'Genom Teknolojisi İle Hayvanlar Üreteceğiz'

AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş, standart genom teknolojisi ile geliştirilmiş hayvanlar üretmeyi amaçladıklarını açıkladı.

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş, AKÜ Eğitim, Araştırma ve Uygulama Çiftliği ve hizmete girecek olan Afyon-Uşak Zafer Teknoloji Geliştirme Bölgesi Afyonkarahisar OSB Ek Alanı Teknopark Binasını ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

“VETERİNER ALANI ÜNİVERSİTENİN ÖNCELİKLİ ALANLARINDAN BİRİ”

AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş ve beraberindeki heyet AKÜ Eğitim, Araştırma ve Uygulama Çiftliğini ziyaret etti. Rektör Karakaş, burada yaptığı açıklamada veteriner alanını üniversitenin öncelikli alanlarından biri olarak ilan etmelerinin ardından çiftlik bünyesinde büyük çaplı bir revizyon çalışmasının yürütüldüğünü belirtti. Karakaş, bu kapsamda altyapı ve makine teçhizat eksikliklerinin giderildiğini, Küçükbaş Araştırma ve Uygulama Ağılının hizmete girdiğini; bir süre önce temeli atılan Modern Manda Barınağı Tesisinin de kısa süre içinde hizmete gireceğini ifade etti. Rektör Karakaş, “Yürütülen tüm projelerde moleküler teknikler, biyo teknolojik yöntemler ve en ileri teknolojik imkânların kullanıldığı Eğitim Araştırma ve Uygulama Çiftliğine ilişkin gelecek vizyon ve hedefimiz ise çiftliğimizin bir biyo teknoloji üretim merkezine dönüştürülmesidir. Bu merkezde verimleri yüksek, standart genom teknolojisi ile geliştirilmiş hayvanları üretmeyi amaçlıyoruz. Bu kapsamda revizyon çalışmalarını sürdüreceğiz.”

Haber

OSB TEKNOPARK BİNASINDA 14 ÜRETİM ATÖLYESİ OLACAK

AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş, temeli atılan Modern Manda Barınağı Tesisinin inşaatını inceleyerek yüklenici firma temsilcilerinden bilgi aldı. Rektör Karakaş ve beraberindeki heyet ziyaretleri kapsamında Afyon-Uşak Zafer Teknoloji Geliştirme Bölgesi Afyonkarahisar OSB Ek Alanı Teknopark Binasını da ziyaret etti.  Ziyarette Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanı Ömer Gürcan ve yüklenici firma yetkililerinden bilgiler alan Karakaş, Afyonkarahisar OSB Teknopark binasının yaklaşık olarak 6 bin metrekare olacağını belirterek, binada 40 AR-GE ofisi, idari ofisler ile 14 üretim atölyesiyle hizmet verileceğini ifade etti. Rektör Karakaş, Teknopark binasının üniversite-sanayi iş birliğinin gelişmesi adına gösterilen gayretlere müspet katkı yapacağına inandığını da dile getirdi. Ziyarette Yapı İşleri Teknik Daire Başkanı Ömer Gürcan ile yapı denetim teknik elamanları ve yüklenici firma temsilcileri de hazır bulundu.

Haber

Haber

Bakmadan Geçme