• Haberler
  • Spor
  • Gençlik Kampları başlıyor – Kocatepe Gazetesi

Gençlik Kampları başlıyor – Kocatepe Gazetesi

Gençler çeşitli sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerle unutamayacakları bir dönem yaşayacakları Gençlik Kamplara katılabilmek için başvurularını dün tamamladılar.Düzenlenecek olan Gençlik Kamplarına ücretsiz katılım, ulaşım dâhil bütün ihtiyaçlar Bakanlık tarafından karşılanacak. Ayrıca, katılımcı gençlerin tamamına, yolculukları ve kamplarda geçirdikleri günler için seyahat ve sağlık sigortası yapılarak teminatlar çerçevesinde sağlık hizmeti de verilecek.Kamplarda kız ve erkek dönemleri [&hellip]

Gençler; çeşitli sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerle unutamayacakları bir dönem yaşayacakları Gençlik Kamplara katılabilmek için başvurularını dün tamamladılar.
Düzenlenecek olan Gençlik Kamplarına ücretsiz katılım, ulaşım dâhil bütün ihtiyaçlar Bakanlık tarafından karşılanacak. Ayrıca, katılımcı gençlerin tamamına, yolculukları ve kamplarda geçirdikleri günler için seyahat ve sağlık sigortası yapılarak teminatlar çerçevesinde sağlık hizmeti de verilecek.
Kamplarda kız ve erkek dönemleri ayrı ayrı yapılacağı gibi bir kamp dönemi 7 gün olarak belirlendi. Online başvuru yapma imkânı bulunmayan gençlerin gençlik merkezlerine gitmesi halinde bu kişilerin başvuruları da görevlilerce aynı sistem üzerinden yapıldı. Gençler, yaş şartının uygun olması koşulu ile Mavi (Deniz) ve Yeşil (Doğa) kamplarına sadece birer kez katılabilecek. Şehit ve gazi yakını (kardeş ve çocuk), aile geliri 1300 Türk Lirası’nın altında olan ve ortaöğretimde okuyup 2016 eğitim öğretim dönemi içerisinde takdir belgesi olan gençlere öncelik veriliyor. Bu durumu online başvuru esnasında beyan edenler kesin kayıt yaptırmak için Gençlik Merkezi’ne ulaştıklarında bu belgelerini ibraz etmeleri gerekiyor. Belge ibraz edemeyenlerin başvuruları iptal edileceği gibi yerine yedek listeden atama yapılacak. Gençlik kamplarına katılacakların kamplara atamaları, Kamp Otomasyon Sistemi üzerinden gerçekleştirilecek. Gençlik kamplarına katılmaya hak kazananların listesi başvuruların bitiş tarihinden sonra yayınlanacak. Listede isimleri bulunanların, kesin kayıt yaptırmak için başvuru belgesini gitmeye hak kazandığı kamp döneminin başlama tarihinden en geç 10 gün öncesine kadar Gençlik Merkezleri’ne giderek onaylatması gerekiyor. Kamplara 12-13 yaş grubu (2003-2004 doğumlular) kızlar Mavi (Deniz) kamplarına, 14-22 yaş grubu (1994-2002 doğumlular) kızlar Yeşil(Doğa) kamplarına, 12-15 yaş grubu (2001-2004 doğumlular) erkekler Mavi(Deniz) kamplarına, 16-22 yaş grubu (1994-2000 doğumlular) erkekler Yeşil(Doğa) kamplarına başvuru yapabilecekler. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme