Gençlik Çalışanı Belgesi Nasıl Alınır?

Gençlik Çalışanı belgesi nasıl alınır? Sorusu bugün internette ne çok araştırılanlar arasında yer aldı. Peki, Gençlik Çalışanı belgesi nasıl alınır? Tüm bu soruların yanıtı haberimizde.

GSB’ın sözleşmeli gençlik çalışanı pozisyonlarında istihdam etmek üzere 1071 personel alacağını duyurmasının üzerine Gençlik Çalışanı belgesi nasıl alınacağı merek konusu oldu. İşte detaylar…

Gençlik çalışanları, gençlere; yaşam becerileri geliştirme ve sağlıklı ilişkiler kurmaları konusunda destek olmak amacıyla gençlik merkezlerinde çalışan profesyonel kişilerdir.

GENÇLİK LİDERİ BELGESİ NASIL ALINIR?

GSB’na bağlı, gençlik merkezlerinde “Genlik Çalışanı” olarak çalışabilmek için “Gençlik Lideri Belgesi” alınması gerekmektedir. Gençlik Lideri Belgesi Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından verilen gençlik liderliği yetiştirme eğitimini ve gençlik liderliği uygulama eğitimlerin tamamlanması ile alınmaktadır.

GSB tarından düzenlenen eğitimlere katılabilmek için; Bakanlığın resmi internet sitesinden yayımlanan duyuruya başvurulabilmektedir.

Gençlik liderliği yetiştirme eğitimine katılacak adaylarda şu şartlar aranmaktadır:

Üniversitelerin en az 4 yıllık lisans bölümlerinden birinde okuyor olmak veya bu bölümlerden birinden mezun olmak,

b) Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık problemi bulunmamak,

c) Türk Ceza Kanununun 53 üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı 1 yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, zimmet, irtikap, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüyekullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından cezaları bulunmamak.

ç) Başvuru tarihi itibarıyla askerlikle ilişkisi bulunmamak.

d) 30 yaşından gün almamış olmak.

Bakmadan Geçme