Gençlere yapılacak en büyük hayır

Bolvadin’de Sultan Carullah Hafızlık Bölge Erkek Kur’an Kursu Temel Atma töreni ve Sultan Carullah Yatılı Kız Kur’an Kursu binasının açılış törenine katılan Vali Balkanlıoğlu, bu müesseselerin gençlik için en önemli hayır olduğunu belirtti Afyonkarahisar’ın Bolvadin ilçesinde hayırseverler tarafından yaptırılacak olan, inşaat alanı yaklaşık 5.000 m2 ve toplam maliyeti 2,5 milyon olan Sultan Carullah Hafızlık Bölge [&hellip]

Gençlere yapılacak en büyük hayır

Bolvadin’de Sultan Carullah Hafızlık Bölge Erkek Kur’an Kursu Temel Atma töreni ve Sultan Carullah Yatılı Kız Kur’an Kursu binasının açılış törenine katılan Vali Balkanlıoğlu, bu müesseselerin gençlik için en önemli hayır olduğunu belirtti

Afyonkarahisar’ın Bolvadin ilçesinde hayırseverler tarafından yaptırılacak olan, inşaat alanı yaklaşık 5.000 m2 ve toplam maliyeti 2,5 milyon olan Sultan Carullah Hafızlık Bölge Erkek Kur’an Kursu binasının temelinin atılması ile inşaatı bir yılda tamamlanan, Diyanet İşleri Başkanlığına bağlı Bolvadin Sultan Carullah Yatılı Kız Kur’an Kursu binasının hizmete açılışı Vali İrfan Balkanlıoğlu ve Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz’ın katılımı ile gerçekleştirildi.
Temel atma ve açılış programlarına Vali İrfan Balkanlıoğlu ve Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz’ın yanı sıra ilçe Kaymakamı Osman Nuri Canatan, Bolvadin Belediye Başkanı Nazmiye Kılçık, Diyanet İşleri Dini Yüksek İhtisas Merkezleri Daire Başkanı Dr. Ulvi Ata, Diyanet İşleri eski Başkanı Tayyar Altıkulaç, Bayındırlık ve İskan eski Bakanı Abdülkadir Akcan, İl Müftüsü Burhan İşliyen, Din görevlileri, ilçe protokolü ve vatandaşlar katıldı.
Törende konuşan Vali Balkanlıoğlu ise; “Bütün dini kurum ve müesseseler Camiler ve Kur’an kursları halkın gönlünden kopan yardımlarla oluşuyor. Hatta Japonya da bile bu tarzda yapılmış bir bina var. Dünyanın her yerinde Diyanet İşleri teşkilatımızın diyanet vakfımızın eserlerini görmek ve orada din görevlilerimizle tanışmak mümkün. Bu durum bizlere de onur ve gurur veriyor. Ezanlar okunuyorsa ve bizde huşu içinde dinliyorsak, bunu bizden önceki ecdadımızın bize bıraktığı ve Cumhuriyetimizin kurulduğu devletimize ve birlik beraberliğimize borçluyuz. Yurtdışına gittiğimiz zaman bunun eksikliğini çok hissediyoruz. Vakitler geçiyor ezan sesini duymuyoruz. Bu bizim için büyük bir nimet. Burada ezan okunuyorsa en az bayrağımız kadar önemli. Burada Müslümanlar hür ve bağımsızdır. Göğsünü gere gere rahatça ibadetini özgürce yapabiliyor. Bunda sizlerin, birlik ve beraberliğinizin, hayır ve hasenatın ve ayrıca duanın önemi çok büyüktür. Burada gençler dinini ve diyanetini doğru ağızlardan bilgilerle öğrenecekler. Geleceğimizin teminatı olan bu gençlere yapabileceğimiz en büyük hayır ve hasenat işte bu tür müesseseler. Eğer İslamiyet kelimenin temel anlamıyla öğrenilip yaşanabilirse, İslam tam anlamıyla kardeşlik ve barış anlamına geliyor. Sizin en hayırlınız başkalarına faydalı olanlardır. Kuran-ı kerimi öğrenen ve öğretendir. Bugün yaşadığımız en büyük problem ve tartıştığımız en büyük problem belli başlı önemli konuları genç nesillere aktarmamamızdır. Hayra vesile olan değerli kardeşlerimizi bir kere daha kutluyor, doğru bilgileri aktarma konusunda da şimdiden değerli hocalarımızdan Allah razı olsun diyorum.” dedi.
1 YILDA BİTTİ
Bolvadin Sultan Carullah Hafızlık Bölge Erkek ve Kız Kur’an Kursu Derneği Başkanı Gazi Apaydın ise “Yönetim olarak İlçemizin ve Bölgemiz’in en büyük eksiği olan hafızlık kız Kur’an kursunun inşaatına Mayıs 2012 tarihinde başlamış olup bir yıl gibi çok kısa bir süre içerisinde sizlerin maddi ve manevi desteği ile bitirmiş bulunmaktayız. Bu gururla erkek hafızlık Kur’ an kursu inşaatına başlamış bulunmaktayız. Toplam inşaat alanımız 5.000 m2 olup toplam maliyeti 2,5 Milyon liradır. Gençlerimizin tüm ihtiyaçlarını karşılayacak spor salonu, Öğrenci kafeteryası, uygulamalı mescit gibi daha birçok sosyal tesisler yer alacak olan Erkek Kur’an kursumuz 150 öğrenci kapasiteli olacaktır” ifadelerini kullandı.
Açılış konuşmaları sırasında konuşan Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz; “Afyonkarahisar’da Kur’an kursları ve hafız yetiştirilmesi konusunda Bolvadin İlçemizin yeri ayrıdır. Burada Hafız yetiştirilmesi konusunda büyük bir gayret gösterilmektedir. Bu gayretlerinden dolayı tüm Bolvadinli yardım sevenlere yaptıkları katkılardan dolayı teşekkür ediyorum” dedi. (Kocatepe Haber Merkezi)

Konuşmaların sonrasında Sultan Carullah Hafızlık Bölge Erkek Kur’an Kursunun temeli Vali İrfan Balkanlıoğlu ve Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz ile protokol üyeleri tarafından gerçekleştirildi.
Temel atma programından sonra Sultan Carullah Yatılı Kız Kur’an Kursu binasının açılışını gerçekleştiren Vali İrfan Balkanlıoğlu ve Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz ve protokol üyeleri Sultan Carullah Yatılı Kız Kur’an Kursu binasını incelediler. Vali İrfan Balkanlıoğlu ve beraberindekiler Sultan Carullah Yatılı Kız Kur’an Kursu binasında verilen yemek sonrasında Bolvadin ilçesinden ayrıldı.

Bakmadan Geçme