Gençlere özel sıra dışı siyaset okulu

Dr. Mahmut Koçak, çok yakın bir zamanda alışılmışın dışında bir siyaset okulunu gençlerin istifadesine sunacaklarını açıkladı. Koçak, Alternatif Politikalar Merkezi olarak yaklaşık 900 kişilik bir limitle ciddi bir çalışmayı Afyonkarahisar'a getireceklerini söyledi 22. Dönem Afyonkarahisar Milletvekili Dr. Mahmut Koçak, Alternatif Politikalar Merkezi genç uzmanlarını Afyonkarahisar'da ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti belirtti. Koçak, Afyonkarahisar Gençlik Platformu tarafından Doğu [&hellip]

Gençlere özel sıra dışı siyaset okulu

Dr. Mahmut Koçak, çok yakın bir zamanda alışılmışın dışında bir siyaset okulunu gençlerin istifadesine sunacaklarını açıkladı. Koçak, Alternatif Politikalar Merkezi olarak yaklaşık 900 kişilik bir limitle ciddi bir çalışmayı Afyonkarahisar’a getireceklerini söyledi

22. Dönem Afyonkarahisar Milletvekili Dr. Mahmut Koçak, Alternatif Politikalar Merkezi genç uzmanlarını Afyonkarahisar’da ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti belirtti. Koçak, Afyonkarahisar Gençlik Platformu tarafından Doğu Türkistan ve Kerkük konularının işlendiği programın son derece yararlı olduğunu ifade etti.
ÜLKENİN BİLGİLİ
UZMANLARA İHTİYACI VAR
Eski Milletvekili Dr. Mahmut Koçak, genç uzmanların Türkiye’nin önemli meselelerini gündeme taşıdıklarını belirterek bazı meselelerin objektif olarak hiçbir yere dokunmadan milletin değerlendirilmesine sunulduğunu söyledi. Önemli olanın büyüyen, gelişen Türkiye’nin dünyada ki realite karşısında rekabet gücünü sürdürebilmesi olduğunu kaydeden Koçak; “Bunun için üniversitelerimizde, enstitülerimizde, düşünce kuruluşlarımızda böyle arkadaşlara ihtiyacımız var. Alternatif politikalar üretecek, Türkiye’nin menfaatlerini dünyanın her yerinde savunacak ve her katıldıkları ortamda o bölgeyi en iyi şekilde bilip Türkiye’nin menfaatlerini o bölge için savunabilecek uzman bilgili arkadaşlara ihtiyaç var.” dedi.
GENÇLER GELECEĞİN MİMARI
Son dönemlerde düşünce kuruluşları sayısının gün geçtikçe arttığını kaydeden Dr. Mahmut Koçak, daha da çok sayıda düşünce kuruluşuna ihtiyaç duyulduğunu aktardı. Büyümenin, Türkiye’nin dünyada ki 5 büyük devletten biri olabilmesinin, BM’de söz sahibi olmaya ve daha güçlü olmaya devam edebilmek için mücadelenin devam ettirilmesi gerektiğini belirten Koçak; “Biz Afyonkarahisar olarak bu mücadele içinde yer almak mecburiyetindeyiz. Son dönemlerde genç arkadaşlarımızın birçok dernek kurduğuna şahidim, hoşuma gidiyor. Elimden geldiğimce destek vermeye gayret ediyorum. Hep anlatılır, Yahudiler çocuklarını 5-6 yaş itibariyle konuşmaya alıştırırlar. Kitleler karşısında konuşmaya alıştırarak inanç ve davalarını savunmaya alıştırırlar. Hıristiyan filmlerinde de görülüyor dua bile çocuklara yaptırılıyor. Hem inanç hem de bulundukları etnik yapı itibariyle hangi millete aitlerse o millete ait özelliklerle yetiştiriliyorlar. Bizde de böyleydi. Ama son 100 yılın birikimi çocuklarımız, gençlerimiz ülke ve dünya gündeminden düştüklerini gördük. Ya apolitikler ya da anarşist bir gençlik var. İki cehennem arasından birini tercih etmek mi? Kırk katır mı kırk satır mı? Yok, böyle bir şey. Gençliğimizin en iyi şekilde yetişip meselelere sahip çıkması gerekiyor.” diye konuştu.
GENÇLİĞİN ENERJİSİ
DOĞRU KULLANILMALI
Kendi gençlik dönemi ile şimdiki gençlik dönemi arasında dağlar kadar fark olduğunu söyleyen Dr. Mahmut Koçak, kendisinin gençliğinde harçlığı ile taksitle kitap alan bir zihniyete sahip olduğunu belirtti. Kitapevinden omuz omuz kitap taşıdığını anlatan Koçak; “Şimdi internet dünyasındayız. Ellerinde bilgisayarlar istedikleri dünyaya giriş yapabiliyorlar. Bundan dolayı gençlik farklı noktada, daha hızlılar. Daha çabuk karar vermek istiyorlar. Eğilip bükülmüyorlar biraz daha netler. Hatta biz onları daha keskin görüyoruz. Canavar gibi bir gençlik geliyor. Bu gelen gençliği iyi okumak iyi algılamak ve bu gençliğin enerjilerini Türkiye’nin hayrına kanalize etmek mecburiyetindeyiz.” şeklinde konuştu.
SİYASET OKULU
PROJESİ
HAZIRLANIYOR
Dr. Mahmut Koçak, kendisinin doktor sıfatı ile bazı sağlık gruplarına danışmanlık hizmeti dışında neler yaptığının merak edildiğini söyledi. Hayatı boyunca hiçbir zaman tek bir işi yapmakla yetinmediğini belirten Koçak; “Biz bütün zamanlarımızı bu milletin hayrı için insanımızın her türlü işini görmek için kullanıyoruz. Arta kalan zamanlarda da Müslüman Türk Milleti’nin Türkiye içerisinde huzuru, devletinde güçlü, dünyada s��z sahibi olabilmesi için mücadele ediyoruz. 2004 Yılından beri kurduğumuz Alternatif Politikalar Merkezi’nde sunum yapan genç arkadaşlarımız gibi çok değerli her zaman iyi yerlerde görülebilecek kişilere imkânlar sağlıyoruz. Azerbaycan’dan, Afganistan’a kadar bütün Türk dünyası ile Tunus’tan, Fas’a, Afrika’sından, Kenyası’na kadar İslam dünyasını yakından takip ediyoruz. İnşallah çok yakın bir zamanda alışılmışın dışında bir siyaset okulunu gençlerimizin istifadesine sunacağız. Yaklaşık 900 kişilik bir limit ayarladık.” ifadelerini kullandı.

Burcu AYDIN

Bakmadan Geçme