Genel Müdür Kaya'nın Afyon Temasları Sürüyor
Yükseköğretim ve Yurt Dışı Eğitim Genel Müdürü Fethi Fahri Kaya ve bakanlık yetkililerinin Afyonkarahisar temasları aralıksız devam ediyor.
Yükseköğretim ve Yurt Dışı Eğitim Genel Müdürü Fethi Fahri Kaya, Bakan Müşavirleri, Akçin Yörükoğlu Atilla Millik Ortaokulu, İscehisar Hacı Süleyman Selek Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmeleri ve öğrencilerini ziyaret ettiler. Kaya ve beraberindekiler, Faruk Öksüz Anadolu İmam Hatip Lisesi Konferans Salonunda ilçedeki eğitim yöneticileriyle toplantı yaptı.
Yükseköğretim ve Yurt Dışı Eğitim Genel Müdürü Fethi Fahri Kaya, Bakan Müşavirlerinin temaslarında; Afyonkarahisar İl Milli Eğitim Müdürü Miraç Sünnetci, Şube Müdürleri Hikmet Tuncer ve Hayati Duman, İscehisar İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Koçak ve eğitim yöneticileri hazır bulundu.
“ÖĞRENCİLERİMİZİN TAM BİR BİREY OLMALARINI AMAÇLIYORUZ”
Akçin Yörükoğlu Atilla Millik Ortaokulu öğretmenleriyle eğitim üzerine bir sohbet gerçekleştiren Genel Müdür Fethi Fahri Kaya ve Bakanlık Müşavirleri öğretmenlerin Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ile ilgili görüş ve taleplerini dinledi. Kaya, “Öğretmenlerimizden aldığım olumlu görüşler doğrultusunda Bakanlığımızın Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli vizyonu ile hedeflediği amaçlara doğru yürüğümüzü görüyorum. Öğrencilerimizin akademik başarılarının yanında sosyal ve fiziksel olarak da gelişmeleri ayrıca manevi yönleriyle bütüncül olarak tam bir birey olmalarını amaçlıyoruz. Bunu da kıymetli meslektaşlarımızla birlikte gerçekleştireceğiz.” dedi. Ziyaret günün anısına çekilen hatıra fotoğrafı ile son buldu.
“İSCEHİSAR MERMERİN HAYAT BULDUĞU İLÇEMİZ”
Yükseköğretim ve Yurt Dışı Eğitim Genel Müdürü Fethi Fahri Kaya, Bakan Müşavirleri, İscehisar Hacı Süleyman Selek Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde okulda yürütülen çalışmalar ve projeler ile ilgili okul idarecilerinden brifing aldılar. Atölye ve işlikleri gezen Genel Müdür kaya, öğrencilerle mermerin kesimi ve işlenmesi üzerine sohbet etti. Öğretmenler Odasında öğretmenlerle bir araya gelen Genel Müdür Fethi Fahri Kaya, “İscehisar, mermerin hayat bulduğu ilçemiz. Bir taşın bin bir işlemden geçirilerek farklı formlara bürünmesini sağlayan eller emek ister, güç ister, bilgi ve beceri ister. Bunların öğretim şekline az önce atölyeleri gezerken bizzat şahit olduk. Bilinçli üretim yapabilmek adına Bakanlığımızın Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’nde hedeflediği, eğitim sistemini milli ve evrensel değerlerle güçlendirmek ve yükseltmektir. Bu vizyon doğrultusunda meslek liselerimiz aracılığıyla ülkemizin ekonomik kalkınmasını ve nitelikli insan gücünü yetiştirmeyi amaçlıyoruz. Teorik bilginin yanı sıra, öğrencilerimizin işbaşında deneyim kazanmasına yönelik atölye ve işliklerimizde öğrencilerimiz uygulamalı eğitimle daha yetkin yetişmekteler.
Ayrıca okul müdürümüzden öğrendiğim kadarıyla okulumuzun şehitliklerimizin tamir edilmesi ve bakımını içeren bir projeleri varmış. Duyduğumda ne kadar anlamlı bir proje dedim. Hem vatan uğruna can veren şehitlerimizi yâd etmeleri, onlara olan vazifelerini yerine getirmeleri hem de eğitim aldıkları alanla ilgili beceri kazanmalarını içeren çok anlamlı bir proje olmuş. Bizlerin Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’nde amaçladığımız ana hedef te tam olarak budur. Akademik gelişim yanında manevi gelişimi de tamamlamak. Projenin yürütülmesinde emeği geçen tüm idareci ve öğretmenlerimizi tebrik ediyorum.” diye konuştu. Ziyaret, öğrencilerin Kaya’ya takdim ettiği hediye ve toplu hatıra fotoğrafı ile tamamlandı.
“SÜRECİN İSTENİLEN DOĞRULTUDA HEDEFE KİLİTLENMESİ SEVİNDİRİCİ”
Genel Müdür Fethi Fahri Kaya, Bakan Müşavirleri, Faruk Öksüz Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde yöneticilerle toplantı yaptı. Faruk Öksüz Anadolu İmam Hatip Lisesi Konferans Salonunda gerçekleştirilen toplantı İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Koçak’ın açılış konuşması ile başladı. Genel Müdür Fethi Fahri Kaya, eğitim yöneticilerinden Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’nin uygulama sürecine yönelik gelen talep ve görüşleri dinledi. Kaya, şunları kaydetti: “Merkezde uygulamaya konulan yeni bir sürecin alandaki yansımalarını görmek için buradayız. Amacımız gelecek. Geleceği inşa edecek yeni neslin her anlamda donanımlı yetişmesi. Akademik gelişmenin yanında öğrencilerimizi sosyal sportif ve mesleki alanlarda da yetiştirdiğimiz yeni müfredatımızla birlikte öğrencilerimizin milli ve manevi değerleri bağlı bütüncül bir eğitimden söz ediyoruz. Kendi kendine yetebilen bir nesil, ayaklarının üzerinde kendi başına durabilen bir gelecek hedefimizin alandaki yansımalarını gördük.
Gittiğim her okulda olumlu görüşlerle karşılandım. Sürecin istenilen doğrultuda hedefe kilitlendiğini görmek bizleri haliyle memnun etmektedir. Ülkemizde mermer denildiğinde ilk akla gelen yeri İscehisar’da da mesleki eğitimin önemine değinmek istiyorum. Çünkü buradaki cevher ve kalitenin hizmet sektörü içerisindeki yerini biliyoruz. Doğru yöntemler ve bilinçli üretimle ülke ekonomimize katkısı yadsınamaz. Bunun için de yetkin iş gücünü yetiştirmemiz lazım. Burada öğrencilerimizin bir avantajı da teorideki bilgilerini uygulama alanlarına sahip olmaları, iş deneyimi kazanmaları ve istihdam olanakları. Doğru rehberlik ve yönlendirmelerle öğrencilerimizi hayata ve geleceğe hazırlama görevimizi yerine getirirken bunları göz önünde bulundurmamız lazım. Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’nin uygulanma sürecinde alanlarda kıymetli meslektaşlarımızla aynı doğrultuda aynı hedef için yürüdüğümüzü gördüğüm için her birinize teşekkürlerimi iletiyorum.” Toplantı toplu hatıra fotoğrafının çektirilmesinin ardından sona erdi.
Bakmadan Geçme





