Genel Başkan'dan Afyon Şube'ye tam not

Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Genel Başkanı Taner Uran beraberindeki heyetle Afyonkarahisar Şubesi’nin yeni hizmet binasını ziyaret etti. Uran, Türkiye geneline örnek olacağını vurguladığı şube hizmet binasının kendilerini gururlandırdığını söyledi. Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Genel Başkanı Taner Uran beraberindeki çevre illerin dernek şube başkanları, şehit aileleri [&hellip]

Genel Başkan’dan Afyon Şube’ye tam not

Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Genel Başkanı Taner Uran beraberindeki heyetle Afyonkarahisar Şubesi’nin yeni hizmet binasını ziyaret etti. Uran, Türkiye geneline örnek olacağını vurguladığı şube hizmet binasının kendilerini gururlandırdığını söyledi. Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Genel Başkanı Taner Uran beraberindeki çevre illerin dernek şube başkanları, şehit aileleri ve gazilerle birlikte Afyonkarahisar Şube Başkanlığı’nın yeni dernek binasını ziyaret etti

AFYON ŞUBESİ GURURLANDIRDI
Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Genel Başkanı Taner Uran, Afyonkarahisar Şubesi’nin yeni hizmet binasının çok güzel olduğunu, şubeye ilk ziyareti 4 Kasım 2008 tarihinde yaptıklarını hatırlattı. O tarihte yaklaşık 8 metrekarelik küçük bir yerde bir kaç masa ve oturacak sandalyenin bulunduğu bir mekanı ziyaret ettiklerini belirten Uran; “Bugün gelinen noktaya baktığımızda gurur duyacağımız, şehit aileleri ve gazilere rahatlıkla hizmet edilecek çok güzel bir hizmet yeri açıldı. Emeği geçen başta Sayın Şube Başkanımıza, Valimize, Garnizon Komutanımıza, Belediye Başkanımıza ve Galip Şanlı beyefendiye ismini söyleyemediğim emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi.
EL BİRLİĞİ GÖNÜL BİRLİĞİ VAR
Ülkede en büyük fedakarlığının ülkenin bölünmez bütünlüğü için şehit ve gazi vermek olduğunu ifade eden Genel Başkan Taner Uran, durumun vatan sağ olsun demekle sonuçlanmadığını söyledi. Şehidin geride bıraktığı ailesine, gazilere sahip çıkılması gerektiğini kaydeden Uran; “Şehit aileleri ve gazilere sahip çıkmanın yanında sorunlarının çözülmesi de gerekiyor. Bu konularda bizim Afyonkarahisar Şubemiz Türkiye’ye örnek olacak bir adım attı. Bu adımı Valilik, Garnizon Komutanlığı, Belediye Başkanlığı ve işadamları ile birlikte attı. Bu bir örnektir. Tekrar ben İsmail Kumartaşlı Başkanımıza ve onun ekibine teşekkür ediyorum. Çünkü bu iş birliği ve el birliği ile olabilecek birşey. Yeni hizmet binasını ziyaret etmekten dolayı hep beraber tüm arkadaşlarımızla gurur duydum.” diye konuştu.
“KIRMIZI ÇİZGİLERİMİZ VAR”
Şehitlerin ve gazilerin ülkenin bölünmez bütünlüğü için kan ve can verdiğini tekrarlayan Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Genel Başkanı Taner Uran; “Verdiğimiz mücadelenin temel amacı; terörü bitirip, bölücü terör örgütünü saf dışı etmekti. Biz terörün bitmesini istiyor, bitirilmesi yönünde atılacak adımları da destekliyoruz. Ama bizim olmazsa olmaz kırmızı çizgilerimiz var. Biz bunları her zaman söylüyoruz. Bir defa biz genel affa karşıyız. Eli kanlı bebek katilinin serbest bırakılmasına karşıyız. Aynı zamanda bölücü terör örgütünün siyasi taleplerinin karşılanmasına karşıyız. Terörün bitirilmesi için yaptığımız mücadele de kan ve can verdik. Vücut organlarımızı bıraktık. Şu anda da biz bunun fikri mücadelesini yapıyoruz.” şeklinde konuştu.
TERÖRLE TOP YEKUN MÜCADELE EDİLİR
Bir muhabirin “Çözüm süreci boyunca yeni şehitlerin gelmemesi ne ifade ediyor?” sorunu cevaplandıran Taner Uran, yeni şehit ve gazi gelmesini istemediklerinin belirtti. Her şehit ve gazi geldiğinde kendilerinin acılarını tekraren yaşadıklarını vurgulayan Uran; “Bizim ülkemiz bulunduğu konum itibariyle vatan savunmasında her zaman şehit ve gazi verecektir. Terörle mücadelede de şehit ve gazi verilecektir. Terörle mücadele sadece tek başına askerin yapacağı, silahl�� kuvvetlerin yapacağı bir mücadele değildir. Terörle mücadele top yekun devletin tüm kurumlarının yapacağı bir mücadeledir. Bu mücadelede Sağlık Bakanlığı’ndan tutun Orman Bakanlığına kadar hepsinin taş altına ellerini koymaları gerekir. Bu böyle bir mücadeledir. Terörle mücadele uzun soluklu bir mücadeledir. Bunun sonucunda da elbette şehit ve gazi olacaktır. Biz şehit ve gazi olmasını istemeyen bir kesimiz.” ifadelerini kullandı.
DURULAN TARAFTA DEĞİŞİKLİK YOK
Beşir Atalay’ın “Abdullah Öcalan Kürtler’in lideridir. Çözüm sürecinde de onunla müzakere etmek gerekir.” sözleri hakkındaki düşüncelerini soran muhabire kendilerinin bunu kabul etmediğini söyleyen Uran şöyle konuştu: “İlk Habur sınır kapısındaki olay başladığından beri biz sürekli devletin üst kademeleri ile görüştük. Sayın Cumhurbaşkanı ile, Sayın Başbakan ile görüştük. O zaman yanılmıyorsam İçişleri Bakanı Sayın Beşir Atalay’dı onunla da görüştük. Biz her zaman bir taraf olduğumuzu söyledik. Biz terörle mücadeleden taraftayız. Bizim kırmızı çizgilerimiz şehit ve gazi olduğumuz tarihte ne ise bugün gelinen noktada aynı. Biz eli kanlı bebek katilinin muhatap kabul edilmesini kabul etmiyoruz. Dikkat edilirse eli kanlı bebek katilini Mandelalaştırmaya çalışıyorlar. Sanki barış güvercini gibi göstermeye çalışıyorlar. Biz buna her zaman karşıyız. Elbette siyasetçiler birşeyler söylerler. Ama söylediklerini onayladığımız anlamına gelmez. En ufak taviz vermedik bundan sonra da vermeyiz.”
EKSİK KALANLAR BİLDİRİLDİ
Sosyal haklarla ilgili olarak üzerinde durdukları çalışma ya da proje olup olmadığını sorusunu cevaplandıran Taner Uran şunları söyledi: “Anayasa’ınn 10’ncu maddesinde şehit aileleri ve gazilerle ilgili devlet politikaları ve görevleri Aile Sosyal Politikalar Bakanlığına verildi. Bakanlık iki yıldır bir çalışma yapıyor. Son iki yıldır iki tane torba kanun çıktı. Şehit aileleriyle ilgili temel sorun dediğimiz sorunlar çözüldü. Fakat eksik kalan konular oldu. Bunlarla ilgili biz geçen hafta ve bu hafta meclisteydik. Plan ve Bütçe komisyonunda eksik kalan konularla ilgili görüşlerimizi bildirdik. Elbette taleplerin karşılanması devletlerin imkanlarıyla sınırlı. Biz şunu gördük; gerek hükümeti, gerek muhalefeti ile herkes şehit aileleri sorunlarının çözümü konusunda el birliği yaptıklarını geçenlerde iki torba kanunda bunu ispat ettiler.”
GENEL RAPOR HAZIRLANACAK
Öncelikli olarak şehit çocuklarının tamamının işe alınması taraftarı olduklarını belirten Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Genel Başkanı Taner Uran, devlet korumasındaki çocukları devletin işe yerleştirdiğini aynı durumun şehit çocukları içinde olabileceğini söyledi. Şu anda bu beklentilerine görüş olarak sıcak bakıldığını söyleyen Uran sözlerine şöyle devam etti: “2015 Bütçesinde eksik kalan konularla ilgili gerekenin yapılacağını yeni bakanımız söyledi. Sayın Fatma Şahin Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday oldu. Bakanlığa Ayşenur hanım geldi. Kendileri bize karşı sıcak ama gözlemlediğim kadarıyla konuları pek bilmiyor. Bu bizim açımızdan şansızlık oldu. Öğrenme süreci olacak. Biz kendilerine konuları ayak üstü anlattık. En kısa sürede beraber olacağız. Vazife malulü rütbeli arkadaşlarımızın maaş konusunda eksiklikleri var. Onlar zam alamadı düzeltilmesi gerekiyor. Eğitim öğretim yardımlarının arttırılıp, vergisel avantajların ÖTV, KDV muafiyeti gibi şeyler bunlar özürlülere sağlanan haklardan dolayı bizlere verilen haklardır. Biz bunun tamamen ayrılmasını istiyoruz. Çalışan gazilerimizin emekli olmalarını, malul gazilerimize ikinci iş hakkının verilmesini istiyoruz. Bunlar üzerinde rapor olarak çalışıyoruz. Buradan Denizli’ye gideceğiz. Orada Şube Başkanları toplantısı yapacağız. Eksik kalan konularla ilgili toplantıda görüş alıp, genel raporu kamuoyuyla paylaşıp devletin yetkili kurumlarına göndereceğiz.” (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme