• Haberler
  • Gündem
  • 'Gerçekten Afyon'a hizmet edecekler hizmete talip olmalı'

'Gerçekten Afyon'a hizmet edecekler hizmete talip olmalı'

İYİ Parti Afyonkarahisar Belediye Başkan aday adayı Alper Yağcı, genç ve dinamik ekiplerden oluşacak Belediye ve İl Genel Meclisi Üyelerine ihtiyaç olduğunu, Afyonkarahisar'a gerçekten hizmet etmek isteyenlerin Belediye Başkanlığı görevine talip olmaları gerektiğini söyledi. Yağcı, 'Ben mahalli idareler ön lisans, kamu yönetimi, lisans, siyaset bilim ve kamuoyu yönetiminde de yüksek lisans yaptım. Ben artık Afyonkarahisar'da mimar, mühendis bu işi iyi bilirden çıkıp şehirciliği sadece bir inşaat işi görmekten çıkıp tamamıyla takım halinde yönetebilmenin derdinde olan bir insanım' dedi

İYİ Parti Afyonkarahisar Merkez İl Genel Meclisi Üyesi, Afyonkarahisar Belediye Başkan aday adayı Alper Yağcı, Kocatepe Gazetesi çalışanlarını ziyaret ederek 59’ncu kuruluş yıldönümünü kutladı. Ziyarette İYİ Parti’nin Kurucu Gençlik Kolları Başkanı Esra Yılmaz Kocabaş, Gençlik Kolları Eski Başkanları Mert Özdeğirmenci ve Enes Kamburoğlu ile Gençlik Kolları Kurucu Üyesi Alper Doğan Kocabaş da hazır bulundu.

Haber

“AFYON ‘EGE’NİN PARLAK YILDIZI’ OLMAKTAN ÇOK UZAK KALDI”

Alper Yağcı, geçtiğimiz Zafer Haftası’nın büyük bir önemi olduğunu, özellikle de Afyonkarahisar’ın düşman işgalinden Kurtuluş Günü olan 27 Ağustos’ta milli, manevi değerlerin bilincinde olanbir gençlik olarak kent geleceğine imza atmak istediğini beyan etmek amacıyla Belediye Başkan aday adaylığını açıkladığını söyledi. Yağcı, “Artık normal bir hale dönüşen ‘Siyaseten bana da bir görev verilirse yaparım.’ veya ‘Ben istemedim, bana zorla bu adaylığı verdiler.’ gibi söylemlerden çıkıp Belediye Başkanlığı gerçekten Afyonkarahisar için bir şeyler yapmak isteyenlerin hedefinde olan bir makam olması lazım. Çünkü Afyonkarahisar maalesef özellikleAK Parti hükümetinin ‘Ege’nin parlayan yıldızı yapma’ yolu hedefinden çok uzaklaşan bir 15 yıl geçirdi. Bilhassa özellikle son üç dönem bu şekilde geçirildi. İnsanlarımız sürekli dışa dönükşehri terk etmeye yönelik durumdalar. Özellikle genç arkadaşlarımızla sohbet ettiğimiz zaman Afyonkarahisar’ın hem sosyal anlamda hem fiziksel yapı itibariyle kendilerine vakit ayırabilecekleri, günlerini güzel bir şekilde geçirebilecekleri bir şehir olmaktan çıktığını maalesef beyan ediyorlar.” dedi.

“AFYON’A GERÇEKTEN HİZMET EDECEKLER BU SÜRECE DAHİL OLMALI”

Afyonkarahisar’ın köklü bir kent olduğunun altını çizen Yağcı, “Afyonkarahisar köklü bir şehir. Biz geçmişiyleövündüğümüz memleketimizde yaşamaktan da mutluyuz. Ama şehrin artık gençlere her kesimden insanımıza hitap edebilen bir merkez haline gelmesi lazım kiAfyonkarahisar bundan çok öncesinde kavşak il konumunda olan herkesin cazibe noktası olarak baktığı ve yedi milletvekilini çıkartan bir ildi. Daha sonra göç vermeye başladık. Maalesef milletvekili sayımız beşe kadar da düştü. Dolayısıyla biz istiyoruz ki Belediye Başkanlığı görevine seçilecek kişinin tek gayesi bu iş olsun ve Belediye Başkanlığı görevini ikinci iş gibi değerlendirilmesin. Bu işi gerçekten Afyonkarahisar’a hizmet etmek için gören arkadaşlarımızın yarışa dâhil olduğu bir süreç yaşayalım istiyoruz. Bu partimiz İYİ Parti açısından da böyle. Şu anda biz Afyonkarahisar Belediye Başkan aday adayı konumundayız. Dolayısıyla yeni çıkacak olabilecek aday adayları da mutlaka iddialı ve Afyonkarahisar’a bir şey yapabilmek için çıkacak. Partimizden pek çok aday adayının olacağını düşünüyorum. Elbette diğer partilerinde Belediye Başkan, Belediye ve İl Genel Meclisi Üye adayları olacak.” diye konuştu.

“ADAY ADAYLIĞIMIZI GENEL MERKEZ YÖNETİCİLERİMİZ OLUMLU KARŞILADI”

Adaylık açıklaması öncesinde partisinin tabanı ve Genel Merkezi ile temasa geçip geçmediğinin sorulması üzerine “Biz Afyonkarahisar’a hizmet etmek yolunda elimizden gelen çabayı göstereceğimizi ifade ettik. Onlar da gayet olumlu karşıladılar. Çıkabilecek aday adaylarına da o günden başarılar diledik. Şimdiden başarılar diliyoruz.” diyen Yağcı, “Sonuç itibariyle aday adayı olan her arkadaş birbirine dinamizm katar. Birbirine güç verir, bir sinerji katar. Biz bu aday adaylığı sürecini rakipmiş gibi değil de partimizin ortaya koyacağı bir sinerji haline dönüştürmeyi planlıyoruz. Yani çıkacak aday adayları basınımızı, muhtarlarımızı ziyaret edecek. Halkımızı ziyaret edecekve İYİ Parti’nin neler yapabileceğini her birimiz ayrı ayrı anlatırken vatandaşın da İYİ Parti’den ne istediğini hepimiz ortak bir kanaat olarak İYİ Parti’mizin bilgi havuzunda toplayıpaday olacak arkadaşa bir yol haritası sunmuş olacağız. Genel Başkanımız da dâhil olmak üzere, genel merkez yöneticilerimize de Afyonkarahisar’a 4,5 yıl İl Genel Meclisi’nde hizmet ettikten sonra önümüzdeki süreçte Belediye Başkanlığı noktasında aday olarakhizmet etmek istediğimizi beyan ettik. Sayın Genel Başkanımız Meral Akşener hanımefendi başta olmak üzere Sayın Genel Başkan Yardımcılarımız, genel merkez yöneticilerimiz bunu çok olumlu karşıladılar. Başarılar dilediler. Onlar da adaylıkla ilgili süreci başlatmadan öncebenim tarafımdan konuyu görüşüp istişare edip en başta bu kararı vermem de önemli etken olan kişiler oldular.” şeklinde konuştu.

“BELKİ BİR AFYON İTTİFAKI KURULABİLİR”

Mahalli İdareler Genel Seçiminde partilerin ittifak yapıp yapmayacağı konusundaki görüşünü açıklayan Yağcı, “Öncelikle 26 Ağustos tarihinde Sayın Genel Başkan’ın Afyonkarahisar’ı, Kocatepe’deki programıyla Türkiye gündeminde ciddi bir şekildeön plana çıkardığı için de teşekkür ediyorum. 26 Ağustos’ta ilimizde Kocatepe’de güzel bir etkinlik yapıldı. İlk olması hasebiyle eksikler olmuş olabilir. Birtakım daha iyi olması gereken hal ve hareketler olabilir. Ama 26 Ağustos İYİ Parti açısından daTürkiye gündeminde ciddi bir yer almıştır. Orada Genel Başkanımız çok net ifade etti. Bizim bu önümüzdeki yerel seçimlerde asla ittifakla ilgili bir düşüncemiz olmayacak,ki şu an Sayın Genel Başkanımız il gezilerine de başladı. Geçtiğimiz Pazar günü Bursa teşkilat toplantılarına katıldı ve Bursa’da Orhaneli ilçesiyle ilk Belediye Başkan adayını da açıklamış oldu. Yani biz herbelde de, ilçe de ve ilde İYİ Parti olarak kendi adaylarımızı çıkartmak için bir yol haritasını kendimize belirledik. Genel Başkanımızın ifadesiyle ve bunun da gereğini yapmaya başladık. Ancak Sayın Genel Başkanımız yine Afyon’daki konuşmasında ifade ettiği gibiiller bazında birtakım iş birlikleri olabilir. Bu da gayet doğaldır. Bunu ulusal anlamda bir ittifak olarak görmek yanlış olur. Bence de bu doğru bir yol ve yöntemdir. Biz de Afyonkarahisar’da, Afyon’un geleceğine imza atmak isteyen diğer siyasi partilerin de bizlerle birlikte aday olmamız durumunda birbeyanda bulunmalarını, samimi duruşlarına bakar, değerlendirir, inceleriz. Belki de bir Afyon ittifakı kurulabilir. Yani bunun yolu Sayın Genel Başkanımız tarafından da kapalı değil. Afyon’da güzel sonuçlar alınabilir diye düşünüyorum. Başkan adayı olmamız durumunda partimizle birlikte bu türde bizimle birlikte yürümek isteyen partilerin değerlendirilmesi mutlaka yapılacaktır.” ifadelerini kullandı.

“EKİM VEYA KASIM GİBİ ADAYIN NETLEŞECEĞİNİ DÜŞÜNÜYORUM”

İYİ Parti cephesinde Afyonkarahisar Belediye Başkan adayının önümüzdeki Ekim veya Kasım ayının başı gibi açıklanabileceği ön görüsünü aktaran Yağcı şöyle konuştu: “Afyon’un 48 mahallesi var. 10 da köyümüz var. Sonradan mahalle olanlarla birlikte bu sayı toplamda 58’dir. Yaklaşık 7 ay gibi bir süreç var. Her mahallede bir Cuma namazı kılayım desek zaten seçim propaganda çalışması için aslında sürenin kolay yetmeyeceği bir zaman dilimi. Dolayısıyla Ekim veya Kasım ayı başında en geç adayların belli olması durumundaiyi bir performansla sonuca gidebileceğimizi düşünüyorum.”

“SANKİ ADAYIZ GİBİ DAVRANMA EĞİLİMİ ŞIK OLMAZ”

Başkan adayı olup seçimi kazanması halinde ilk icraatının ne olacağı sorusunu yanıtlayan Yağcı, şunları söyledi: “Bu soruyu biraz erken olarak kabul edelim. Çünkü atılacak adımlarda partimiz içerisinde çıkabilecek aday adaylarına karşı nezaketli olma, onların rahat bir şekilde davranması v.s. bunlar açısından bizim aday adaylığı kısmındaki söylemlerimizi mümkün mertebe böyle dar çerçevede tutmamız daha iyi olur diye düşünüyorum. Aksi halde sanki adayız gibi davranma eğilimi bazen doğru karşılanmaya biliyor. Eğer Belediye Başkan adayı olursak, Allah nasip ederse ilimizin en köklü ve en tarafsız gazetesi olarak Kocatepe Gazetesi’nde bunu paylaşırız. Bu minvalde ilk duraklarımızdan biri elbette Kocatepe Gazetesi olacaktır.”

“BELEDİYECİLİK SADECE İNŞAAT İŞİ DEĞİL, EKİP İŞİDİR”

“Ben mahalli idareler ön lisans, kamu yönetimi, lisans, siyaset bilim ve kamuoyu yönetiminde de yüksek lisans yaptım. Ben artık Afyonkarahisar’da mimar, mühendis bu işi iyi bilirden çıkıp şehirciliği sadece bir inşaat işi görmekten çıkıp tamamıyla takım halinde yönetebilmeninderdinde olan bir insanım.” diyen Yağcı, şu ifadelere yer verdi: “Belediyecilikte elbette ki inşaat, imar, iskân bölümü de vardır. Belediyeciliğin sosyal hizmet boyutu da vardır. Zafer Haftasını geride bıraktık. Geçmişte ki Zafer Haftası kutlamalarında Fuar alanında halkın ücretsiz katıldığı, güzel sanatçıların geldiği, güzel bir fuar organizasyonunun olduğu, ücretsiz, halka açık, sosyal belediyeciliğin gereği çok güzel etkinlikler olurdu. Bir defa burada yanlış olan kısım Zafer Haftası halkın içerisine girmemesi, eğlence kısmının da 30 Ağustos Zafer Bayramından sonraki haftaya doğru kaymasıdır. Hal böyle olunca o coşku, zafer ruhu ortadan kayboluyor. Motokrosyarışları dünyanın her yerinde böyledir. Belli bir maliyeti vardır. İnsanlar biletlerini alırlar, giderler. Orada isteyenler seyredebilir. Ama insanların bu coşkuya ortak olmak istedikleri zaman dilimindeki olaylar maalesef ilimizde çoktandır göz ardı edilen olaylar haline geldi. Maddi bedel ödemeden de coşkulu etkinlikler düzenlenebilir”

“SOSYAL BELEDİYECİLİK AĞIR BASMALI, YILIN BİR HAFTASI DEĞİL GENÇLERE SÜREKLİ KEYİFLİ ETKİNLİKLER DÜZENLENMELİ”

A Milli Voleybol Takımının Avrupa Şampiyonu olmasıyla Türk Milletine büyük bir gurur yaşattığına değinen Yağcı, “Filenin Sultanları sağ olsunlar milletimize büyük bir gurur yaşattılar. Ama bu şehrinSüper Lig’de oynayan bir voleybol takımı vardı. Artık yok, ben bunun bir ufuk meselesi olduğunu düşünüyorum. Yani belediyecilik sadece borç yapmama, borçsuz, şehri idare etme vesaire üzerinde değildir. Bazen çok borcumuz olur. Ama çok da büyük icraatlarınız olur. Çok da büyük yatırımlarınız olur. Sayın Mehmet Zeybek, Belediye Başkanlığı görevine seçildikten sonra ki süreçte hakikaten Afyonkarahisar hem voleybol hem de basketbol anlamında kendini aşmış, kabuklarını kırmıştı. Hatırlarsak o salonlara insanların aile olarak gidipo heyecanlı basketbol maçlarını, voleybol maçlarını seyrettiği bir dönem yaşamıştık. Dünyada en çok seyredilen takımlarınAfyon’da maç yaptığı bir sistemdeydik. Efes Pilsen, Fenerbahçe, Beşiktaş Galatasaray v.s.  ilimize geliyordu. Büyük takımlarınilimize gelerek reklam, tanıtım, turizm olarak katkı sağlayan Süper Lig’deki iki takımımızı maalesef kapatarakSayın Zeybek, bence gençlerin Afyonkarahisar’da yaşama sevincini kıran hareketlerinin enbaşında attığı adımlarından birisidir. Çünkü şu an gençler Afyonkarahisar’da yaşamak istemiyor. Gençler Afyonkarahisar’da mutlu bir hayat şartlarında yaşadıkları izlenimi hiçbir zaman vermiyorlar. Ve ilk fırsatta daAfyonkarahisar’dan kurtulmak istiyorlar. Biz bu yapıyla gittiğimiz sürece maalesef Afyonkarahisar adına çok ciddi bir yol alamayız. O yüzden genç nüfusu burada tutan, genç nüfusun Afyonkarahisar’da yaşamaktan zevk aldığıbirtakım etkinlikleri yılın üç gününe veya bir haftasına ve ücretli olarak değil daha çok sosyal belediyecilik anlamındaçeşitli kamu kurum ve kuruluşlarıyla da birliktelik yaparak daha cazibe merkezi olan bir hale getirmemiz lazım.” dedi.

“GENÇLERLE TECRÜBELİLERİ BİRARAYA GETİRMEK ZORUNDAYIZ”

Alper Yağcı, sözlerini şöyle tamamladı: “Belediye Başkan adayı netleşmeden aday adaylarının yanında bulunarak teşkilat yöneticilerimiz belki taraf olmak istemeyebilir diyerek ziyaretimizi geçmiş dönemde partimize hizmet etmiş gençlik kollarındaki arkadaşlarımızla beraber yapmak istedik. Çünkü bu bir gerçek bu bir kabuldür. Sadece ne gençlerle ne de yaşlılarla olamaz. Bu şehrin gençliğiyletecrübelilerini bir araya getirmemiz lazım. Bence Afyon’u eksik olan kısmı budur. Afyon’da yıllardır hepsiyaseten belli bir yaş üstü ya da ‘Ben istemiyordumda görevi verdiler.’ gibi söylemlerle Belediye yönetimine çıkıldığı için sonuç bu oldu. Ama ben bu şehrin gençliği ile, bu şehrin deneyimli, tecrübeli insanlarının bir arada olduğu bir Belediye Meclis Üyeliğinden başlayan sürecin mümkünse bütün siyasi partiler tarafından yapılmasını öngörüyorum. Ama olmaması durumunda da biz İYİ Parti olarak mutlaka kendimizle ilgili bir adaylık sözkonusu olduğu zaman parti yöneticilerimizle beraber gencisiyle, tecrübeli insanlarıyla her meslek grubunu kapsayan insanlarla Afyonkarahisar’ı dediğim gibi sadece belli bir alanda değilgenel anlamıyla tüm belediyecilik iş ve işlemlerinin yer aldığı bir sisteme kavuşturmayı düşünüyoruz. Bu vesile ile geleceğimizin umudu olan gençlerimizden umutsuzluğa kapılmalarını Mahalli İdareler Genel Seçimi’nde Afyonkarahisar’da mutlaka oylarını kullanmalarını istirham ediyorum.”

Bakmadan Geçme