• Haberler
  • Genel
  • “Gerekli cevabı Afyonkarahisarlılar verecek” – Kocatepe Gazetesi

“Gerekli cevabı Afyonkarahisarlılar verecek” – Kocatepe Gazetesi

MHP İl Başkanlığı tarafından Ambaryolu Caddesi, Mihrioğlu Pasajı girişinde seçim bürosu açılışı yapıldı. Açılışta konuşan İl Başkanı Ahmet Zeki Ertürk, halkın AKP iktidarına sandıkta gerekli cevabı vereceğini söyledi. Ertürk: “PKK'lılar ile MHP'lileri aynı kefeye koymak isteyenlere gerekli cevabı Afyonkarahisarlılar verecektir.” dedi “Gidişata dur diyeceğiz”Milliyetçi Hareket Partisi’nin (MHP) Ambaryolu Caddesi üzerinde ki seçim bürosu açıldı. Seçim [&hellip]

"Gerekli cevabı Afyonkarahisarlılar verecek"

MHP İl Başkanlığı tarafından Ambaryolu Caddesi, Mihrioğlu Pasajı girişinde seçim bürosu açılışı yapıldı. Açılışta konuşan İl Başkanı Ahmet Zeki Ertürk, halkın AKP iktidarına sandıkta gerekli cevabı vereceğini söyledi. Ertürk: “PKK’lılar ile MHP’lileri aynı kefeye koymak isteyenlere gerekli cevabı Afyonkarahisarlılar verecektir.” dedi

“Gidişata dur diyeceğiz”
Milliyetçi Hareket Partisi’nin (MHP) Ambaryolu Caddesi üzerinde ki seçim bürosu açıldı. Seçim bürosunun açılış kurdelesini il Başkanı A. Zeki Ertürk, Milletvekili adayları Kemalettin Yılmaz, Av. Öncül Kazancı, Emekli Vali Kadir Çalışıcı, Sefa Çetin, Havvana Gencer birlikte kesti. Açılış öncesi Kur’an-ı Kerim okundu. MHP İl Başkanı Ahmet Zeki Ertürk, Türkiye’nin zor günler geçirdiğini, Anayasa’nın tartışılır hale geldiğini, Türkiye’ye bir Başbakan’ın yetmediğini söyledi. Ertürk; “İkinci ve üçüncü başbakan taleplerinin gündeme geti-rildiği bir dönemde seçimi idrak etmek durumundayız. 12 Haziran’da yapılacak seçimler maalesef ülkemizi uçurumun kenarına götürmektedir. Vatandaşlarımızın burada vereceği kararlar ülkemizin geleceğini belirleyecektir. Yolsuzlukların, yoksullukların, haksızlıkların alabildiğine gündemi meşgul ettiği bir dönemde MHP ve ona gönül veren vatandaşlarımızın toplanarak bu gidişe dur demenin başlangıcı olacak olan bu açılışı idrak etmek üzere toplanmış bulunmaktayız.” dedi.
Ana neden göç
Afyonkarahisar’ın AK Parti iktidarı döneminde, küçüldüğünü, ekonomiden hak ettiği payı alamadığını, çiftçilerin, besicilerin ellerindeki varlıklarını kaybetmek durumunda kaldıklarını belirterek il genelinde Türkiye’nin yaşadığı işsizlik probleminin bütün illerden daha fazla yaşadığın altını çizdi. Ertürk; “Afyonkarahisar’ın temel sıkıntısı işsizliktir. Dokuz yıldır hükümet etmekte olan AK Parti maalesef Afyonkarahisar’ın bu problemini çözmek yerine gün geçtikçe arttırmıştır. Vatandaşlarımız çocuklarına iş bulamaz hale gelmişlerdir. İş bulamayan gençler, eş de bulamamaktadırlar. Afyonkarahisar’ın 7 olan milletvekili sayısı bir dönemde 5’e düşmüştür. Bunun temel sebebi Afyonkarahisar’ın dışarıya vermiş olduğu göçtür. Sizleri kandırarak 4 bin eksiğimiz var diyorlar. Bu külliyen yalan. Afyonkarahisar’ın her yıl 11 bin nüfus artışı olması gerekmektedir. Demek ki bir yılda Afyonkarahisar 15 bin göç vermiş. Milletvekili sayısının eksilmesinin temel sebebi budur. Milletvekili sayımızın 6’ya düşmesinin üzerinden 1 yıl geçmiş 1 milletvekili daha kaybetmişiz. Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi falan bahane. Hadi bir tanesini ondan kaybettik. Ötekini neden kaybettik. Bunun nedeni göçtür.” diye konuştu.
“Hükümeti derhal göndermemiz gerekiyor”
Afyonkarahisar halkının 12 Haziran 2011 tarihinde yapılacak olan Milletvekili Genel Seçimi’nde doğru kararı vereceklerine olan inancını belirten İl Başkanı A. Zeki Ertürk şöyle konuştu: “Ben Afyonkarahisarlı hemşehrilerime soruyorum. Elinizi vicdanınıza koyarak düşünün. 2002 Yılından daha iyi durumda mısınız? Ekonomik durumunuz iyi mi? Çocuğunuza iş bulabiliyor musunuz? Geleceğinize güvenle bakabiliyor musunuz? Afyonkarahisar büyüdü mü? O zaman bu hükümeti derhal göndermemiz gerekiyor. 12 Haziran’da vereceğiniz karar, ülkemizi, geleceğimizi yakından ilgilendirmektedir. Türkiye Cumhuriyetinin bölünmez bütünlüğünü çok iyi tartışmalısınız. PKK’lılar ile MHP’lileri aynı kefeye koymak isteyenlere gerekli cevabı Afyonkarahisarlılar verecektir.” Konuşmaların ardından seçim bürosunun kurdelesi kesildi. Açılışa katılanlara bisküvi ve lokum ikram edildi. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme