Gençlik kamplarına son başvuru 6 Haziran

Gençlik ve Spor Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada ücretsiz olarak düzenlenen Gençlik Kampları'na başvurunun son günü 6 Haziran 2014 Cuma günü olarak belirlendiği belirtildi. Açıklamada, 5 Mayıs'ta başlayan başvurularda dikkat edilmesi gereken hususlar da açıklandı Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın düzenlediği ücretsiz Gençlik Kamplarına başvurular 5 Mayıs-6 Haziran 2014 tarihleri arasında www.genclikkamplari.gov.tr adresinden online olarak yapılacak. Gençlik ve [&hellip]

Gençlik kamplarına son başvuru 6 Haziran

Gençlik ve Spor Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada ücretsiz olarak düzenlenen Gençlik Kampları’na başvurunun son günü 6 Haziran 2014 Cuma günü olarak belirlendiği belirtildi. Açıklamada, 5 Mayıs’ta başlayan başvurularda dikkat edilmesi gereken hususlar da açıklandı

Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın düzenlediği ücretsiz Gençlik Kamplarına başvurular 5 Mayıs-6 Haziran 2014 tarihleri arasında www.genclikkamplari.gov.tr adresinden online olarak yapılacak.
Gençlik ve Spor Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bağlı her ildeki Gençlik Merkezleri’nde reşit olanların şahsen başvuru yapmaları gerektiği ifade edildi. Reşit olmayanların ise velileriyle birlikte başvurusu alınacak. Açıklamada, eksik ve yanlış beyanda bulunanların başvurularının kabul edilmeyeceği belirtildi. Başvuru sahibi gençlerin; kampa katılmak istedikleri tarihlerde bulunacakları (katılmaya hak kazandığı kampa hareket edeceği, otobüse bineceği il) illeri seçerken dikkat etmeleri ve hata yapmamaları gerekiyor. Gençler, deniz ve doğa kamplarına sadece birer kez katılabileceği için geçmiş dönemlerde katıldığı kamp türüne tekrar katılamayacak. Kamplara 12 yaşından küçük ve 22 yaşından büyük gençlerin başvurusu kabul edilmeyecek. Gençlik ve Spor Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada kamplara katılmak için başvuru yapacak gençlerde seçim yapılırken şehit ve gazi yakınları (kardeş ve çocuk) olanlara, ailesinin toplam aylık geliri bin liranın altında olanlara ve ortaöğretimde okuyan öğrencilerin 2013-2014 eğitim öğretim döneminde takdir belgesi alanlara öncelik verileceği ifadesine yer verildi.
Ayrıca, bu hususlardan herhangi birinin online başvuru esnasında beyan edilmesi halinde, kesin kayıt yaptırmak için gençlik merkezine gelindiğinde bu belgeleri yanlarında getirmelerinin zorunlu olduğu ve bu belgelerin yanlarında olmaması halinde o kişinin başvurusu onaylanmayacağı belirtildi.
Başvuruda istenen belgeler; şehit-gazi yakını belgesi, anne veya babanın gelir belgeleri, 2013-2014 eğitim öğretim dönemine ait takdir belgesi olarak sıralanıyor. Gençlik kamplarının mevcut tesis ve kapasite sayıları göz önüne alındığında kamplara olan talep sebebiyle her yaş gurubundan ve her ilden kamplara katılım imkanı bulunmuyor. Bu nedenle; her ilin gidebileceği kamplar Gençlik ve Spor Bakanlığı’nca önceden belirlenirken, başvuru esnasında bu hususa da dikkat edilmesi gerektiği belirtiliyor. Başvuru bilgi sisteminde kampa katılmak isteyen adayın niteliklerine uygun kamp alanları adaylarca otomatik olarak görülebilecek. Gençlik kamplarına katılmaya hak kazananların isimleri resmi internet adresinden duyurulacak.
Açıklamada gençlik kampına katılmaya hak kazananların, kesin kayıt yaptırmak için başvuru sonuç belgesini kampın başlama tarihinden en geç 10 gün öncesine kadar ilgili gençlik merkezlerine giderek onaylatması gerekirken, onaylatılmak üzere başvuru sonuç belgesinden iki nüsha çıktı alınarak gençlik merkezine götürülecek. Kampa katılacak adayın 18 yaşından küçük olması halinde formda veli imzası bulunması zorunlu. (Kocatepe Haber Merkezi)

Deniz kampları için başvuru yaş aralıkları:
12-13 yaş grubu (2001-2002 doğumlular)
14-15 yaş grubu (1999-2000 doğumlular)
Doğa kampları için:
16–17 yaş grubu (1997-1998 doğumlular)
18-22 yaş grubu (1992-1993-1994-1995-1996 doğumlular)
Kamp Yerleri:
*Aydın-Kuşadası Davutlar Kampı
*Samsun 19 Mayıs
*Hatay Arsuz Uluçınar
*Mersin Silifke Kapızlı
*Antalya Duacı Kampı
*Trabzon Düzköy Doğa Kampı
*Kastamonu Yolkonak Doğa Kampı
*Osmaniye Aslantaş
*Van Gevaş Doğa Kampı
*Bolu Aladağ Doğa Kampı
*Kırşehir Kaman Doğa Kampı
*Karabük Ovacık Doğa Kampı
*Manisa Kırkağaç Doğa Kampı
*Samsun Nebiyan Doğa Kampı

Bakmadan Geçme