• Haberler
  • Genel
  • “Gençlerimizi AKÜ’ye davet ediyorum” – Kocatepe Gazetesi

“Gençlerimizi AKÜ’ye davet ediyorum” – Kocatepe Gazetesi

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Afyon Kocatepe Üniversitesi’nin yükseliş eğilimde olduğunu belirtti. Eroğlu, tüm gençleri Afyon’a davet etti Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Afyon Kocatepe Üniversitesi'nin (AKÜ) Türkiye'nin en girişimci ve yenilikçi 50 üniversitesi arasına girmesi ile alakalı bir değerlendirmede bulundu.Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, Afyon Kocatepe Üniversitesi'nin Türkiye Bilimsel [&hellip]

"Gençlerimizi AKÜ'ye davet ediyorum"

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Afyon Kocatepe Üniversitesi’nin yükseliş eğilimde olduğunu belirtti. Eroğlu, tüm gençleri Afyon’a davet etti

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Afyon Kocatepe Üniversitesi’nin (AKÜ) Türkiye’nin en girişimci ve yenilikçi 50 üniversitesi arasına girmesi ile alakalı bir değerlendirmede bulundu.
Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, Afyon Kocatepe Üniversitesi’nin Türkiye Bilimsel ve Teknoloji Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) tarafından hazırlanan üniversitelerin girişimcilik ve yenilikçilik performanslarına göre sıralandığı “Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksi” sıralamasında ilk 50 üniversite arasında yer almasının bütün Afyonkarahisarlılar gibi kendisini de gururlandırdığını belirtti.
AKÜ’YE TAM DESTEK
Son 10 yılda Afyonkarahisar’da yapılan yatırımların meyvelerinin toplanmaya başladığını belirten Bakan Eroğlu, dev yatırımlarla adeta çağ atlayan Afyonkarahisar’da bu yatırımlardan Kocatepe Üniversitesi’nin de nasibini aldığını ve eğitimin parlayan yıldızı olduğunu söyledi. Bugüne kadar AKÜ için her türlü desteği verdiğini ifade eden Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, yeni fakültelerin açılmasından, yeni tesislerin kazandırılmasına, akademisyen sayısının artırılmasından, yeni merkezlerin kurulmasına kadar gereken ne varsa yaptıklarını bundan sonrada yapmaya devam edeceklerini kaydetti.
YENİ FAKÜLTELER AÇILDI
Üniversitelerin bulundukları şehirlerin dışarıya açılan penceresi olduğunu vurgulayan Eroğlu, Afyonkarahisar’a kazandırılan her tesisin dolaylı olarak üniversiteye de yarar sağladığını belirtti. Yakın zamanda üniversiteye yeni fakülteler ve yeni binalar kazandırıldığını belirten Eroğlu, Diş Hekimliği, İslami İlimler ve Turizm Fakültesi başta olmak üzere birçok yeni birimin hizmete açıldığını, ayrıca merkezi yemekhane, teknoloji ve mühendislik fakültesi ile çeşitli ek binalarında kısa sürede inşa edilerek hizmete açılacağını söyledi. Eroğlu, “Gençlerimizi Ege’nin parlayan yıldızı Afyonkarahisar’a, eğitimin parlayan yıldızı Kocatepe Üniversitesi’ne davet ediyorum” diye konuştu. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme