• Haberler
  • Gündem
  • Genel bayramlaşma Taş Medrese'de – Kocatepe Gazetesi

Genel bayramlaşma Taş Medrese'de – Kocatepe Gazetesi

Afyonkarahisar Valiliği'nin Belediye Başkanlığı koordinesinde düzenlediği bayramlaşma programı Ramazan Bayramının ikinci günü İmaret Camii yanındaki Taş Medrese'de gerçekleştirildi.BAYRAM BARIŞA VESİLE OLSUNBayramlaşma programının açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, tüm Afyonkarahisarlılar’ın Ramazan Bayramını kutladı. Çoban, bayramın Türkiye'ye, millete, İslam Âlemine, tüm insanlığa barış, kardeşlik, sağlık ve huzur getirmesini diledi. Son günlerde ülkemizde ve çevremizde yaşanan [&hellip]

Afyonkarahisar Valiliği’nin Belediye Başkanlığı koordinesinde düzenlediği bayramlaşma programı Ramazan Bayramının ikinci günü İmaret Camii yanındaki Taş Medrese’de gerçekleştirildi.
BAYRAM BARIŞA VESİLE OLSUN
Bayramlaşma programının açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, tüm Afyonkarahisarlılar’ın Ramazan Bayramını kutladı. Çoban, bayramın Türkiye’ye, millete, İslam Âlemine, tüm insanlığa barış, kardeşlik, sağlık ve huzur getirmesini diledi. Son günlerde ülkemizde ve çevremizde yaşanan terör saldırılarından duyduğu üzüntüyü dile getiren Çoban; “Bayrama sevinçle girmek ve bayram boyunca sevinçli haberler almak isterdik.  Ancak, daha dün Giresun’da meydana gelen helikopter kazası, Arabistan’da, Irak’da daha öncesinde ülkemizde maalesef canlı bomba eylemleri sonrasında şehit olmuş din kardeşlerimiz, vatandaşlarımızın üzüntüsü ile bayrama giriyoruz. Terörün dini, dili ırkı olmaz. Terör kime karşı yapılırsa yapılsın, hangi millete, hangi ırka, inançsızlığa karşı yapılırsa yapılsın, terörün karşısında durmak, teröristin karşısında durmak bizim en önemli görevimiz olmalıdır. Tek millet, tek bayrak, tek vatan,  tek devlet hedefiyle ülkemizin dört bir yanında görev yapan silahlı kuvvetlerimizi, emniyet güçlerimizi, kamu görevlilerimize Allah’tan sağlık, afiyet diliyorum. Ülkemizin bir ve bütün olması açısından yapılan bu kararlı mücadeleler güzel günlerin habercisi olacaktır. Bu vesileyle bayramın ülkemize, milletimize, İslam Âlemine, tüm insanlığa barış, kardeşlik, sağlık ve huzur getirmesini diliyorum.” dedi.
ALLAH BÖLÜCÜLERE FIRSAT VERMESİN
MHP Milletvekili Mehmet Parsak, Ramazan Bayramı’nın hayırlara vesile olmasını diledi. Bayramların birlik ve beraberliğin en zirve olması gerektiği günler olduğunu belirten Parsak; “Zaman zaman bu birlik ve beraberliğe kast edenlerin olduğu da gerçek. Yüce Allah birlik ve beraberliği bozmaya çalışanlara hiçbir zaman fırsat vermesin. Bu noktada Allah tüm güvenlik güçlerimizi muzaffer kılsın, tüm idarecilerimizi devlet feraseti ile millet feraseti ile davranmayı nasip etsin”şeklinde konuştu.
BİRLİK VE BERABERLİK VURGUSU
AK Parti Milletvekili Hatice Dudu Özkal, Ramazan Bayramını kutlarken, bayramı gönüllerin buruk şekilde idrak ettiğini belirtti. Birlik ve beraberliğin korunması ile terörün yok edileceğini söyleyen Özkal, tüm yaşananlara rağmen Allah’tan birlik ve kardeşliği bozmamasını diledi. AK Parti Milletvekili Ali Özkaya, Ramazan Bayramı’nın Müslümanların en kutsal günlerinden birisi olduğunu kaydetti. Özkaya, şiddetin her çeşitine birlikte karşı çıkarak, bunu yok etmek için gayret sarf etmenin herkesin görevi olduğunu belirterek Ramazan Bayramını kutladı. CHP Milletvekili Burcu Köksal, terörle mücadele nedeniyle verilen şehitler ve gaziler nedeniyle bayramların bayram gibi yaşanamadığını söyledi. Köksal, şehit aileleri ve gaziler için bayramın çok zor ve acı geçtiğini ifade etti. Milletvekili Burcu Köksal, helikopter kazası şehitlerine Allah’tan rahmet dileyerek, bayramı kutladı.
MÜCADELE VATANIN BİRLİĞİ İÇİN
Afyonkarahisar Valisi Aziz Yıldırım, bayramlaşma programına başta Orman ve Su İşleri Bakan Veysel Eroğlu ve milletvekilleri olmak üzere tüm katılımcılara teşekkür etti. Bayramların ülkenin birlik ve beraberliği için fırsat olduğunu söyleyen Yıldırım; “Bayramlar en uzaktaki insanları bile dostlarını, hemşehrilerini görmeyi arzu ettikleri günler. Bayramlar ancak bu şekilde bayram oluyor. Bu bayramda memleketlerinden, dostlarından uzakta olan insanlar var. Bu vatanın, milletin bekasına kast etmiş olanlara karşı mücadele eden asker ve polislerimizin de bayramını en içten dileklerimle kutluyorum. Televizyonlarda  gördünüz dağın tepesinde bayram namazları kılınıyor, sınır boylarında askerimiz, polisimiz, güvenlik güçlerimiz, korucularımız çevredeki insanlarla bayramlaşarak bayramın güzelliklerin bir arada yaşıyorlar. Vatanımızın birlik ve beraberliği için verilen mücadelenin kararlılıkla devam ettiğini görüyoruz. Bu mücadeleyi veren, canlarından, mallarından sevdiklerinden ayrı kalmayı göze alan tüm askerlerimize, polislerimize güvenlik güçlerimize minnetlerimi ifade ederken, şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize acil şifalar yakınlarına ise sabırlar diliyorum. Bütün günlerinizin bayram tad��nda geçmesini niyaz ediyorum.  Ayrıca  olumsuz hava şartlarında Giresun’da bölgedeki karakollara olumsuz hava şartlarında bayramlaşmaya giden komutanlar ile yakınlarının bulunduğu askeri helikopterin düşmesi sonucu şehit olan Jandarma bölge Komutanımız ve beraberinde bulunan personeline, eşleri ve çocuklarına Allah’tan rahmet, kederli ailelerine başsağlığı diliyorum.” diye konuştu.
Programın son konuşmasını Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu yaptı. Afyonkarahisar’da hemşehrileriyle bayramlaşmaktan duyduğu memnuniyeti belirten Eroğlu, Giresun’da meydana gelen helikopter kazası sonrası hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, kederli ailelerine başsağlığı diledi. Terörün ülke gündemine yeni girmediğine dikkat çeken Bakan Eroğlu;  “Terör ülkede yeni değil, 1970’li yıllardan bu tarafa devam ediyor. Geçmişte köyler yakıldı, askerlerimiz şehit edildi. Hükümetimiz, kararlı ve güçle bir şekilde terörün üzerine gitmektedir. Sınır boylarında bekleyen kahraman askerlerimizi, polislerimizi, korucularımızı yürekten kutluyorum. Eğer bu bayrak ilelebet bu topraklarda dalgalanacaksa teröre karşı gerekli mücadele verilmesi lazım ki, şu an da yapılan da odur. Özellikle Hükümetimizin son terörist etkisiz hale gelinceye kadar mücadeleye devam edeceğini buradan ifade etmek istiyorum” dedi.
GÜVENLİK GÜÇLERİNE ŞÜKRAN BORÇLUYUZ
“Şu anda karşımızda üç beş terörist yok, bunun da bilinmesini özellikle istiyorum. Türkiye güçlendikçe parçalamak, bölmek ve gelişmesini önlemek için bu tür hareketler oluyor, bazı ülkeler ve bu ülkelerin teşkilatları onları besliyor” diyen Eroğlu; “Bunun bilinmesinde fayda var. Mücadelenin boyutu büyüktür. Bunun panzehiri de bellidir. Birlik ve beraberlik içerisinde kardeşliğimizi daha da pekiştirdikçe terör kesinlikle sona erecektir. Şunu özellikle inanarak söylüyorum; Türkiye’nin yıldızı parlaktır. 2023 hedefi doğrultusunda Türkiye dünyanın büyük ekonomi arasına girecek ve küresel bir güç olacak. Vatanımızın bekası milletimizin refahı için mücadele ederek şehit düşen güvenlik güçlerimize Allah’tan rahmet diliyorum, yaralılara acil şifalar diliyorum. Kendilerine şükran borcumuz var” ifadelerini kullandı.
AFYON’A HİZMET BOYUN BORCU
Afyonkarahisar’ın son yıllarda büyük bir gelişim içerisinde olduğunu belirten Eroğlu şunları söyledi: “Afyonkarahisar’da hizmet etmek bizim boynumuzun borcu, Afyonkarahisar son yıllarda çok değişti, daha da değişecek, parlayan bir yıldız olacak. Biliyorsunuz bizler bayramda boş gelmiyoruz, müjdelerimizle geliyoruz. Bu bayramda yine müjdelerle geldik. Dini ve milli bayramlarımızda şu ana kadar tam 150 tane büyük tesisin müjdesini verdik. Bunların 110 tanesinin kısa zamanda tamamlandı. 40 tanesinin inşaatı devam ediyor.  Bayramlar güzellik olsun, birbirlerimizle kucaklaşalım, kırgınlıklar gitsin, sevgi anlayışıyla hareket edelim, milletimizi devletimizi sevelim.” (Kocatepe Haber Merkezi)

İki vekilden geç haberdar olma sitemi

CHP Milletvekili Burcu Köksal ve MHP Milletvekili Mehmet Parsak bayramlaşma programı değişikliğinin kendilerine çok geç haber verildiğini bu durumun diğer bayramlaşma programlarına katılımı olumsuz etkilediğini belirterek sitem ettiler

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Parsak ile Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Milletvekili Burcu Köksal, her yıl Ramazan Bayramının ilk günü yapılan genel bayramlaşma programının ikinci güne alınmasının kendilerine geç haber verildiğini belirterek sitemde bulundular.
“ŞİFAEN
BİLGİLENDİRİLEBİLİRDİK”
MHP Milletvekili Mehmet Parsak, bayramlarda birlik ve beraberlik içinde olunca memnun olduklarını söyleyerek; “Ben bu vesile ile bir hissimi paylaşmak isterim. Hepimizin bir arada olmasını teminen bayram öncesi resmi bayramlaşma programı bize bildirildi. Fakat arkasından bir protokol program eksikliği söz konusu olmuş. Şifaen bilgilendirilmek suretiyle progrmalarımızı ona göre yapmamız temin edilirse, hassasiyet gösterilirse memnun oluruz. Bu vesile ile birlik ve beraberliğimiz daha güçlü şekilde temin edilebilir” dedi.
“OLASI DEĞİŞİKLİKTE HASSASİYET GEREK”
CHP Milletvekili Burcu Köksal bayramlaşma programında ki konuşmasında protokol bayramlaşması ile ilgili sitemini iletti. Köksal şöyle konuştu: “Bizlere bayram protokolü ile ilgili program gönderildi. Biz takdir edileceği üzere siyasiler olarak bayramda programımızı ona göre hazırlıyoruz. Bizim de bayramlaşmamız gereken kendi partililerimiz, seçmenlerimiz, vatandaşlarımız var. Biz bu programı hazırladıktan sonra ne yazık ki bize protokol bayramlaşma program değişikliği çok az bir zaman kala haber verildi. Bu konuda bundan sonra biraz daha hassassiyet gösterilip, en azından olası bir program değişikliği konusunda bizlere biraz daha hassas davranılmasını rica ediyorum” >> Burcu AYDIN’ın Haberi

Bakmadan Geçme