• Haberler
  • Genel
  • Geri Dönüşüm projesi 5’inci aşamaya geldi

Geri Dönüşüm projesi 5’inci aşamaya geldi

Afyonkarahisar Çevre Hizmetleri Birliği tarafından 2009 yılından beri sürdürülen Ambalaj Atıklarının Geri Kazanım projesinde 5. aşamaya gelindi Afyonkarahisar Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Ambalaj Atıkları Yönetim Planına göre 5. aşamada bulunan mahallelere Çevre Koruma ve Ambalaj Atıkları Değerlendirme Vakfı (ÇEVKO) ekibince hane eğitimleri ve-rildi. Bu eğitimin ardından Veysel Karani, Hoca Ahmet Yesevi, Beyazıt, Hacı Aftal, Umurbey, [&hellip]

Geri Dönüşüm projesi 5'inci aşamaya geldi

Afyonkarahisar Çevre Hizmetleri Birliği tarafından 2009 yılından beri sürdürülen Ambalaj Atıklarının Geri Kazanım projesinde 5. aşamaya gelindi

Afyonkarahisar Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Ambalaj Atıkları Yönetim Planına göre 5. aşamada bulunan mahallelere Çevre Koruma ve Ambalaj Atıkları Değerlendirme Vakfı (ÇEVKO) ekibince hane eğitimleri ve-rildi.
Bu eğitimin ardından Veysel Karani, Hoca Ahmet Yesevi, Beyazıt, Hacı Aftal, Umurbey, Hacı Yahya, Fakı Paşa, Barbaros, Bademli, Hacı Mahmut, Kasımpaşa, Karşıyaka, Yeşilyurt, Orhangazi, Battalgazi, Ertuğrulgazi mahalleleri ile birliğe üye 7 ilçedeki 7 mahallede ambalaj atıklarının kaynağında ayrı toplanması ve geri kazanımına başlandı.
Çevre Hizmetleri Birliği toplam nüfusunun yüzde 72,44’ü olan 229 bin 107 kişiye, Afyonkarahisar merkezde de yüzde 90’ı olan 153 bin 512 kişiye yönelik geri dönüşüm projesi uygulanı-yor. Çalışmalar çerçevesinde vatandaşlara hane hane dolaşılarak proje hakkında bilgi veriliyor, bilgilendirici broşürler dağıtılıyor.
Ayrıca, ambalaj atıklarının toplanması amacıyla mahallelerin uygun noktalarına lisanslı firmalar tarafından tel kafesler dağıtılıyor.
Çevre Hizmetleri Birliği Başkanı da olan Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, vatandaşlara, Ambalaj Atıkları Geri Kazanım Projesine gösterdikleri ilgi ve destekten dolayı teşekkür etti. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme