Gereken, siyasete alet edilmeden yapılmalı

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Şube Başkanı İsmail Kumartaşlı'yı ziyaret eden CHP Milletvekili Halil Ünlütepe, önceki gün Kumartaşlı'ya yapılan çirkin saldırıdan duyduğu üzüntüyü dile getirdi. Milletvekili Ünlütepe, Şehit aile ve yakınlarıyla Gazilerimizin ihtiyaç ve sorunlarına yönelik çözümün siyasi malzeme yapmadan yapılması gerektiği görüşünü dile getirdi Üyeler her zaman göreve hazır Türkiye [&hellip]

Gereken, siyasete alet edilmeden yapılmalı

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Şube Başkanı İsmail Kumartaşlı’yı ziyaret eden CHP Milletvekili Halil Ünlütepe, önceki gün Kumartaşlı’ya yapılan çirkin saldırıdan duyduğu üzüntüyü dile getirdi. Milletvekili Ünlütepe, Şehit aile ve yakınlarıyla Gazilerimizin ihtiyaç ve sorunlarına yönelik çözümün siyasi malzeme yapmadan yapılması gerektiği görüşünü dile getirdi

Üyeler her zaman göreve hazır
Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı Malul Gazi İsmail Kumartaşlı, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Milletvekili Halil Ünlütepe tarafından ziyaret edildi. CHP Milletvekili Ünlütepe’nin ziyaretinin kendilerini mutlu ettiğini söyleyen Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Şube Başkanı İsmail Kumartaşlı, derneğin 117 üyesi bulunduğunu dernek çatısı altında bir malul gazi olarak şehit ailelerinin ve gazilerin sorunlarını çözmek için çaba harcadığını söyledi. İsmail Kumartaşlı Şube olarak şu anda 50 şehit babası, 8 şehit annesi, 17 şehit eşi, 1 şehit çocuğu, 28 malul gazi, 12 vazife malulü olmak üzere toplamda 117 üyelerinin bulunduğunu aktardı. Kumartaşlı, tüm dernek üyelerinin devletin kendilerini çağırması halinde hiç düşünmeksizin yeniden gidecekleri olduğuna vurgu yaptı. Kumartaşlı, önceki gün yaşanılan çirkin saldırı hakkında da Milletvekili Ünlütepe’yi bilgilendirdi.
Haksız kazanç elde etme girişimi
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Milletvekili Halil Ünlütepe, önceki gün Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Şube Başkanı İsmail Kumartaşlı’ya yapılan çirkin saldırı nedeniyle Kumartaşlı’ya geçmiş olsun dileklerini illeti. Türkiye’de bazı kişilerin şehit ve gazilerin adını kullanarak zaman zaman vatandaşları kandırdıklarını, haksız kazanç elde ettiklerini dile getiren Ünlütepe, Afyonkarahisarlıların bu konuda dikkatli olmaları gerektiğine işaret etti. CHP Milletvekili Halil Ünlütepe; “Maalesef Şehit ve Gazilerimizin üzerinden haksız kazanç elde etme yöntemine başvuranlar oluyor. Hâlbuki bu tür faaliyetlerde o işi yapacak kurum bu derneğe gelip bir muvaffakatiyetini ve yardımını alarak dergilerini satabilirlerdi. Bu konuda davranışınızın olumlu bir yanı derneğinize sahip çıkmanızın bir göstergesidir. Antalya’daki derneğin dergileri doğrudan satmadığı bir aracı yoluyla bu işi yaptırdığı söyleniyor. Bana göre derneklerimiz bu tür yöntemlere girmemelidir. Çünkü şehitler ve gaziler dernekleri hepimizin her zaman saygı duyacağı ilgi göstereceği kurumların başında gelmektedir.”dedi.
Devletin şefkatli eli üzerlerinde olmalı
CHP Milletvekili Halil Ünlütepe, Şehit ve Gazilerin vatan ve milletin korunmasında devletin ihtiyaç duyduğu en önde mücadele veren kişiler olduğunu hatırlattı. Şehit aileleri ve gazilerimize toplumun her kesiminin sevgisi ve saygısı bulunduğunu bu sevgi ve saygıyı hissetmenin tek başına yeterli olmadığını bir de devletin sosyal yönünün ortaya çıkartılması gerektiğine temas eden Ünlütepe şöyle konuştu: “Şehit aileleri ve Gazilerin sorunlarını TBMM gündemine taşıyabilmek için elimden geleni yapacağım.Bugün hiç kimsenin 200–300 TL’lik rakamlarla hayatını idame ettirebilmesi mümkün değildir. Bu Türkiye’de sosyal devletin geri planda olduğunu göstermektedir. Sosyal devletin temel özelliklerinden birisi geçim koşullarını karşılayacak bir miktarda maaşı ki bu şu an için asgari ücrettir Şehit ailelerine ve Gazilere ödemesidir. Devletin şefkatli elleri her zaman şehit ailelerinin ve gazilerin üzerinde olmalıdır. Bu konuda ben üzerime düşeni yapmak zorundayım. Bunu siyasi bir malzeme yapmadan bu konuda el birliği ile ne yapmamız gerekiyorsa bunları meclisin gündemine getirmek zorundayım.” Milletvekili Ünlütepe “Şehitlere Giden Kırmızı Yol” ismi verilen defteri imzaladı. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme