Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Genel Başkan dahil değişim olmalı”

“Genel Başkan dahil değişim olmalı”
"Genel Başkan dahil değişim olmalı"

Cumhuriyet Halk Partisi Eski İl Başkanı ve 24’üncü Dönem Afyonkarahisar Milletvekili Adayı Yalçın Görgöz, Özsüt’te basın mensupları ile bir araya geldi. Gazetecilerin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlayan Görgöz, tüm basın emekçilerine saygı duyduğunu aktardı. Sohbet sırasında yaptığı açıklamada Cumhuriyet Halk Partisi’nin yeniden ve gerçekten halkın partisi hâline gelmesi gerektiğini söyleyen Görgöz, “Genel Başkan dahil parti tüzüğü, programı, yönetimi ve yönetim biçimi değişmelidir. ‘Herkes için CHP’ sloganı kimse için CHP durumuna dönüşmüştür. Partimiz yeni bir slogan üretmelidir. Ecevit’ten sonra bir sloganımız dahi olamadı. Herkes için CHP, kimsede bir etki oluşturmuyor” dedi.
CHP HALKIN PARTİSİ OLMALI
CHP’nin halkın arasında olduğu takdirde, isminin hakkını verecek bir potansiyele sahip olduğuna dikkat çeken Görgöz, “İşçinin, emekçinin, işsizin, emeklinin, köylünün, kısacası halkın partisi olunmalıdır. Genel Başkan çok çalışıyor, dürüst demekle partimizi iktidara taşıyamıyoruz. Bunlar bir ayrıcalık değil, herkeste zorunlu olması gereken özelliklerdir. Önemli olan örgütleriyle birlikte çalışan CHP’yi yaratmaktır. Ben sayın genel Başkan’ımı seviyorum sevmeye de devam edeceğim. Ama çocuklarımı ve partimi daha çok seviyorum. Ülkemizin geleceğinden de kaygı duyuyoruz” ifadelerini kullandı.
BASKIN KONGRELER YAŞADIK
7 Haziran ve 1 Kasım seçimlerinden sonra yaşanan il, ilçe başkanlıkları ve mahalle delegeleri seçimlerine de atıf yapan Görgöz, “Biz CHP’de adeta baskın kongreler yaşadık. Bazı iller bu süreçte kongrelerini tamamlamıştı. Kongrelerini tamamlamayan çoğu ilde ise kısa sürede tüm seçimlerin gerçekleştirilmesi istendi. Genel seçimlerdeki başarısızlıktan sonra olağanüstü kurultay isteyenlerin fiilen önü kesildi ve ‘Bizim zaten olağan kurultayımız var, siz ne için çabalıyorsunuz’ denildi. Baskın ve sıkıştırılmış seçim süreçleri ile sorunları tartışamayarak bir Olağan Kurultay’a gidiyoruz” diye konuştu.
HALUK KOÇ’UN İMZASI, AKLANDIĞIMIZI GÖSTERİR
27 Aralık’ta düzenlenen CHP İl Kongresi’nde kendi dönemindeki yönetimin mali durumunun ‘çamur at, izi kalsın’ mantığı ile delegeye aktarıldığını hatırlatan Görgöz, “Faaliyet Raporu’nda, bizim dönemimizdeki harcamaların denetiminin sürdüğü ve buna bağlı olarak yönetimimizde parayla ilgili bir sorun olduğu algısı ortaya çıktı. Oysa bizim dönemimizde Genel Merkez’den 300 bin lira geldi. 70 bin lira ile borçlar ödendi. 160 bin lira ilçelere dağıtıldı. 90 bin lira ile 31 ay parti çalışması yapmaya gayret gösterdik. Faaliyet Raporu’nda ‘Önceki yönetimden devralınan 27 bin lira borç’ denildi. O borcun yarısı Yalçın Görgöz’e olan borçtu. Bunu da söyleselerdi keşke. Ben partim için cebimden haddi hesabı olmayan para harcadım. Ama gerçeklerin ortaya çıkma gibi bir huyu vardır. CHP Genel Merkezi’nden, Haluk Koç imzalı, mali durumdaki şeffaflık nedeniyle bize yazılan teşekkür yazısı elimdedir. Alnımız ak” ifadelerini kullandı.
AFYON GÜNDEMİNİ BELİRLEYECEK DERNEK
Afyonkarahisar’ın sorunları ve çözüm önerilerini gündeme getirecek yeni bir oluşum için çalışma başlattıklarını ifade eden Görgöz, “Afyon’un Sorunları ve Çözümleri Derneği gibi bir isimle dernek kuracağız. Aramızda birbirinden değerli birçok sima olacak. Aramızda basın mensupları da olacak. Biz Afyon Birinci İktisat Kongresi’ni toplayarak şehrimize bir katkı sağlayacağız. Bunun da haberini bu vesileyle vermek isterim” dedi. >> Murat ARISOY’un haberi

 

HAKKIMI HELAL ETMİYORUM
Yalçın Görgöz, basın mensuplarının “CHP’nin eski milletvekili Ahmet Toptaş, İl Kongresi’nde helallik istedi. Siz hakkınızı helal ediyor musunuz” sorusuna şöyle yanıt verdi: “Ahmet Toptaş, eski bir milletvekilimizdir. Saygı duyuyorum. Ancak 7 Haziran ve 1 Kasım gibi önemli seçimlerde, kendisini göremedik. Çalışmadı. Siyasette savrulma yaşanmamalı. ‘Helal’ kavramını kullanacaksak, benim Toptaş’a hakkımı helal etmem, ‘helal’ kavramına haksızlık olur. Hakkımı helal etmiyorum.”