• Haberler
  • Siyaset
  • “Genel Merkez’e bilgi vereceğiz, değerlendirilecek”

“Genel Merkez’e bilgi vereceğiz, değerlendirilecek”

AK Parti İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven, AK Parti İl Başkan Yardımcıları Hüseyin Tutumlu ve Mustafa Ötken ile birlikte haftalık basın toplantısı çerçevesinde kameraların karşısına geçti. Gündemdeki konuları değerlendiren AK Parti İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven, bir basın mensubunun “Paralel Yapı operasyonlarında AK Partimli Belediye Meclisi Üyesi de gözaltına alındı. Bu uzantı AK Parti’de de var mı” [&hellip]

AK Parti İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven, AK Parti İl Başkan Yardımcıları Hüseyin Tutumlu ve Mustafa Ötken ile birlikte haftalık basın toplantısı çerçevesinde kameraların karşısına geçti. Gündemdeki konuları değerlendiren AK Parti İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven, bir basın mensubunun “Paralel Yapı operasyonlarında AK Partimli Belediye Meclisi Üyesi de gözaltına alındı. Bu uzantı AK Parti’de de var mı” sorusuna şöyle yanıt verdi:
“AK Parti içinde böyle bir uzantı yok kesinlikle. Bu değerlendirilecektir, AK Parti içerisinde. Bilgi vereceğiz. Kendisi yakın bir zamanda yaptığı açıklamada 17-25 Aralık’tan  sonra bu bağdan, bu örgütten koptuğunu söylemişti. Biz bu konuda bilgilendireceğiz. Takdir Genel Merkezimiz’in vereceği karardır.”
NEDEN BU 28’İ GÖZALTINDA?
AK Parti’nin davanın tarafı olmadığını kaydeden Yurdunuseven, “AK Parti bu davalarda bir taraf değildir, ama FETÖ’ye destek verenlerin karşısındadır. Afyonkarahisar’da 1000’e yakın işadamı vardır. Bu 1000 kişiden neden 28 kişi gözaltına alındı? Demek ki bu arkadaşlar bir faaliyet içinde bulunmuşlar. Devlete karşı geliyorsa, devlete karşı hareketin içinde bulunuyorsa cezasını çekecektir. 1000 kişi içinde 28 kişi. Demek ki bu işin içindeler” ifadelerini kullandı.
MUSTAFA KEMAL VE ŞEHİTLERİMİZİ UNUTMUYORUZ
Cumhuriyet Halk Partisi tarafından “23 Nisan kutlanmıyor” gibi bir algı oluşturulmaya çalışıldığını kaydeden Yurdunuseven, Türkiye’nin her yerinde 23 Nisan’ın kutlandığını kaydetti. Yurdunuseven, “Cumhuriyet Halk Partisi ve bazı kesimlerce 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın kaldırıldığı, kutlanmayacağı şeklinde bir algı oluşturulmaya çalışıldı. Gördüğünüz gibi tüm Türkiye’de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlandı, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde de kutlandı. İlde Çocuk Korosu rekoru denemesi yapıldı ve bu rekor kırıldı. Bazı kesimler ters algı oluşturmaya çalışıyorlar. Biz hiçbir şekilde bu Cumhuriyet’i kuran ve bugünlere getiren  Mustafa Kemal, şehitlerimiz ve gazilerimizi unutmamız mümkün değildir. Onların çocuklarımıza hediye ettiği bugünleri, gençlerimize hediye ettiği diğer günleri kutlamamamız gibi bir şey söz konusu olamaz. Bunlar tamamen yanlış şeyler. Cumhuriyet Halk Partisi, bir gazetenin tertip ettiği gecede, devletimizin resmi toplantılarına katılmayan HDP’li vekillerle bir araya geldiler. Kimlerin kimlerle kutlama yaptığını halkımızın takdirine bırakıyoruz” diye konuştu.
>> Murat ARISOY’un haberi

Bakmadan Geçme