• Haberler
  • Genel
  • “Gerekirse kimyasal silah dahi kullanılmalı”

“Gerekirse kimyasal silah dahi kullanılmalı”

Diyarbakır’ın Silvan ilçesinde şehit düşen 13 askerimize rahmet dileyen M. Emin Birliktir, teröristlerin yerlerinin belli olduğunu gerekirse teröristlere kimyasal silah dahi kullanılabileceğini söyledi Kent Konseyi Başkanı M. Emin Birliktir, Diyarbakır’da verdiğimiz 13 şehidimize Allah’tan rahmet dilerken askeri kanada ağır eleştirilerde bulundu.“Ben olsam komutanları görevden alırdım” Afyonkarahisar Belediye Meclis Üyesi Kent Konseyi Başkanı Esnaf ve Sanatkârlar [&hellip]

"Gerekirse kimyasal silah dahi kullanılmalı"

Diyarbakır’ın Silvan ilçesinde şehit düşen 13 askerimize rahmet dileyen M. Emin Birliktir, teröristlerin yerlerinin belli olduğunu gerekirse teröristlere kimyasal silah dahi kullanılabileceğini söyledi

Kent Konseyi Başkanı M. Emin Birliktir, Diyarbakır’da verdiğimiz 13 şehidimize Allah’tan rahmet dilerken askeri kanada ağır eleştirilerde bulundu.
“Ben olsam komutanları görevden alırdım”
Afyonkarahisar Belediye Meclis Üyesi Kent Konseyi Başkanı Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatif Başkanı Mahmut Emin Birliktir, Diyarbakır ilçesinde pusuya düşürülen 13 şehidimize Allah’tan rahmet diledi. Aş taşınca kepçe para etmez atasözünü hatırlatan Birliktir; “Ben önceki akşamdan beri çok kötü şeyler düşünmeye başladım. Acaba Türk ve Kürt halklarını karşı karşıya getirip hala beyinlerinde ihtilal yapmak isteyen bazı kesimlerin olduğunu düşünmeye başladım. Başbakan’ın yerinde olsam Genel Kurmay Başkanını ve Jandarma Genel Komutanını kesinlikle görevden alırdım. Artık bu acılar dinmeli. Kesin kararlar alınmalı. Sadece görevden alma değil 240’dan 230’dan nereden yargılanacaklarsa bazılarının kafasının uçması gerektiğini düşünüyorum.
Hesap sorulmalı
Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin güçlü bir ordusu olduğuna inandığını çok sayıda teknolojik silahların da bulunduğunu belirten M. Emin Birliktir, böyle bir pusudan askerin habersiz olacağına inanmak istemediğini söyledi. Birliktir şöyle konuştu: “İsrail gelsin bizi Afyon’da dövsün gitsin. Suriye gelsin bizi Afyon’da dövsün gitsin. Neticede kesin radikal çözümlerin olması gerektiğini düşünüyorum. O nedenle ciğerimiz yanıyor. Ben vergimi insanların, komutanların yan gelip yatması ve çocuklarımızın şehit olmaları için vermiyorum. Ben vergimi komutan eşlerinin Diyarbakır’dan bir helikoptere binip Ankara’da saç yaptırmaya gitmeleri içinde vermiyorum. Dolayısıyla bizim çocuklarımız vefat ediyor, şehit oluyorsa, bunların tedbiri alınmıyorsa, hangi komutansa bunların hesabı sorulmalı diye düşünüyorum. Hatta daha ileri gideceğim bu PKK teröristlerinin bence inleri, mağaraları belli. Dolayısıyla bunlara gerekirse kimyasal silah dâhil olmak üzere her türlü silahın kullanılmasının geldiğini düşünüyorum.” (Kocatepe)

Bakmadan Geçme