım Çeşeay, Özcan Şarlak
Encümen üyelikleri: H. Sait Evrenkaya, Mahmut Emin Birliktir, Şükrü Genellioğlu
Meclis Katip üyeleri: Osman Çakıcı, Kadir Okyar
Meclis 1. Başkanvekilliği: Mustafa Albay, Meclis 2. Başkanvekilliği: M. Emin Birliktir.
“SİYASET” TARTIŞMASI ALEVLENDİ
Belediye Meclisi’nin yeni dönemdeki ilk toplantısında aniden yükselen tansiyon, tırmanmadan düştü. 2013 yılı faaliyet raporu görüşülürken, MHP ve AKP’liler arasında baş gösteren gerginlik “siyaset” tartışmasıyla başladı. AK Partili üye H. Sait Evrenkaya’nin “Siyaset yapmayalım denilse de siyaset yapılıyor. Söylem ve uygulama birbirini tutmuyor” eleştirisinde bulununca MHP cephesinden Mehmet Soner “MHP grubu olarak amacımız üzüm yemek, bağcıyı dövmek değil. Biz siyaset yapmak için değil hizmet için buradayız. Belediye Başkan adayımız Fatih Çetinkaya seçilirse Meclis’i kilitler, çalıştırmazdım diyen Meclis üyeniz var. Eğer Meclis’i kilitleyip çalıştırmamak gibi bir durum olsa biz bunu en iyi şekilde yapardık. Ama amacımız hizmet etmektir” dedi.
BİRLİKTİR ÇETİNKAYA’YI SUÇLADI
Belediye Başkanı Burhanettin Çoban Meclis üyelerine dönerek, “Böyle bir beyanat veren arkadaşımız var mı?” diye sordu. “Ben verdim, söz istiyorum” diyen AK Partili Mahmut Emin Birliktir bu sözlerin kendisine ait olduğunu söyledi.
Birliktir konuyla ilgili olarak şunları söyledi:
“Benim bu sözlerim MHP ile ilgili değil. İfadeler baştan sona okunursa daha iyi anlaşılacaktır. Ortada parelel bir yapı var. Ben Fatih Bey’i çok sever, MHP’lilerden de iyi tanırım. Bir koltuk için verilmeyecek tavizler vardır. Parelel yapı ile oturup, teşkilatların bile haberi olmadan, ben seçilirsem şu birime şunu getireceğim, şunu şurada görevlendireceğim şeklinde tavizler verirseniz bu olmaz.”
BAYKARA TANSİYONU DÜŞÜRDÜ
Birliktir’in ardından söz alan MHP’li Halil İbrahim Baykara ise şunları söyledi:
“Biz MHP olarak hiçbir zaman hiç bir grup, cemaat, gavur ya da müslümanlarla ittifaka girmedik. Ancak yıllardır kolkola gezenler aldandık diyorlar. Yanlıştan dönmek de bir erdemdir. Biz kimse ile pazarlık yapmadık. Mahmut beyin Fatih Bey’e yönelik söylediği sözlerin aslını biliyorum. Birliktir burada bir benzetme yapmıştır. CHP ya da MHP kendileri dışında biri seçildiğinde herhangi bir yönlendirmeye engel olacağından bahsetmiştir. Böyle bir yönlendirmeye ben de Birliktir’le birlikte engel olurdum.”
Baykara’nın bu sözlerinin ardından Meclis üyelerinden yükselen alkışlarla toplantıda yükselen tansiyon normale döndü ve gündem maddelerinin görüşülmesine devam edildi.
Belediye Meclisi toplantısında yaşanan tartışmalar ve alınan kararlarla ilgili detayları gazetemizin yarınki sayısında bulabilirsiniz. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme