• Haberler
  • Genel
  • Gençlik Merkezleri dolu dolu – Kocatepe Gazetesi

Gençlik Merkezleri dolu dolu – Kocatepe Gazetesi

Afyonkarahisar Genç Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Zeki Kuş, Afyonkarahisar merkez ve ilçelerde yapılan faaliyetleri anlattı. Başarılı öğrencileri ödüllendirme adına bir çok etkinliğe imza attıklarını belirten İl Müdürü Kuş, 'Gençlerimize büyük önem veriyoruz. Gençleri madde bağımlılıklarından ve zararlı alışkanlıklardan uzak tutmak çabası içerisindeyiz. Bu yöndeki çalışmalarımızı artırarak sürdürüyoruz' dedi Afyonkarahisar Gençlik Hizmetleri ve Spor İl [&hellip]

Gençlik Merkezleri dolu dolu

Afyonkarahisar Genç Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Zeki Kuş, Afyonkarahisar merkez ve ilçelerde yapılan faaliyetleri anlattı. Başarılı öğrencileri ödüllendirme adına bir çok etkinliğe imza attıklarını belirten İl Müdürü Kuş, “Gençlerimize büyük önem veriyoruz. Gençleri madde bağımlılıklarından ve zararlı alışkanlıklardan uzak tutmak çabası içerisindeyiz. Bu yöndeki çalışmalarımızı artırarak sürdürüyoruz” dedi

Afyonkarahisar Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü faaliyetleri hakkında bilgiler veren Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Zeki Kuş, 12-29 yaş grubundaki herkese merkezlerde yer olduğu belirtti.
ÜCRETSİZ İNTERNET
Gençlerin faaliyetlerden ücretsiz olarak yararlanacağını ifade eden İl Müdürü Zeki Kuş, Gençlik Merkezleri hakkında genel bilgiler verdi. Kuş, “12-29 yaş grubundaki öğrenci ve gençler üye olduğu takdirde faaliyetlerden ücretsiz olarak faydalanabiliyor. Birinci Gençlik Merkezimiz bilindiği gibi stadyumun yanındaki binamız. İkinci yerimiz şuan da Afyon Ticaret ve Sanayi Odası’nın boşalttığı yerde. 4 kat olarak hizmet veriyor. Çok merkezi bir yer olduğu için özellikle o bina seçildi. Nedeni ise bu bölgede internet kafelerin bol ve yoğun ortamı var. Bizim bu ortamlardaki ve sokaktaki gençlerimizi buraya çekmemiz gerekiyor. Her türlü aktivitemiz var. Mesela internetimiz ücretsiz, kontrollü bir şekilde. Kötü siteler diye tabir ettiğimiz sitelere giriş yasak” şeklinde konuştu.
“8 TANE LİDERİMİZ VAR”
Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü için, 2’nci binada görev yapan 8 lider hakkında bilgi veren Kuş, “Gençlerimizin başında görevli olarak 8 liderimiz var. Liderlerimiz sertifikalı; ayrıca eğitimler ve kurslara katılmış, Gençlik Hizmetleri’nde görevli, ücretle çalışan kişiler. Tamamı üniversite mezunu ve zamanında bizde gönüllü olarak çalışıp daha sonra ücretli olarak çalışmaya başladılar” diye konuştu.
Yaklaşık 46 faaliyetle gençlere hitap edildiğini aktaran Kuş, “Kendi yaptığımız aktiviteler var ve bunun dışında da bakanlığın aktiviteleri var. Mesela müzikte gitar, ney ve saz gibi kurslar resim, mental aritmetik, kpps, Arapça, İngilizce, Rusça gibi sanat ve dil kurslarımız var. Gençlere yönelik OSB ile birlikte çalışmamız olan Genç Girişimcilik projesi var. Çeşitli sosyal aktivitelerimiz var; çivi yazmadan tutunda spor faaliyetlerine kadar” dedi.
“BOĞAZ’DA CANLI MÜZİK EŞLİĞİNDE YEMEK”
Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nün bakanlık destekli gezilerinden bahseden İl Müdürü Kuş, ortalama 9 bin üyesi bulunan İl Müdürlüğü’nün 2 binin üzerinde öğrenci ve genci geçen sene bu gezilerden faydalandırdığını dile getirdi.
Bu kapsamda İstanbul’a yapılan gezi hakkında bilgiler veren İl Müdürü Zeki Kuş, “Uluçınar adı altında geçen sene 2 bin kişiden fazla öğrenci ve gencimizi Türkiye’de 4 gün boyunca gezdirdik. İstanbul, Çanakkale, Bursa, Bolu ve Bartın olmak üzere çeşitli illere geziler düzenlendi. Öğrenci ve gençlerimiz hayatları boyunca görmediği tarihi ve turistik yerleri gördüler ve bir lira dahi ücret ödemediler. Bu çalışmalarımız inşallah bu sene de devam eder. İlimiz bu geziler kapsamında Türkiye’de ilk 10’a girerek ikinci sırda yer aldı ve Bakanımızdan başarı belgesi aldık. Biz bunları nasıl ve neye göre yapıyoruz? Gelir durumu iyi olmayan ve derslerinde başarılı ya da okullarda kurul kararı ile seçilen öğrencileri belirliyoruz ki, bu öğrencilerin çoğu da il dışına çıkmamış genç ve öğrenciler. Gezilere katılan öğrencilere çok olanaklar var. İstanbul gezisinde Topkapı Sarayı’nı, Sultan Ahmet Camii’ni bütün tarihi ve turistik yerleri geziyorlar. Artı bir günde Boğaz’da canlı müzik eşliğinde yemek yiyorsunuz ve boğaz turu var. Ailenizle bile gezip göremeyeceğiniz yerler bunlar. Bunları yaparak öğrencilere hem ödül oluyor hem de hayır duası alıyoruz” diye konuştu.
“ONLARI ONURLANDIRIYORUZ”
Yapılan faaliyetlerin tamamen ücretsiz olduğunu belirten Kuş, gezilerden faydalanan öğrencilerin belki aileleriyle bile gidemeyecekleri yerlere gittiklerini söyledi. Gezilere gidecek öğrencilerin nasıl belirlendiğini anlatan Kuş, “Yine bu deniz ve doğa kamplarını düzenlerken okullara gönderdiğimiz yazılarda dersleri çok iyi maddi durumu kötü olan öğrencileri seçiyoruz. Eskiden öyle değildi. Maddi durumu iyi olan denizi zaten görüyor. Ayrıca ben de gitmek istiyorum diyordu. Ama şimdi öyle değil. Bu yerlere gitmeyenlerin, denizin ve doğanın ne olduğunu bilmeyenlerin gitmesi gerekiyor. Kamplarımız arasında Rize, Trabzon, Antalya gibi tarihi ve doğasıyla büyüleyen yerler var. Herkesin gidip görmek isteyip de göremediği yerleri özellikle seçiyoruz. Bunun en basit örneği Trabzon’daki yaylalar. Bunlar bilindiği gibi mükemmel doğası olan yerler. Başarılı öğrencilere böyle güzel ödüller vererek onları onurlandırıyoruz” şeklinde konuştu.
“GENÇLERİ KÖTÜ ALIŞKANLIKLARDAN UZAK TUTMAK İSTİYORUZ”
Kredi ve Yurtlar Kurumları’nın yurtlarında birer ‘Genç Ofis’ büroları açıldığını belirten Kuş, Ofis’lerde gençlere hizmetler ve faaliyetler hakkında bilgiler verildiğini ifade etti. Oluşturulan Genç Ofis’lerde yapılan bilgilendirmeler sonucunda da faaliyetlerdeki kişi sayısı daha da artış olduğuna dikkat çeken Kuş, bunların yanında Ebru kursları gibi kurslarında düzenlendiğini ifade etti.
Yerindelik ile önce öğrencinin bulunduğu yerlerde tanıtım yapıldığını söyleyen Kuş, faaliyet ve öğrenci sayısının arttığını aktardı.
Gençlerin kötü alışkanlıklardan uzak tutulması gerektiğini belirten Kuş, “Bizim için gençlik çok önemli; gençleri madde bağımlılıklarından ve zararlı alışkanlıklardan uzak tutmak amacımız. Hepimiz bu konu da serzenişteyiz. Gençlerimizi her türlü kötü alışkanlıktan uzak tutamıyoruz. Buna kendi çocuklarımız da dahil. Eğer biz bunlarla ilgili herhangi bir işlem yapmıyorsak, çaba göstermiyorsak, bunun vebali günahı bize aittir. Biz bunun bilinci içinde ne kadar gencimizi internet kafelerden ve zararlı alışkanlıklardan kurtarıp onları ne kadar topluma kazandırırsak o kadar hayır duası alacağız. İşte biz Gençlik Merkezi olarak bu işlem ve bilinçle hareket ediyoruz. İnşallah yeni bir Gençlik Merkezi çalışmamız var, o da işleme girerse daha çok kişiye hitap edeceğiz. Sayın Orman ve Su İşleri Bakanımız Veysel Eroğlu’nun ve Sayın Belediye Başkanımız Bunhanettin Çoban’ın emeği var. Üçüncü binamız hizmete girdiği zaman inşallah şehre çok daha geniş bir açı ile hitap edeceğiz” diye konuştu. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme