'Gerçekçi olalım et oburuz ithal hayvan gerekli'

Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birlik Başkan Yardımcısı İbrahim Göbel, sütün para etmemesi sonucu hayvan varlığında ve et fiyatlarında sıkıntı yaşandığı görüşünü aktardı.Afyonkarahisar Ticaret Borsası (ATB) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Mühsürler ile Afyon Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İbrahim Göbel, hükümetin 100 bin ithal hayvan getirme kararını değerlendirdi.ÇARE SÜTÜN PARA ETMESİNDEAfyon Damızlık Sığır Yetiştiricileri [&hellip]

Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birlik Başkan Yardımcısı İbrahim Göbel, sütün para etmemesi sonucu hayvan varlığında ve et fiyatlarında sıkıntı yaşandığı görüşünü aktardı.
Afyonkarahisar Ticaret Borsası (ATB) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Mühsürler ile Afyon Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İbrahim Göbel, hükümetin 100 bin ithal hayvan getirme kararını değerlendirdi.
ÇARE SÜTÜN PARA ETMESİNDE
Afyon Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İbrahim Göbel, Türkiye de sütün para etmemesi sonucu besicinin yavaş yavaş anaç ineklerini kestirmeye başladığını söyledi. “Ana olmadan dana olmaz” diyen Göbel; “Süt para etmezse hayvanın bir anlamı olmuyor. Hayvan varlığının korunması için sütün para etmesi lazım. Hükümet yüz bin ithal hayvan getirme kararını et fiyatlarını düşürmek için aldı. Süt para etmez, üretim artmazsa et fiyatları düşmez. Hayvan ithali nereye kadar? Taşıma su ile değirmen dönmez. Gıda Tarım Hayvancılık Bakanlığı’ndan süt üreticisini dolayısıyla besiciyi ayakta tutacak kararların bir an önce hayatı geçirilmesini bekliyoruz” dedi.
“BİZDE ALTERNATİF BESİ YOK”
Afyonkarahisar Ticaret Borsası (ATB) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Mühsürler, hükümetin yüz bin hayvanı ithal etme kararının yerinde olduğunu açıkladı. Et fiyatlarının afakî olduğuna temas eden Mühsürler; “Et ve havyan ithali yeni bir durum değil. 1986 yılından beri süre geliyor. Bizde alternatif besicilik yok. Sütün para etmediği de bir gerçek. Gerçekçi olalım hayvan ithali gerekli, devam etmek zorunda. Çünkü etobur bir milletiz. Kaldı ki 78 milyonluk Türkiye’de üç milyon Suriyelinin de eklenmesi ile 81 milyon nüfus oranı kırmızı ete olan ihtiyacımız da arttı. Yurt dışında son gittiğim fuarda kırmızı ete rastlamak mümkün değil. Ya domuz eti ya da balık tüketmek zorundasınız. Avrupalının domuz eti alternatifi var. Bana göre fonlar ortadan kaldırılmalı. Özel müteşebbis kendi hayvanını getirebilmeli” diye konuştu. >> Burcu AYDIN’ın Haberi

Bakmadan Geçme