Gençlik, 19 Mayıs'a sahip çıkıyor

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanlığı, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı Kocatepe Parkı'nda Atatürk Anıtı'na çelenk sunarak kutladı. CHP İl Başkanı Yalçın Görgöz, gençliğin 19 Mayıs'a sahip çıktığını belirtti Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanlığı, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla, Kocatepe Parkı'ndaki Atatürk Parkı'na çelenk sundu. Burada bir açıklama yapan [&hellip]

Gençlik, 19 Mayıs’a sahip çıkıyor

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanlığı, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı Kocatepe Parkı’nda Atatürk Anıtı’na çelenk sunarak kutladı.
CHP İl Başkanı Yalçın Görgöz, gençliğin 19 Mayıs’a sahip çıktığını belirtti

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanlığı, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla, Kocatepe Parkı’ndaki Atatürk Parkı’na çelenk sundu. Burada bir açıklama yapan CHP İl Başkanı Yalçın Görgöz, “Yedi düvelin Sevr ile yenmeye çalıştığı ulusumuz, sonunda Mustafa Kemal’in 19 Mayıs’ta başlattığı Kuvayı Milliye ruhuyla büyük zafere ulaştı. Atatürk canı, vatanı, özgürlüğü ve bağımsızlığı elinden alınmak istenen ulusumuza yeniden canını, vatanını, özgürlüğünü ve bağımsızlığını kazandırdı. Bundan dolayı 19 Mayıs’ta çıktığı o büyük umuda yolculuğunun 95’inci yılında bir aradayız” dedi.
SAYGI VE ÖZLEMLE
ANIYORUZ
Görgöz, “Ne diyordu Mustafa Kemal Atatürk ‘Ya istiklal ya ölüm!’ 19 Mayıs, işte bunun için bayram ve Atatürk’ten gençliğe armağan. Bugün, gelecek güzel günlerin de umudu olmalı. Bayramımızı yürekten kutluyorum. Gençliğe bu anlamlı günü armağan eden Atatürk ve Kuvayı Milliyecileri saygıyla ve özlemle anıyorum” diye konuştu.
SOMA’DA YAŞANAN
ACI BÜYÜK
Türkiye’nin önemli bir felaket gördüğünü kaydeden Görgöz, “Ülkemizin yakın geçmişinde de korkunç olaylar felaketler yaşandı. Örneğin 1999 depremi, çok korkunç yaşanan felaketlerden birisidir. Bu tür yaşanan felaketlerden sonra, biliyoruz ki ölüm, parti ayrımı yapmaksızın herkesi vuruyor. 1999 depreminde yaşanan büyük facia sonrasında insanlarımız bir araya gelerek ‘toplumsal dayanışma olgusu’ yaratmış olup, yaşanan felaket toplumsal birliğin sağlanmasına neden olmuştur. Soma’da yaşanan acı da çok büyüktür. Bu acı olayda aynı toplumsal dayanışmayı sağlayabilirdi. Ancak başta Başbakan’ın ve yakın çevresinin tutum ve davranışları, tekme tokatla saldırılar, sözlü tahrikler bu dayanışmanın sağlanmasına engel olmuştur” ifadelerini kullandı.
İHMALLER ZİNCİRİ
Soma’daki faciada ihmaller zinciri yaşandığını hatırlatan Görgöz, “Bugün 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı. Bugünü büyük coşku ve sevinçle kutlamayı isterdik. Ancak geçen hafta meydana gelen Soma faciası hepimizi derinden yaralamış, yasa boğmuştur. İhmaller, vurdumduymazlıklar sonucunda yüzlerce madenci, emekçi kardeşimiz canlarından oldular. Acılarını paylaşıyoruz. Onları rahmetle anıyorum, ailelerine, ülkemize ve tüm insanlığa başsağlığı diliyorum, yaralılara da acil şifalar diliyorum” dedi. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme