• Haberler
  • Genel
  • Gençlerin büyük çoğunluğu üniversiteye giremiyor

Gençlerin büyük çoğunluğu üniversiteye giremiyor

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Eğitim Fakültesi 2012-2013 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni, yapıldı. Törende konuşan Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fatih Nuray, Türkiye’de üniversite çağına gelmiş gençlerin büyük çoğunluğunun üniversiteye giremediğini söyledi ANS Kampusünde bulunan Atatürk Kongre Merkezinde düzenlenen törene AKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. M. Kemalettin Çonkar, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fatih Nuray, AKÜ [&hellip]

Gençlerin büyük çoğunluğu üniversiteye giremiyor

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Eğitim Fakültesi 2012-2013 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni, yapıldı. Törende konuşan Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fatih Nuray, Türkiye’de üniversite çağına gelmiş gençlerin büyük çoğunluğunun üniversiteye giremediğini söyledi

ANS Kampusünde bulunan Atatürk Kongre Merkezinde düzenlenen törene AKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. M. Kemalettin Çonkar, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fatih Nuray, AKÜ Genel Sekreter Vekili Doç. Dr. M. Hilmi Uçan, İl Mili Eğitim Müdürü Metin Yalçın ile Eğitim Fakültesi öğretim elemanları ve mezunların aileleri katıldı.
“BAŞLANGIÇLAR GÜZEL, BİTİŞLER ZOR”
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından, mezunların geçişi ile başlayan törende ilk konuşmayı mezunlar adına dönem birincisi Halime Kızılkaya yaptı. Kızılkaya, konuşmasında “Başlangıçlar güzeldir, bitişler zor. Tanışmalar heyecanlı ve umutlu, ayrılıklar acı. Sizden bir şey kalır geride. Kırılan kalbinizden bir parça mı yoksa sevdiklerinizle paylaştığınız anlar mı? Sanıyorum ki tüm arkadaşlarımı şu günlerde hüzünlendiren bir dönemdeyiz. Hayatımızın bir sayfasını acı tatlı anılarla kapatırken diğer sayfasını yeni beklentiler ve umutlarla açıyoruz. Afyon Kocatepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nde öğrenim görmekten her zaman gurur duydum. Şimdi mezun oldum ve ileride de bu mesleği icra etmekten mutluluk duyacağım. Eminim ki burada bugün mezun olan tüm arkadaşlarım da benimle aynı duyguyu paylaşmaktadırlar” dedi.
“YURDUN DÖRT YANINDA GÖREV YAPACAKSINIZ”
Daha sonra söz alan Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fatih Nuray ise konuşmasında, “Ülkemizde ne yazık ki, üniversite çağına gelmiş gençlerimizin büyük çoğunluğu üniversiteye girememektedir. Sizler üniversite okuma ayrıcalığına sahip oldunuz ve zorlu bir eğitim döneminin ardından mezun oldunuz. Hepiniz bugün burada 4 yıllık öğretim sürecinizi bitirmenin heyecanını ve haklı gururunu yaşıyorsunuz. Hayatınızın en güzel günlerini, yıllarını burada geçirdiniz. Güzel arkadaşlar edindiniz. Şüphesiz üniversite yıllarında edindiğiniz arkadaşlarınız, hatıraları ile her zaman yanınızda olacaklardır. Sizler toplumun geleceği olacaksınız. Hepiniz başarılı birer öğretmen olarak yurdun dört bir yanında kutsal bir görev yapacaksınız. Bu çok önemli görevde hepinize başarılar diliyorum. Fakültemizden mezun olma sevinç ve coşkusunu yaşadığınız bu anlarda duygularınızı tahmin etmek hiç zor değildir, ancak bu heyecan ve duygularınız mezuniyet sonrası acımasız hayat şartlarında farklı duygularla karışacak ve derinleşerek farklı ivmeler kazanacaktır. Bu dönemlerde kendinize olan güveniniz ve kendinizi devamlı geliştirme duygularınız en büyük silahınız olacaktır” diye konuştu.
“MİLLİ DEĞERLERE BAĞLI BİREYLER OLUN”
AKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. M. Kemalettin Çonkar ise yaptığı konuşmada “Mezuniyet, geleceğe hazırlanmakla geçen bir dönemin sonu ve kazanımlarınızı kullanarak üretken olacağınız yeni bir yaşamın başlangıcıdır. Bugünden başlayarak yeni yaşamınızda yeni sorumluluklar üstlenecek, ülkemizin gelişmesinde ve kalkınmasında daha aydınlık bir geleceğe taşınması sürecinde belirleyici bir rol oynayacaksınız. Bu süreçte sizlerden beklentimiz, yaşamınızın her döneminde bilimin ve aklın ışığında; evrensel değerlere sahip, eleştirel düşünme sistemini benimsemiş, ileri görüşlü, yaratıcı, farklı düşüncelere saygılı, mili değerlere bağlı bireyler olmanızdır. İşinizi en iyi biçimde yapınız. Gösterdiğiniz çabanın kendinize olduğu kadar, çalıştığınız kurumlara ve topluma değer katmasına özen gösteriniz. Yapacağınız işi önemseyiniz” dedi.
DERECEYLE MEZUN
OLAN ÖĞRENCİLERE
PLAKET VERİLDİ
Konuşmaların ardından Fakülte birincisi, ikincisi, üçüncüsü ile İlköğretim Sınıf Öğretmenliği, Sosyal Bilgiler Öğretmenliği, Okul Öncesi Öğretmenliği, Türkçe Öğretmenliği ile Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği Bölümlerinden dereceyle mezun olan öğrencilere plaketleri takdim edildi. Tören, Bölüm öğretim üyelerince mezun öğrencilere temsili diplomalarının dağıtılmasının ardından mezunların kep atmasıyla son buldu. (Kocatepe)

“Öğrencilere ve öğretim üyelerine Afyon’u sevdirelim”

AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, bütünleme dönemini kapsayan iki haftalık süreçte öğrencilere karşı hassasiyet gösterilmesinin
yanı sıra yeni öğretim döneminde şehre gelecek olan öğrenciler ve öğretim üyelerine Afyon’un sevdirilmesini önerdi

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, üniversite olarak bir eğitim öğretim dönemini tamamladıklarını belirtti. Solak, AKÜ’de 2 haftalık bütünleme sınav dönemi takviminin bulunduğunu söyledi.
SINAV ÖNCESİ SIKINTI OLUŞMASIN
AKÜ’de geçtiğimiz hafta sıkıntılı bir kaç gün yaşadıklarını ifade eden Solak şunları söyledi: “Sayın Valimiz İrfan Balkanlıoğlu, Sayın Emniyet Müdürümüz Mustafa Uçkan ve İl Jandarma Komutanı Albay Okçin Akşit’in bizlere verdiği destek sonucu Valimizin koordinasyonu ile çok ciddi bir sorun olmadan her şeyi atlattık. Ancak önümüzdeki iki hafta süresince sınavlar var. Bazı öğrenciler sınavlara giremediler. Sınav döneminde öğrencilerin bir kısmı yurtlarda, bir kısmı evlerde, bir kısmı ise özel yurtlarda kalıyorlar. Özellikle kamu yöneticileri ve vatandaşlardan beklentimiz evlerde, yurtlarda ve özel yurtlarda kalan öğrencilerimiz için bir sıkınntı olmaması için bir hafta dikkatli olmaya davet ediyorum. Öğrencilerimizin kaldığı ev ve yurt çevrelerinde dolaşma gibi. Tabiri caiz ise mobing demiyeyim ama sıkıntılı bir tablo oluşmaması, iki haftayıda verimli, başarılı en azından öğrencilerimizin eğitim öğretim ve sınav hakkının uygulamaya imkan verecek şekilde imkan verilmesini istiyoruz. Birinci önerim budur. Yurt müdürlerinden, evlerinde öğrenciler kalan ev sahiplerinden bu katkıyı bekliyoruz. En azından birşey olduğunda yetkililere haber vermelerini bekliyoruz.”
VATANDAŞA VE
YÖNETİCİLERE ÇAĞRI
AKÜ’ye yeni öğretim döneminde 11 bin 700 dolayında öğrenci beklendiğini bu rakamın 560’nın yabancı uyruklu öğrenci olacağını belirten Rektör Prof. Dr. Mustafa Solak; “Sınavlar bitti kayıtlar dönemine geçtik. Afyon bunu ilk kez geçen yıl bu senede biraz daha genişletilmiş şekli ile yaşayacak. Yine onlardan da evlerde ve yurtlarda kalanlar olacak. Onlar bizim kültür elçilerimiz gibi. Bir taraftan bizden eğitim alarak bizim diplomamızla dünya sathına yayılacaklar. Ama diğer taraftanda burada kaldıkları sürece bizim özenli ve önemli misafirlerimiz olacaklar. Kendilerine özellikle konaklamada ve günlük hayatta biz üniversite olarak elimizden geleni yapıyoruz ama değerli kamu yöneticilerininde bazen uyarılarınızla, katkılarınızla, düşüncelerinizle ev sahibi olan vatandaşlarımızında onların biraz daha Afyon’u sevmelerini, bölgemizi sevmelerini telkin etmelerini, mevzuat içinde varsa sağlık hizmetine katkıda bulunmazını bunlarıda biraz daha dikkate almanızı öneriyorum.” dedi.
AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, sağlık hizmetleri açısından üniversite yönetimi olarak Sağlık Bakanlığına bağlı kuruluşlarla iç içe güzel bir ortamda çalıştıklarını belirtti. Solak sözlerine şöyle devam etti: “Elimizden gelen gayretide gösteriyoruz. İmkanları paylaşmayada özen gösteriyoruz. Üniversite yönetimi olarak benim özellikle öğrenci, öğretim üyesi konaklama, barınma ve sağlık hizmetlerinde bu bilgileri paylaşmak istedim.” (Kocatepe)

Bakmadan Geçme