• Haberler
  • Genel
  • 'Gerçekten aklımızla alay etmeye çalışıyorlar'

'Gerçekten aklımızla alay etmeye çalışıyorlar'

CHP Merkez İlçe Başkanı Ömer Akyıldız, iktidarı, ülke geneli ve Afyonkarahisar'daki eğitim durumunu eleştirdi. İl Milli Eğitim Müdürü'nünyaklaşık 8 yıllık görev süresinde başarı çıtasını nereden nereye götürdüğünü soran Akyıldız, 'Gerçekten aklımızla alay etmeye çalışıyorlar' dedi   Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Merkez İlçe Başkanı Ömer Akyıldız partide yaptığı basın toplantısında iktidarı ve ağırlıklı olarak eğitim [&hellip]

CHP Merkez İlçe Başkanı Ömer Akyıldız, iktidarı, ülke geneli ve Afyonkarahisar’daki eğitim durumunu eleştirdi. İl Milli Eğitim Müdürü’nünyaklaşık 8 yıllık görev süresinde başarı çıtasını nereden nereye götürdüğünü soran Akyıldız, “Gerçekten aklımızla
alay etmeye çalışıyorlar” dedi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Merkez İlçe Başkanı Ömer Akyıldız partide yaptığı basın toplantısında iktidarı ve ağırlıklı olarak eğitim anlayışını eleştirdi.
“ÖRGÜTLER
OMUZ OMUZA ÇALIŞTI”
Ömer Akyıldız, 3-4 Şubat 2021 tarihinde Afyonkarahisar’da partisinin 30 milletvekilinin ve Genel Başkan Yardımcısının halkla ve esnafla biraraya geldiğini ve çalışmayı başarılı bir şekilde tamamladıklarını söyledi. Akyıldız, “Bu çalışmaya emek veren il yönetimine ve merkez ilçe yönetimine, ilçe yönetimlerine, kadın kolları başkanlarımıza ve yönetim kurulu üyelerine, gençlik kolları yönetim kurulu üyelerine gerçekten teşekkür ediyorum. Tüm örgütler olarak birlikte omuz omuza çalışarak son derece başarılı bir çalışma yaparak tüm halk katmanlarına dokunarak onların sorunlarını dinledik. Bundan sonra da dinlemeye devam edeceğiz.” dedi.
“BOĞAZİÇİ ÖĞRENCİLERİNİN DİRENİŞİNİN YANINDAYIZ”
“Öncelikle İstanbul’da Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerinin haklı direnişlerinin yanında olduğumuzu açık yüreklilikle deklare ediyorum.” diyen Akyıldız, “Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri barışcıl bir şekilde anayasal haklarını kullanarak atanan kayyuma karşı tepkilerini ortaya koymuşlardır. Bizlerde öğrencilerimizin haklı talepleri karşısında onların yanında olduğumuzu açık yüreklilikle dile getiriyoruz ve bundan sonra da yanlarında olup destek vereceğiz.” diye konuştu.
“BİZLERİN AKLIYLA
HİÇ KİMSE ALAY ETMESİN”
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bir açıklamasında işini kapatan hiçbir esnaf olmadığı sözlerine dikkat çeken Akyıldız, “Kendi ilimizin genelinden söylüyorum Afyon’da yaklaşık 130 tane kahvehane, kıraathane kapalıdır. 50-60 tane kafe kapalıdır. Bunlar herkesçe bilinmektedir. Bizlerin aklıyla hiç kimse alay etmesin. Halkın sorunlarını çözmek yerine algı yönetimleri yaratarak gündemi saptırmaya çalışmasın. Bu gerçekleri herkes görmektedir. Akademisyenler televizyon kanallarına çıkıp algı yaratmaya çalışıyorlar. Yani şunu söylüyorlar; Boğaziçi Üniversitene kayyumla atanan Rektörün daha demokratik olduğunu söylemeye kadar işi götürdüler. Gerçekten aklımızla alay etmeye çalışıyorlar. Bunları şiddetle kınıyoruz. CHP iktidarında üniversiteler özgür olacak, YÖK kalkacak, her üniversite kendi Rektörünü kendisi seçecektir. Bunu da açık yüreklilikle söylüyoruz.” şeklinde konuştu.
“MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ
BAŞARI ÇITASINI NEREDEN NEREYE GÖTÜRDÜ?”
Emekli bir öğretmen olarak Afyonkarahisar’da eğitim sorunlarını da dile getirmek istediğini belirten Akyıldız şöyle konuştu: “Eğitimi de yine aynı şekilde ‘Kervan yolda düzülür’ anlayışıyla çözmeye çalışıyorlar. Hiçbir konuda şeffaf olmadıkları gibi bu konuda da şeffaf değiller. Hem Türkiye genelinde hem de Afyon genelinde şeffaf olmadıklarını görüyoruz. Afyon maalesef eğitimde ki başarı sıralamasında 60’lı rakamların daha altındadır. Son yapılan sınavda ilimiz başarı sıralamasında 62. sıradaydı. Gerçekten bu durum kötüdür. Bunun sorumlularını elbette yargılayacağız, eleştireceğiz. Afyon’da yaklaşık 8 yıldır İl Milli Eğitim Müdürü görevdedir. Başarı çıtasını nereden nereye götürmüştür? Bunu kendisine soruyoruz.”
“FEN LİSESİNE 2 YILDIR ASİL ATAMA YOK BAŞARI DA GERİLEDİ”
Afyonkarahisar’ın başarılı okullarından Fen Lisesi’nde de eğitim başarısının düştüğünü ifade eden Akyıldız şunları söyledi: “Bir de Afyon’un güzide okullarından Fen Lisesine 2 yıldır halen müdür atanmamıştır. Müdürlük görevini vekâleten müdür yardımcısı yürütmektedir. Fen Lisesi’nde ki başarıda yaklaşık 100’lü sıralara gerilediğini görüyoruz. Eğer siz eğitimi ya da idarecileri tek bir sendikal anlayışa bakanlardan atarsanız sorun çözülemez. Afyon’da ki okullara bakarsanız yaklaşık yüzde 90’na Eğitim Bir-Sen üyesi arkadaşlar seçilmiştir. Bu mantık ve anlayışla Afyon’da ki eğitimin sorunlarını çözemezsiniz.” >> Burcu AYDIN’ın Haberi

YASAL UYARI

Kocatepe Gazetesi’ne ait haberlerin alınıp/kopyalanıp başka yayın organlarında kullanılması halinde yasal yollara başvurulacaktır. Telif hakkı davası açılacaktır. Haberlerin belirli bir kısmını alarak yada başlığını değiştirerek veyahut alt üst edilerek de (gazeteci tabiri ile takla attırıp) alınıp/kopyalanıp başka yayın organlarında kullanılması halinde de yasal yollara başvurulacaktır. Telif hakkı davası açılacaktır.

Bakmadan Geçme