Gençlerin beynini yenemeyecekler – Kocatepe Gazetesi

Afyon Kocatepe Üniversitesi Afyon Meslek Yüksekokulu Pazarlama Bölümü öğrencilerinin Öğretim Görevlisi Türker Göksel'in koordinatörlüğünde gerçekleştirdikleri 'Gölgesi Yaşadığı Topraklara Uzun Düşen İnsanlar' projesi bütün hızıyla devam ediyor. Programın üçüncü hafta konuğu özellikle Atatürk üzerine yaptığı çalışmalar ve verdiği üç bine yakın konferanslarla tanınan araştırmacı yazar İlknur Güntürkün oldu.ÜLKE İÇİN EN İYİSİNİ YAPALIMProje yürütücüsü öğrencilerin sorularını içtenlikle [&hellip]

Afyon Kocatepe Üniversitesi Afyon Meslek Yüksekokulu Pazarlama Bölümü öğrencilerinin Öğretim Görevlisi Türker Göksel’in koordinatörlüğünde gerçekleştirdikleri “Gölgesi Yaşadığı Topraklara Uzun Düşen İnsanlar” projesi bütün hızıyla devam ediyor. Programın üçüncü hafta konuğu özellikle Atatürk üzerine yaptığı çalışmalar ve verdiği üç bine yakın konferanslarla tanınan araştırmacı yazar İlknur Güntürkün oldu.
ÜLKE İÇİN EN İYİSİNİ YAPALIM
Proje yürütücüsü öğrencilerin sorularını içtenlikle yanıtlayan Güntürkün; “Gelecekte nasıl bir Türkiye umut ediyorsunuz?” sorusuna “Şu anda birçok kişinin aksine ben çok ümitliyim. Türkiye’nin geleceği için çok ümitliyim. Çünkü sizler gibi çok fazla genç arkadaşlar ile birlikteyim. Eğer diyorum evde otursaydım sadece gazete, televizyon seyretseydim belki olumsuz olabilirdim ama gezdiğim için dolaştığım için yüreği, gönlü ve beyni çok güzel insanlar ile tanışıyorum, karşılaşıyorum herkesin apayrı düşünceleri var. Herkesin yapmak istedikleri var ama bir tek şeyde birleşiyoruz. Bu ülke için en iyisini en güzelini yapma anlamında” şeklinde karşılık verdi.
BU NESİL DAHA ÇOK OKUYOR
Türkiye’nin yaşadığı sıkıntıların üstesinden gelebilecek birikime sahip olduğunu aktaran Güntürkün, “Tabii ki bir takım sıkıntılar yaşayacağız. Bütün dünyada olduğu gibi bizde de bir takım sıkıntılar, problemler var. Dalgalanmalar olacak ama şuna eminim ki başaracağız. Çünkü Kurtuluş Savaşı veren bir milletiz biz. Bize anlatılanın dışında önemli bir lidere sahip bir ülkeyiz. Bu ülkenin tabanında 10 bin yıllık bir kültür birikimi var. Şuanda yetişen genç arkadaşlar sizler gibi genç arkadaşlarımızın beyni ile savaşacak bir silahı icat edemeyecek bu dünya. Onun için de ülkem ile ilgili bir şey olur anlamında hiçbir sıkıntım yok. İleriye gider mi? Evet. Çünkü bu nesil daha çok okuyor daha çok beyin fırtınası yapıyor. Öyle veya böyle karşıt fikirler olacak karşıt fikirler gayet tabi olacak onlarda bir enerji meydana getirir. Her şeyin de aynı olması da hoş değildir. Ama onlar çarpışa çarpışsa büyük ihtimalle çok medeniyet ufkunda medeniyet güneşi gibi doğacak. Evet, kurtuluş savaşında Atatürk ve ileri gelenler kendi görevlerini layığı ile yaptılar” ifadelerini kullandı.
KONFERANSLARDA PROJEYİ TANITACAK
Öğrencilere kitaplarını imzalayarak hediye eden Güntürkün, “Gölgesi Yaşadığı Topraklara Uzun Düşen İnsanlar” projesinin yurt içi ve yurt dışı konferanslarında daima tanıtımını yapacağını, Afyon Kocatepe Üniversitesi’nin bu türden bir çalışmayı hayata geçirmesinden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme